S
SoruCevap
Guest
Zeytinli Poğaça (Ertesi Gün Bile Birebir Tazelikte) Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta (aklar içine sarılar üste)
1 su bardağı ılık süt
1 paket margarin
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) paket yaş maya
Aldığı kadar un
1 kase zeytin(çekirdeğini çıkarıp rondodan geçirin)
Zeytinli Poğaça (Ertesi Gün Bile Tıpkı Tazelikte) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına yumurta akları,süt,margarin,şeker,tuz ve mayayı alıp homojen bi kıvam elde edin.
Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. 1 saat mayalandırın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp açın,içine zeytinli harcı koyup ay formunu verin.
Yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı süt ek edip karıştırın ve poğaçaların üstüne sürün.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Not 1:hamurun kıvamı ne kadar yumuşak olursa o kadar lezzetli olur.
Not 2:tupperware kullanmanız mayalanma müddetini kısaltır.
Zeytinli Poğaça (Ertesi Gün Bile Tıpkı Tazelikte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta (aklar içine sarılar üste)
1 su bardağı ılık süt
1 paket margarin
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) paket yaş maya
Aldığı kadar un
1 kase zeytin(çekirdeğini çıkarıp rondodan geçirin)
Zeytinli Poğaça (Ertesi Gün Bile Tıpkı Tazelikte) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına yumurta akları,süt,margarin,şeker,tuz ve mayayı alıp homojen bi kıvam elde edin.
Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. 1 saat mayalandırın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp açın,içine zeytinli harcı koyup ay formunu verin.
Yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı süt ek edip karıştırın ve poğaçaların üstüne sürün.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Not 1:hamurun kıvamı ne kadar yumuşak olursa o kadar lezzetli olur.
Not 2:tupperware kullanmanız mayalanma müddetini kısaltır.
Zeytinli Poğaça (Ertesi Gün Bile Tıpkı Tazelikte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı