Altın Çilek Nedir Faydaları Nelerdir Nerelerde Bulunur?
Altın çilek, her türlü sağlık sıkıntısına deva olan özelliği besin günümüzde yeni yeni tüketilmeye başlanmıştır Kuru ve yaş şekilde tüketilebilen altın çilek genelde aktarlarda kuru olarak karşımıza çıkar Kurutulması zor olan meyve, C,A B3, B2, B1 vitaminlerini içermekte ve lif yoğunluğunun yüksek olmasından dolayı da zayıflamada kullanılan bir meyvedir
Tropikal olan bu meyve sulu ve küçük boyutlardadır, taze olarak tüketmek isteyen kişilerin kesinlikle dışında bulunan zarı soyması gerekmektedir Kurutulduğu zaman bu tarz bir işleme tabi tutulmasına gerek kalmaz, genelde insanlar tarafından kuru şekilde tüketme işlemi tercih edilir Tanınmaya başladığı ve sıklıkla tüketilmeye başladığı günden bu yana pastalarda, keklerde, meyveli salatalarda kullanılmakta ve reçeli yapılarak sabah kahvaltılarından sık bir şekilde tüketilmektedir Kalsiy,um ve demir açısından zengin olan bu meyve tropikal meyveler arasından kolayca sıyrılır Hem sulak yerlerde hem de sıcak olan ülkelerde yetişmektedir
Altın Çilek
Altın Çilek Zayıflamaya Yardımcı Olur mu?
Altın çilek zayıflamaya destek olan bir meyvedir ve yurtdışında bu tropikal meyve ile hazırlanan zayıflama kürleri sık şekilde kullanılır, hatta bu kürler üzerinde çok sayıda bilimsel çalışma yapılmıştır Meyvenin bağırsak temizleyen ve idrar söktüren özelliği bulunduğundan dolayı detoks diyetleri içinde sık bir şekilde tercih edilir Altın çilek gerek kapsül olarak, gerek de meyvesi olarak zayıflama alanında kullanılır
Altın Çileğin Faydaları Nelerdir?
Kanser durdurucudur
Anti bakteriyel özellikler taşır
Astım ve astım krizlerini önleyicidir
Ağrı kesicidir ( Analjezik )
Dünyadaki en zengin lif oranına sahip bir meyvedir
Altın çilek Antikoagülan özelliğe sahiptir ( kanın pıhtılaşmasının önüne geçen maddedir )
Kilo verme konusunda son derece faydalı olan bir meyve türüdür
Bulantı ve kusmaların önüne kolaylıkla geçer
Kanamaları azaltıcı olan bir özelliği bulunur
Şeker ( diyabet ) hastalarına fayda gösterdiği gözlemlenmiştir Tropikal olan bu meyve Anti diyabetiktir
Löseminin ilerlemesini durdurur
İltihabı kurutan ve önleyen özellikler taşır
Antimikobakteriyel
Antimikrobiyal
Sıtma nöbetleri için bitkisel çözümler içinde en etkili olanıdır ve sıtmaya iyi gelir
Mantar hastalığının önüne geçer
Aşırı terlemeyi önler ve bu anlamda kesin sonuç veren tek bitkisel çözümdür
Antiseptik
Antiromatizmal
Antioksidan oranı oldukça yüksektir
B3, B2, B1, C ve keroten tarzı mineraller ve vitaminler açısından oldukça zengin bir meyvedir
İdrar yolu ve kalp hastalıklarının tedavilerinde yardımcı olur
Kan inceltici özelliği bulunur
Kan temizleyici özelliği bulunur
Tokluk sağlar
Antiviral
Tümör gelişimlerinin önüne geçer
İştah açıcıdır
Antispazmodik
Potasyum açısından oldukça zengin olan bir meyvedir
Metabolizmanın hızlı çalışmasına destek olduğu bilinir
Kalsiyum açısından zengin olduğundan dolayı okul öncesi çocukların gelişimlerinde oldukça etkilidir
Ateş düşürücüdür
Balgam söktürücüdür
Adet ve idrar söktürme özelliğine sahiptir
Cilt hastalıklarında dezenfektan özelliği bulunur
Doğum sonrası oluşabilecek olan enfeksiyonlarda dezenfektan özelliği bulunur
Kan dolaşımının düzenlenmesinde olumlu etkileri ile yardımcı olur
Müshil etkisi bulunur
Bağışıklığı güçlendirir
Böbreklerin çalışmasına katkı sağlar
Gıda olarak kolay bir şekilde tüketilebilir
Karaciğere tedavi edici özellikleri ile katkı sağlar
Hipoglisemi açıdan kan şekerini düşürür
Kan basıncını düşürdüğü için tansiyonu dengeler
Aşırı aktif olan bağışıklık hücrelerinin düzene girmesine yardımcı olur
Müshil özelliği bulunur
Yatıştırıcıdır
Karın ağrısını geçirir
Ham meyve olarak iyi bir mineral ve vitamin deposudur
Lavman etkisi bulunur
Tonik olarak kullanılabilir
Kanser riskini azaltır
Lösemi hastalarının bağışıklığının güçlenmesine yardımcı olur
Karaciğer ile alakalı olan rahatsızlıklarda doğal bir çözüm kaynağıdır
Mikrop temizleyici özelliği bulunur
Mikobakteriler enfeksiyonlar ve mikoplazma enfeksiyonlarında oldukça etkilidir
Dermatit, diyabet, kulak ağrısı, ateş, kadın hastalıkları, safra kesesi sorunları, bağırsak solucanları, viral enfeksiyonlar, hepatit, infertilite kısırlık, yüksek tansiyon, iltihaplanma, spazmlar, sarılık, sedef hastalığı, dalak rahatsızlıkları, skleroderma, cilt lekeleri, deri enfeksiyonları, böbrek sorunları, sedef hastalığı, romatizma oldukça faydalı olan bir besin kaynağıdır
Kalorisi az olan bir meyvedir ve sindirim sisteminde bulunan parazitlerin yok edilmesinde yardımcıdır
Turtalarda, tatlılarda ve meyve salatalarında kullanılır
Mayhoş ve aroma açısından tadından kaynaklı olarak dondurmalarda ve pastacılıkta kullanılır, ayrıca marmelat yapımında da sık şekilde kullanılmaktadır
Reçeli oldukça lezzetlidir
Kanda bulunan fazla düzeydeki ürik asidin atılmasına yardımcı olur
Cilt kanserine ve cildi güneşten korumaya tedbir amaçlı deri gerici özelliği bulunduğundan dolayı, yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olmaktadır
İçeriğinde sekiz tane alkolid bulunur, bu alkolidler doğal kökenli olan ilaçların yapımlarında kullanılır
Kanın arınmasına yardımcı olur
Görme sinirlerinin yapılanmasına yardımcı olur
Boğaz ve prostat hastalıklarının tedavilerinde olumlu şekilde etki ettiği gözlemlenmiştir
Altın Çilek Yan Etkileri ve Zararları
Altın çilek tropikal meyvenin emziren ve hamile kadınlar tarafından tüketilmesi, kullanılması uzmanlar tarafından önerilmemektedir Ayriyeten altın çilek kapsülü şeklinde hazırlanmış olan ilaçların; damar ve kalp rahatsızlığı olan kişiler, tiroid rahatsızlığı olan kişiler, emziren ve hamile kadınlar tarafından tüketilmesi kullanılması yine uzmanlar tarafından önerilmemektedir Doğal olan bitkisinin bilinmekte olan çok büyük yan etkileri bulunmaz Şeker hastalığı taşıyan kişilerin bu meyvenin yan etkilerinden korunmak içim gün içinde 6 ila 8 adetten daha fazla tüketmemesi gerekir
Altın Çilek Faydaları
Altın Çilek Meyvesi Nasıl Kullanılmalıdır?
