Ankara'nın Eğitim Kampusu Kecioren Ovacık a Kuruluyor

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,935
Ankara'nın Eğitim Kampusu 2024

Ankara'da oluşturulacak eğitim kampuslarından biri Kecioren Ovacık a kurulması bekleniyorAnkara Valisi Alaaddin Yuksel, kısa sure once anasınıfı ve ilkokul haric tum eğitim kurumlarının, gelecek yıllarda şehir dışına taşınacağını duyurmuştu
Projeye gore;kentin kuzey, guney, doğu ve batısında yeni eğitim kentleri kurulacak Kampuslarda cok sayıda okul bir arada yer alacak Projenin pilot uygulaması Kecioren Ovacık'ta başlayacak Yapılan taslak planda ilk kampusta 24 okulun ve ihtiyaca gore spor, kultur, dinlenme alanlarının projeye dahil edilmesi yer alıyor Projenin ayrıntıları şubat ayında netleşecek
Kampuslar icin sağlık, guvenlik gibi unsurlar on planda tutulacak Kucuk operasyonları dahi yapabilecek kapasitede sağlık birimlerinin yer alması, guvenliğin ise ozel şirketler yoluyla sağlanması değerlendiriliyor

Oğrenciler sabahakşam taşınacağı icin eğitim kentlerin metro ulaşımına uygun arazilerde kurulması da benimsendi Fakat metro ulaşımının kampuslar kurulmadan once mi yoksa kurulduktan sonra mı sağlanacağı konusu henuz netleşmedi Bu konuda Ankara Buyukşehir Belediyesi yetkililerinin de calışma yuruttuğu belirtiliyor

ANKARA Akşam

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt