Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
AÖF Muafiyet Başvurusu kaç kere yapılır?
(Değişik: Senato-27/9/2017-9/5) Ders transferi ve/veya muafiyet işlemleri öğrencinin ilk kez kayıt yaptırdığı yarıyılda başvurması durumunda kayıt tarihleri arasında sadece bir kez olmak üzere yapılır.Muafiyet dilekçesi kaç defa verilir?
Madde 5- (1) Öğrencinin muafiyet ve intibak başvuruları, ilgili bölüm başkanlıkları tarafından değerlendirilir ve başka bir programda daha önce alınan, başarılı olunan ve muafiyet talep edilen tüm dersler için bir defaya mahsus karar verilir.Muafiyet başvurusunu kimler yapar?
Muafiyet başvurusunu kimler yapar?Bir yükseköğretim programından;
- Mezun öğrenciler, yukarıda adı geçen derslerin tümünden,
- Kayıtlı/kaydı silinmiş/lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması alan öğrenciler, yukarıda adı geçen alıp başarılı olduğu derslerden ders transferi ve muafiyet talebinde bulunabilir.
Aöf 2 sınıfta muafiyet olur mu?
Aöf 2 sınıfta muafiyet olur mu?Sadece lise mezuniyeti bulunan öğrenciler, muafiyet itiraz başvurusunda bulunamaz. Ancak bir yükseköğretim programından mezun olan ya da yukarıda adı geçen dersleri alıp başaran öğrenciler, muafiyet başvurusunda bulunabilir.
AÖF Muafiyet Başvurusu ikinci dönem yapılır mı?
Muafiyet başvurusu, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılmakta olup ilan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.AÖF en fazla kaç dersten muaf olunur?
Bu öğrencimiz herhangi bir kayıt türünde (Tekrardan Ösym Yerleştirmesi yada İkinci Üniversite) Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Programlarından 2 yıllık (önlisans) yada 4 yıllık (lisans) programlarından birine kayıt yaptırması durumunda öğrenci adı geçen 4 dersten muaf tutulacaktır.Üniversite ders muafiyeti ne zaman yapılır?
Üniversite ders muafiyeti ne zaman yapılır?Ders muafiyet başvuruları Üniversiteye kesin kayıt yaptırdıkları ilk yarıyılın/yılın derslerinin başlamasını izleyen on beş iş günü içinde ilgili birime yapılır. Başvurular muafiyet başvurularının sona ermesini takiben beş iş günü içinde ilgili birim yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.
AUZEF muafiyet kimleri kapsıyor?
AUZEF muafiyet kimleri kapsıyor?check Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olup önlisans veya lisans diplomasına sahip olanlar Türk Dili, Yabancı Dil ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinden muaf sayılır.
Muafiyet Başvurusu ne demek?
Daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenler bu programlarda almış oldukları derslerden muafiyet almak için başvurabilirler. Kurs ve/veya sertifika programı niteliğindeki eğitim programlarından alınan dersler yükseköğretimde dikkate alınmaz.AÖF Muafiyet ne zaman yapılır?
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine 2021-2022 öğretim yılında kayıt yaptıran öğrenciler, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II ve Yabancı Dil I – II ders/dersleri için yaptığı muafiyet başvurusunda yüklediği belgesi ve/veya talep ettiği bir dersin muafiyeti kabul edilmemişse; daha önce …Ikinci üniversite muafiyet başvurusu nasıl yapılır?
Ikinci üniversite muafiyet başvurusu nasıl yapılır?Muafiyet başvuruları, kayıt işlemi yapıldıktan sonra kayıt tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısı Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılacaktır.
Ikinci Üniversite okurken hangi derslerden muaf olunur?
Ikinci Üniversite okurken hangi derslerden muaf olunur?Sınavsız 2. Üniversite başvurusunu mezun olarak yapanlar, “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi”, “Türk Dili” ve “Yabancı Dil” derslerinden doğrudan muaf sayılacaklardır. Bunların dışındaki dersler için muafiyet talebinde bulunulamayacaktır.