Altın çilek meyvesi yemeklerde yapılmakta olan salatalarda kullanılacağı gibi, pastaların üstüne konularak bir süsleme malzemesi olarak da kullanılabilir Bunların yanı sıra erimiş çikolata ya da çikolata sosu ile tüketildiğinde de oldukça lezzetlidir
Altın Çilek Meyvesi Nasıl Tüketilmelidir?
Altın çilek, özellikle yurt dışında kuru olarak tüketilmekte, pasta malzemesi, altın çilek reçeli ve pudinglerde aroma olarak kullanılmaktadır Tropikal olan altın çilek meyvesinin soğuk ve nemsiz ortamlarda saklanması ve çok fazla bekletmeden tüketilmesi gerekir Üzüm kurusu kullanılan pastalar, tatlılar ve yemek içlerinde altın çilek de rahatlıkla kullanılabilir Fiyat açısından pahalı bir meyve olsa bile sağlık ile alakalı olarak hakkını veren bir meyvedir Tropikal olan altın çileğin yararlarının çok olmasına rağmen aşırı şekilde tüketilmemesi gerekir
Altın Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?
Yaş ve kuru tüketileceği gibi altın çilek reçel yapılarak da kolay bir şekilde tüketilebilir Altın çilek reçeli için; 1 yemek kaşığı limon suyu,2 su bardağı su, 1 kg toz şeker ve 1 kg altın çilek kullanılmalıdır Altın çilekler yıkanmalı ve iyice temizlenerek üstüne şeker ilave edilmelidir, 1 gece boyunca bu şekilde bekletilir Ertesi gün bu karışım 1 saat boyunca kaynatılır ve üstüne limon suyu ilave edilir Limon suyunun ilave edilmesinden sonra 10 dk Boyunca tekrardan kaynatılır ve reçel ocaktan alınır Kavanozlanarak saklanması gerekir
Altın çilek, her türlü sağlık sıkıntısına deva olan özelliği besin günümüzde yeni yeni tüketilmeye başlanmıştır Kuru ve yaş şekilde tüketilebilen altın çilek genelde aktarlarda kuru olarak karşımıza çıkar Kurutulması zor olan meyve, C,A B3, B2, B1 vitaminlerini içermekte ve lif yoğunluğunun yüksek olmasından dolayı da zayıflamada kullanılan bir meyvedir
Tropikal olan bu meyve sulu ve küçük boyutlardadır, taze olarak tüketmek isteyen kişilerin kesinlikle dışında bulunan zarı soyması gerekmektedir Kurutulduğu zaman bu tarz bir işleme tabi tutulmasına gerek kalmaz, genelde insanlar tarafından kuru şekilde tüketme işlemi tercih edilir Tanınmaya başladığı ve sıklıkla tüketilmeye başladığı günden bu yana pastalarda, keklerde, meyveli salatalarda kullanılmakta ve reçeli yapılarak sabah kahvaltılarından sık bir şekilde tüketilmektedir Kalsiy,um ve demir açısından zengin olan bu meyve tropikal meyveler arasından kolayca sıyrılır Hem sulak yerlerde hem de sıcak olan ülkelerde yetişmektedir
Altın Çilek
Altın Çilek Zayıflamaya Yardımcı Olur mu?
Altın çilek zayıflamaya destek olan bir meyvedir ve yurtdışında bu tropikal meyve ile hazırlanan zayıflama kürleri sık şekilde kullanılır, hatta bu kürler üzerinde çok sayıda bilimsel çalışma yapılmıştır Meyvenin bağırsak temizleyen ve idrar söktüren özelliği bulunduğundan dolayı detoks diyetleri içinde sık bir şekilde tercih edilir Altın çilek gerek kapsül olarak, gerek de meyvesi olarak zayıflama alanında kullanılır
Altın Çileğin Faydaları Nelerdir?
