Allah'a Tövbe Etmenin Fazileti Hakkında

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Allah'a Tövbe Etmenin Fazileti Hakkında (Hadisler)

Eğere İbni Yaser elMüzenni'den; Resulullah ( as Şöyle buyurdu: Ey halk! Allah'u Teala'ya tövbe edin ondan bağışlanmanızı isteyin Emin ama ben bir günde 100 kez pişmanlık ediyorum

Not Peygamber efendimiz ( sav )'in istiğfar ve pişmanlık etmesi onun günah işlemesi sebebiyle değildir Haşa Peygamberler günah işlemezler Burada Peygamberimizin pişmanlık etmesinde 3 tane hikmet vardır Ya:
1 Ümmeti de O'nu peşine düşüp takip etsinler diye ( onlara örnek olmak için ) Yada:
2 Peygamber Efendimizin tövbe etmesi ümmeti içindi Yahut ta:
3 Peygamber Efendimiz kesintisiz derece atladığı için bir önce makamına istiğfar ediyordu

Ebu Hureyre ( ra)'den Resulullah ( as) şöyle derken işittim Vallahi ben bir günde yetmiş kezden daha artı Allah'u Teala'ya pişmanlık ve istiğfar ediyorum(Buhari)

Ebu Hamza Enes b Malik elEnsari ( Peygamber Efendimizin Hizmetçisi)'den söylenti edildiğine tarafından Peygamber ( as ) şöyle buyurmuştur: Sizden biriniz çöl arazide devenizden düşüp sonrada o deveyi kaybettikten sonra onu bulunca nasıl seviniyorsa siz tevbe edince Allah (cc) ondan daha fazla sevinir ( Buhari, Müslim )

Müslimin diğer bir rivayetide şöyledir: Sizden biriniz erzak yüklü devesiyle beraber çöl bir arazide olsa üzerinde yiyeceği ve içeceği olan devesi ondan çabucak kaçsa, adamda onu bulmaktan ümidini kesse bir ağacın gölgesine yaslansa ( kervanından ümidini kesmiş halde ) ve bu durumdayken birde baksaki bineği yanı başında dikiliyor Anında onun yularına yapışsa, sevincinin şiddetinden dolayı kusur etmiş olduğu halde şöyle dese Ya Rabbi ( HAŞA ) sen benim kulumsun bende senin Rabbinimdese ne dek çok sevinmişse, kulu pişmanlık ettiği zaman Allah'u Teala kulunun bu tövbesinden nedeniyle bu kervanını bulan adamın sevincinden daha çok sevinir

Ebu Musa Abdullah b Kays ElEş'ari ( ra ) Peygamber Efendimiz ( sav )'den şöyle rivayet etmiştir Belirlenmiş oysa Allah'u Teala gündüz günah işleyen kullarının tövbe etmesi için geceleyin rahmetini indirir Geceleyin günah işleyenler içinde gündüz rahmetini indirir Ta ancak Güneş battığı yerden doğuncaya ( kıyamete ) değin( Müslim) *

Üst Alt