Andız Pekmezi Faydaları Hakkinda - Andiz Pekmezi - Andiz Pekmezinin Faydasi - Andiz Pekmezi - Andiz Cayi
Pekmez; meyvenin ezilerek kaynatılması ile üretilen yoğun, tatlı bir şuruptur. . Andız pekmezi, andız ağacının meyvelerinden elde edilen bir pekmezdir. Andiz pekmezinin vücuda sağlamış olduğu olumlu etkilerinin dışında özellikle karaciğer ve akciğer rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Bronşit ve öksürük şikayetleri olan kişilerde kullanımı ile bu şikayetlerin azalabileceği belirtilmektedir. Pekmezin ülkemizde sofra tüketim şekli genelde tahin ile karıştırmaktır.
Andız pekmezi; bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı,
akciğer, karaciğere faydalı bir pekmezdir.
Bütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir
ANDIZ ÇAYI : İki tutam andız otu kökü, birer tutam dulavrat otu ve şevket otu çaydanlıkta demlenir. Hazırlanan demleme, bal ile tatlandırılarak günde üç bardak içilir.
FAYDALARI : Tıpkı pekmezi gibi andız çayı da; Anjin, bronşit, öksürük, astım, boğmaca gibi hastalıklarda yarar sağlıyor. Hazırlanan karışımlar süzüldükten sonra çay olarak içilebiliyor.
* Andız çayının, deri hastalıklarında ve ergenlik sivilcelerinin giderilmesinde de etkin yararlan görülmüştür.
Pekmez; meyvenin ezilerek kaynatılması ile üretilen yoğun, tatlı bir şuruptur. . Andız pekmezi, andız ağacının meyvelerinden elde edilen bir pekmezdir. Andiz pekmezinin vücuda sağlamış olduğu olumlu etkilerinin dışında özellikle karaciğer ve akciğer rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Bronşit ve öksürük şikayetleri olan kişilerde kullanımı ile bu şikayetlerin azalabileceği belirtilmektedir. Pekmezin ülkemizde sofra tüketim şekli genelde tahin ile karıştırmaktır.
Andız pekmezi; bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı,
akciğer, karaciğere faydalı bir pekmezdir.
Bütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir
ANDIZ ÇAYI : İki tutam andız otu kökü, birer tutam dulavrat otu ve şevket otu çaydanlıkta demlenir. Hazırlanan demleme, bal ile tatlandırılarak günde üç bardak içilir.
FAYDALARI : Tıpkı pekmezi gibi andız çayı da; Anjin, bronşit, öksürük, astım, boğmaca gibi hastalıklarda yarar sağlıyor. Hazırlanan karışımlar süzüldükten sonra çay olarak içilebiliyor.
* Andız çayının, deri hastalıklarında ve ergenlik sivilcelerinin giderilmesinde de etkin yararlan görülmüştür.