AÖF sınavsız geçiş kimler yapabilir?

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Açıköğretime sınavsız kayıt olunur mu?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin her hangi bir bölümünden mezun olan veya örgün eğitim alan öğrencilere sınavsız ikinci üniversiteye sınavsız giriş hakkı verildi.

Sınavsız açıköğretim üniversite kayıtları nasıl yapılır?
Adaylar, aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı "İkinci Üniversite" linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirebilecek. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

Sınavsız Geçişe Kimler başvurabilir?
İkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar.

Sınavsız ikinci üniversiteye nasıl başvurulur?
Adayların, “ adresinden Türkiye Programları bağlantısı “İkinci Üniversite” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirecekleri, daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacakları bildirildi.

Açıköğretim sınavsız üniversite kayıtları ne zaman 2021?
Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri: 26 Ekim 2021 Salı günü saat 09:00'da başlayıp, 01 Kasım 2021 Pazartesi günü saat 17:00'de sona erecektir. Başvuru işlemleri yukarıda belirtilen adresten e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

Sınavsız açıköğretim kayıtları ne zaman 2021?
İkinci Üniversite İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri

2021-2022 Öğretim Yılı İçin Planlanan Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri
Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri 23 Ağustos 2021 – 17 Ekim 2021
Çevrimiçi (Online) Başvuru Adresi Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Sınavsız açıköğretim üniversite kayıtları ne zaman?
İkinci üniversite başvuru ve kayıt işlemleri 23 Ağustos 2021 – 08 Ekim 2021 tarihleri arasında, Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol. kayıt adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi ile yapılabilecek.

Lise mezunu açık üniversite okuyabilir mi?
Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her adayın Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur. Zaten eğitim hakkı Anayasal bir hak olduğundan kimsenin bunu engelleme yada ortadan kaldırma yetkisi yada gücü bulunmamaktadır.

Üst Alt