Kanser durdurucudur
Anti bakteriyel özellikler taşır
Astım ve astım krizlerini önleyicidir
Ağrı kesicidir ( Analjezik )
Dünyadaki en zengin lif oranına sahip bir meyvedir
Altın çilek Antikoagülan özelliğe sahiptir ( kanın pıhtılaşmasının önüne geçen maddedir )
Kilo verme konusunda son derece faydalı olan bir meyve türüdür
Bulantı ve kusmaların önüne kolaylıkla geçer
Kanamaları azaltıcı olan bir özelliği bulunur
Şeker ( diyabet ) hastalarına fayda gösterdiği gözlemlenmiştir Tropikal olan bu meyve Anti diyabetiktir
Löseminin ilerlemesini durdurur
İltihabı kurutan ve önleyen özellikler taşır
Antimikobakteriyel
Antimikrobiyal
Sıtma nöbetleri için bitkisel çözümler içinde en etkili olanıdır ve sıtmaya iyi gelir
Mantar hastalığının önüne geçer
Aşırı terlemeyi önler ve bu anlamda kesin sonuç veren tek bitkisel çözümdür
Antiseptik
Antiromatizmal
Antioksidan oranı oldukça yüksektir
B3, B2, B1, C ve keroten tarzı mineraller ve vitaminler açısından oldukça zengin bir meyvedir
İdrar yolu ve kalp hastalıklarının tedavilerinde yardımcı olur
Kan inceltici özelliği bulunur
Kan temizleyici özelliği bulunur
Tokluk sağlar
Antiviral
Tümör gelişimlerinin önüne geçer
İştah açıcıdır
Antispazmodik
Potasyum açısından oldukça zengin olan bir meyvedir
Metabolizmanın hızlı çalışmasına destek olduğu bilinir
Kalsiyum açısından zengin olduğundan dolayı okul öncesi çocukların gelişimlerinde oldukça etkilidir
Ateş düşürücüdür
Balgam söktürücüdür
Adet ve idrar söktürme özelliğine sahiptir
Cilt hastalıklarında dezenfektan özelliği bulunur
Doğum sonrası oluşabilecek olan enfeksiyonlarda dezenfektan özelliği bulunur
Kan dolaşımının düzenlenmesinde olumlu etkileri ile yardımcı olur
Müshil etkisi bulunur
Bağışıklığı güçlendirir
Böbreklerin çalışmasına katkı sağlar
Gıda olarak kolay bir şekilde tüketilebilir
Karaciğere tedavi edici özellikleri ile katkı sağlar
Hipoglisemi açıdan kan şekerini düşürür
Kan basıncını düşürdüğü için tansiyonu dengeler
Aşırı aktif olan bağışıklık hücrelerinin düzene girmesine yardımcı olur
Müshil özelliği bulunur
Yatıştırıcıdır
Karın ağrısını geçirir
Ham meyve olarak iyi bir mineral ve vitamin deposudur
Lavman etkisi bulunur
Tonik olarak kullanılabilir
Kanser riskini azaltır
Lösemi hastalarının bağışıklığının güçlenmesine yardımcı olur
Karaciğer ile alakalı olan rahatsızlıklarda doğal bir çözüm kaynağıdır
Mikrop temizleyici özelliği bulunur
Mikobakteriler enfeksiyonlar ve mikoplazma enfeksiyonlarında oldukça etkilidir
Dermatit, diyabet, kulak ağrısı, ateş, kadın hastalıkları, safra kesesi sorunları, bağırsak solucanları, viral enfeksiyonlar, hepatit, infertilite kısırlık, yüksek tansiyon, iltihaplanma, spazmlar, sarılık, sedef hastalığı, dalak rahatsızlıkları, skleroderma, cilt lekeleri, deri enfeksiyonları, böbrek sorunları, sedef hastalığı, romatizma oldukça faydalı olan bir besin kaynağıdır
Kalorisi az olan bir meyvedir ve sindirim sisteminde bulunan parazitlerin yok edilmesinde yardımcıdır
