Alerjik hastalıkların fonksiyonel tıp yaklaşımı ile tedavisi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Alerjik hastalıklarda hastalık nedenleri birden ziyade faktöre bağlıdır. Alerji tedavinin de bütüncül olup tüm hastalık nedenlerini kapsaması koşuldur. Konvansiyonel tıp, alerjileri ne yazık ki yan tesirlere neden olan ve alerjinin asıl derdine tahlil bulamayan kortizon yahut antihistaminik ilaç içeren enjeksiyon ve haplarla tedavi etmeye çalışır. Artık bilinen bir gerçek ise alerjinin gerçek nedenini saptayıp tedavi edemez isek, alerjiler asla ortadan kalkmazlar. Yalnızca ilaçları kullanarak alerji semptomlarını baskılayarak sorunları halının altına süpürmüş olmanın dışında birşey yapmamış oluruz.
Alerjik marazların tedavisinde bütünsel yaklaşmak çok kıymetlidir. Bağırsak florasının sağlıklı olması için gerekli tedbirler kesinlikle alınmalıdır. Sonuçta, sıhhatsiz, iltihaplı bir bağırsak alerjik illetlerin en kıymetli nedenidir.

Alerjiye neden olabilecek besin intoleranslarını tespit edip makul bir beslenme planı hazırlamak, bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasını sağlayacak tamamlayıcı tıp tedavilerini beraberinde kullanmak alerji tedavilerinde kalıcı bir tedavi sağlayabilir.

Alerjik marazların fonksiyonel tıp yaklaşımı ile tedavisinde 4 yaklaşım öne çıkar.

1. İşlenmiş, rafine azıkların, sağlıklı ve doğal azıklar ile taraf değiştirilmesi: Fonksiyonel tıp tedavisinin temelinde eliminasyon diyeti kıymetli rol oynar. Buğday, mısır, süt, soya ve alkol üzere bağırsaklar için toksik tetikleyicileri ortadan kaldırılması ve bunun noktasına lifli besinler diye isimlendirilen, yüksek nispette lif içeren doğal ve sağlıklı olan bir diyete başlanması bağırsak geçirgenliğini düzeltir. Şeker yahut trans yağlar içeren besinlerden kaçınmak kıymetlidir.

2.Alerjik yakınmaları olan hastalarıma sindirimi düzgünleştirmek ve bağırsakta iltihaplanmayı azaltmak için yararlı bakteriler içeren probiyotikler de dahil olmak üzere güçlü bağırsak uygunlaştırıcı besin hususları kullanmasını tavsiye ediyorum. Alerjik marazlara neden olan sızdıran bağırsak sendromu var ise glutamin, çinko, kurkumin, omega 3 içeren balık yağı ve yüksek kaliteli bir multivitamini hastalarıma kesinlikle öneriyorum. Isırgan yaprağı da alerji belirtileri olan hastaların rahatlamasına yardımcı olabilir.

3. Gerilim Idaresi. Pratik gevşeme tekniklerinden yoga yahut meditasyon üzere teknikleri kullanmak bağışıklık sistemimiz üzerinde olumlu tesirler sağlayarak alerji tedavisine yardımcı olabilir.

4. Yeteri kadar uyumaya çalışın. Bağırsak sıhhati ve umumî sıhhat için optimal uyku kıymetlidir. Zayıf uyku, kronik illete yol açabilir. Ehliyetsiz uyku insülin direnci yoluyla şeker marazı riskinizi artırabilir ve diyabete yol açabilir . Her gece en az sekiz saat boyunca kesintisiz, derin uyku bağışıklık sistemimizi destekler.

Başkaca, vücudunuzdaki zımnî iltihaplanma aşamasını ölçen C-reaktif protein denilen kan testi bize değerli malumatlar verir. Kalp illeti, kanser, obezite, demans, artrit, otoimmün hastalık , alerjiler ve sindirim bozuklukları üzere neredeyse tüm asrî illetler, bâtın inflamasyondan kaynaklanır.

Mevsimsel alerjilere ekte bulunan kronik enflamasyonun nedenleri :

Yüksek şekerli, işlenmiş azıklar

İşlenmiş bitkisel yağlarda ve trans yağda bulunan omega 6 yağları üzere inflamatuvar yağlar

Egzersiz eksikliği

Gerilim

Besin alerjileri ve hassasiyetleri

Virüsler, bakteri, maya yahut parazitler ve öteki çevresel allerjenler üzere bilinmeyen yahut kronik enfeksiyonlar

Ölçüsüz çevresel toksinler

Sonuçta, hayat biçimimiz, vücudumuz ve ruhumuz ile nasıl ilgilendiğimiz, mutluluğumuzun ve sıhhatimizin kökenini oluşturmaktadır .Günlük ömrünüze uygulayacağımız birkaç yalın aksiyon, kolaylıkla değiştirebileceğimiz kimi alışkanlıklarımız ve fonksiyonel tıp yaklaşımını benimsemiş bir hekimin rehberliğinde alerjik illetler kalıcı olarak tedavi edilebilir.
 
Üst Alt