Allah Ezelde Ne Dua Edeceğimi Biliyor muydu?

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Merhaba hayırlı günler bir sorum olacaktı şimdi ben birisini çok seviyorum ve onun benim kaderim eşim olması için dua ediyorum. Allah da benim o kişiyle evlenmem için dua ettiğimi ezelden biliyor bu durumda o kişi benim evleneceğim kişi olabilir mi?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, tabi ki yüce Allah (c.c) ezelde ilmiyle sizin o kişi için dua edip etmeyeceğinizi bilmektedir. Fakat şu da var ki bu duayı edeceğinizi bilen yüce Allah o kişinin aslında sizin için hayırlı olup olmayacağını da bilmektedir. Bu nedenle sizin için hayırsız olacak ise Yüce Allah (c.c) duanızı kabul etmeyebilir. Bu nedenle sizin Rabbim bu duayı edeceğimi biliyordu o halde sevdiğim kişi benim evleneceğim kişi demeniz de , evleneceğim kişi değil demenizde yanlış olacaktır.

Olacakları ancak Yüce Allah (c.c) bilmektedir. Biz ise cüzi irademiz ile elimizden geleni yapmalıyız. Zamanı gelincede neyin bizim nasibimizde olduğunu göreceğiz. Bu noktada unutmamamız gereken en önemli konu, sonuç olarak her ne olursa olsun, sonuç mutlaka bizim için hayırlı olandır. Zira Yüce Allah(c.c) her kulu için sonucun hayırlı olmasını istemektedir.

Üst Alt