Turtalarda, tatlılarda ve meyve salatalarında kullanılır
Mayhoş ve aroma açısından tadından kaynaklı olarak dondurmalarda ve pastacılıkta kullanılır, ayrıca marmelat yapımında da sık şekilde kullanılmaktadır
Reçeli oldukça lezzetlidir
Kanda bulunan fazla düzeydeki ürik asidin atılmasına yardımcı olur
Cilt kanserine ve cildi güneşten korumaya tedbir amaçlı deri gerici özelliği bulunduğundan dolayı, yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olmaktadır
İçeriğinde sekiz tane alkolid bulunur, bu alkolidler doğal kökenli olan ilaçların yapımlarında kullanılır
Kanın arınmasına yardımcı olur
Görme sinirlerinin yapılanmasına yardımcı olur
Boğaz ve prostat hastalıklarının tedavilerinde olumlu şekilde etki ettiği gözlemlenmiştir
Altın Çilek Yan Etkileri ve Zararları
Altın çilek tropikal meyvenin emziren ve hamile kadınlar tarafından tüketilmesi, kullanılması uzmanlar tarafından önerilmemektedir Ayriyeten altın çilek kapsülü şeklinde hazırlanmış olan ilaçların; damar ve kalp rahatsızlığı olan kişiler, tiroid rahatsızlığı olan kişiler, emziren ve hamile kadınlar tarafından tüketilmesi kullanılması yine uzmanlar tarafından önerilmemektedir Doğal olan bitkisinin bilinmekte olan çok büyük yan etkileri bulunmaz Şeker hastalığı taşıyan kişilerin bu meyvenin yan etkilerinden korunmak içim gün içinde 6 ila 8 adetten daha fazla tüketmemesi gerekir
Altın Çilek Faydaları
Altın Çilek Meyvesi Nasıl Kullanılmalıdır?
Altın çilek meyvesi yemeklerde yapılmakta olan salatalarda kullanılacağı gibi, pastaların üstüne konularak bir süsleme malzemesi olarak da kullanılabilir Bunların yanı sıra erimiş çikolata ya da çikolata sosu ile tüketildiğinde de oldukça lezzetlidir
Altın Çilek Meyvesi Nasıl Tüketilmelidir?
Altın çilek, özellikle yurt dışında kuru olarak tüketilmekte, pasta malzemesi, altın çilek reçeli ve pudinglerde aroma olarak kullanılmaktadır Tropikal olan altın çilek meyvesinin soğuk ve nemsiz ortamlarda saklanması ve çok fazla bekletmeden tüketilmesi gerekir Üzüm kurusu kullanılan pastalar, tatlılar ve yemek içlerinde altın çilek de rahatlıkla kullanılabilir Fiyat açısından pahalı bir meyve olsa bile sağlık ile alakalı olarak hakkını veren bir meyvedir Tropikal olan altın çileğin yararlarının çok olmasına rağmen aşırı şekilde tüketilmemesi gerekir
Altın Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?
Yaş ve kuru tüketileceği gibi altın çilek reçel yapılarak da kolay bir şekilde tüketilebilir Altın çilek reçeli için; 1 yemek kaşığı limon suyu,2 su bardağı su, 1 kg toz şeker ve 1 kg altın çilek kullanılmalıdır Altın çilekler yıkanmalı ve iyice temizlenerek üstüne şeker ilave edilmelidir, 1 gece boyunca bu şekilde bekletilir Ertesi gün bu karışım 1 saat boyunca kaynatılır ve üstüne limon suyu ilave edilir Limon suyunun ilave edilmesinden sonra 10 dk Boyunca tekrardan kaynatılır ve reçel ocaktan alınır Kavanozlanarak saklanması gerekir