📢 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 🚀

📝 Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyoruz. Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı bu anlamlı günde, başta gençlerimiz olmak üzere herkesin bayramı kutlu olsun!

📢 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 🚀

📝 Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyoruz. Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı bu anlamlı günde, başta gençlerimiz olmak üzere herkesin bayramı kutlu olsun!

Apollo GraphQL nedir?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,852
Tepkime puanı
386
Puanları
83
Forum Parası
600,455
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Apollo GraphQL nedir?

Apollo Server, açık kaynaklı bir GraphQL sunucusudur. Web ve mobil gibi istemciler için Rest API, mikroservis ya da veritabanlarını GraphQL yapısında kullanmamıza olanak sağlar.

GraphQL mutation nedir?

GraphQL veriler üzerinden işlem yapmak (ekleme, silme, güncelleme) için mutation olarak adlandırılan yapıyı kullanır. Mutation yapısı bir önceki Query yapısındaki gibi tanımlanarak resolve fonksiyonu ile gerekli olan ekleme, silme, güncelleme işlemi yapılır.
Neden GraphQL?
Mobil kullanımın oranının artmasına paralel olarak GraphQL, ağ üzerinden aktarılması gereken verileri en aza indirerek uygulamaların düşük koşullardaki performansını iyileştirir. Ön uç çerçevelerinin ve platformların çeşitliliği sürdürülebilir bir API oluşturma durumunu zorlaştırır.

GraphQL nerede kullanılır?

Nedir bu GraphQL?

GraphQL Resolver nedir?

Temel Olarak. Kısaca GraphQL, verileri istemeyi açıklayan bir syntaxtır ve genelde sunucudaki verileri bir istemciye yüklemek için kullanılır. İstemcinin ihtiyaç duyduğu verilerin tam olarak belirtilmesini sağlar. Birden fazla kaynaktan veriye ulaşmanızı kolaylaştırır.
Prisma GraphQL nedir?
Peki Nedir Bu Prisma? Prisma, GraphQL'in veritabanınızla etkileşimde bulunmak için kullanabileceği bir istemci(client) sağlar. Aslında bir ORM gibi düşünebiliriz fakat ORM'lerle aynı hedefleri paylaşmasına rağmen temelde farklı bir yaklaşım benimser.

GraphQL vs rest nedir?

GraphQL, mevcut verilerle sorguları yürütmek için kullanılan bir uygulama katmanı sunucu tarafı teknolojisidir, REST ise Web hizmetleri oluşturmak için bir dizi kısıtlamayı tanımlayan bir yazılım mimari stilidir. GraphQL şema açısından organize edilebilirken, REST uç noktalar açısından düzenlenebilir.

REST API ne demek?

REST API, REST mimari stilinin kısıtlamalarına uyan ve RESTful web hizmetleriyle etkileşime izin veren bir uygulama programlama arabirimidir (API veya web API). REST, temsili durum aktarımı anlamına gelir ve bilgisayar bilimcisi Roy Fielding tarafından oluşturulmuştur.
Prisma js nedir?
Prisma, veri erişimi, migrations ve veri görseli yönetimi için kullanılan güçlü bir veritabanı aracıdır. Geleneksel ORM'lerin yerini alır ve karmaşık veritabanı iş akışlarından kaynaklanan sorunları ortadan kaldırır. Tercih ettiğiniz veritabanıyla otomatik entegrasyon sağlar.

REST API ne ise yarar?

REST API, istemci ve sunucu arasında XML, JSON, HTML, TEXT başta olmak üzere pek çok formatta veri taşıyarak uygulamaların haberleşmesini sağlar. REST standartlarına uygun yazılan web servislerine RESTful servisler denir.

RESTful nedir ne işe yarar?

REST ,servis yönelimli mimari üzerine oluşturulan yazılımlarda kullanılan bir transfer yöntemidir.İstemci ve sunucu arasında XML ve JSON verilerini taşıyarak uygulamanın haberleşmesini sağlar.REST mimarisini kullanan servislere ise RESTful servis denir.
Prisma Orm nedir?
ORM'ler, veritabanındaki tabloları, programlama dilinizdeki sınıflarla eşleyen kütüphanelerdir. Prisma ise bir veritabanı toolkit'idir. Prisma MySQL, MongoDB, PostgreSQL gibi birçok popüler veritabanıyla uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Üst Alt