Ali Çolak Kimdir - Ali Çolak Biyografisi

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
52
Coin
256,936
Ali Çolak Kimdir - Ali Çolak Resimleri - Ali Çolak Biyografisi - Ali Çolak Hakkında

Ali Çolak (d. 1965, Nazilli, Aydın), Türk yazar. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nde basladığı yüksek öğrenimini, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde tamamladı. (1988) Edebiyat dergilerinde deneme ve incelemeleri yayımlandı. Yazılarını 1992'den bu yana düzenli olarak haftada bir "Gülsaati" baslığı altında Zaman'da yayımlıyor. Basılmış dokuz kitabı bulunan Ali Çolak, 1996 yılında, "Günlük Güneşlik Şarkılar" adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafindan "yılın deneme yazarı" seçildi.

Bir süre Milli Eğitim'de ve özel öğretim kurumlarında edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Ali Çolak, halen Zaman Gazetesi Kültür-Sanat sayfası editörlüğünü yürütmektedir.

Eserleri

* Mavisini Yitirmiş Yaşamak (İnsan Yayınları 1995)
* Günlük Güneşlik Şarkılar (Ötüken Yayınları 1996)
* Günün Ötesi (Timaş Yayınları 1997)
* İnce Sözler (Ötüken Yayınları 1999)
* Periyi Uyandırmak (Ötüken Yayınları 2000)
* Gün Sarısı (Zaman Kitap 2001)
* Söz Işıldağı (Zaman Kitap, 2003)
* Bir Bahçe Düşü (Ötüken Neşriyat, 2005)
* Yitik Hüzün (Zaman Kitap, 2006)
* Komşusuzluk (zaman kitap, 2007)

Ödülleri

* Türkiye Yazarlar Birliği, Yılın Deneme Yazarı (1996)

Similar threads

• Soru
Ali Çolak Kimdir - Ali Çolak Resimleri - Ali Çolak Biyografisi - Ali Çolak Hakkında Ali Çolak (d. 1965, Nazilli, Aydın), Türk yazar. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nde basladığı yüksek öğrenimini, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Sevinç Çokum Kimdir - Sevinç Çokum Resimleri - Sevinç Çokum Biyografisi - Sevinç Çokum Hakkında Sevinç Çokum, (d. 25 Ağustos 1943 İstanbul). Türk yazar, şair. Hisarcılar akımı temsilcilerinden. Hikâye, roman ve senaryo yazarı. İlk ve ortaokulu İstanbul'da okuyan Sevinç Çokum, 1970 yılında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
  • Soru
İbrahim Çolak Kimdir Yazar? İbrahim Çolak, Türk yazar ve şairdir. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Çolak, edebiyat dünyasında önemli bir yere sahiptir. Yazar, şiirlerinde ve yazılarında derin duyguları ustalıkla ifade etmektedir. Eserlerinde insan ilişkileri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Durali Yılmaz Kimdir - Durali Yılmaz Resimleri - Durali Yılmaz Biyografisi - Durali Yılmaz Hakkında Durali Yılmaz, bir akademisyen ve yazardır. 1948 yılında Acıpayam'da Köke Köyü'nde doğdu. İlköğrenimini burada yaptıktan sonra orta ve lise öğrenimini Burdur'da, yükseköğrenimi İstanbul'da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Ali Murat Güven Kimdir - Ali Murat Güven Resimleri - Ali Murat Güven Biyografisi - Gazeteci Ali Murat Güven Ali Murat Güven, Türk gazeteci. Ayrıca, reklâm sektöründe metin yazarı ve yaratıcı yönetmen. 7 Mart 1968’de, basın ve reklâmcılık sektöründe faaliyet gösteren bir ailenin ilk çocuğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt