Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeberus

Arac trafik setinde neler olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 393
Çözümler 0
Zeberus

Araç trafik setinde neler olmalı?​

Trafik İlk Yardım Setinde Bulunması Gereken Malzemeler Nelerdir?

Araç muayene ilk yardım çantası neler olmalı?​

İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler
Trafik Setleri ne kadar?
indirimle Lüx Rotacar Pro / 4 Yıl Muayene Uyumlu İlk Yardım Set Trafik Seti 159 TL’ye, indirimle TRAFİK SETİ TÜV -TURK MUAYENE UYUMLU YANGIN SÖNDÜRÜCÜLÜ Trafik Seti 418 TL’ye, % indirimle Distile Su 1 LT Trafik Seti 10 TL’ye sahip olabilirsiniz.
Araba bagajında neler var?
Bagajda Bulunması Zorunlu Malzeme ve Eşyalar Nelerdir?

Muayenede yangın tüpü ve ilk yardım çantası ağır kusur mu?​

Araçların kusursuz biçimde muayeneden geçmesi için lastik tekerlekli traktörler ve motosiklet hariç tüm motorlu taşıtlarda yangın tüplerinin yer alması gerekmektedir. Ancak ilgili araçlarda yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması hafif kusur olarak sayılmaktadır.

Araçlarda ne tür yangın söndürme tüpü bulundurulması zorunluluğu?​

Kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda da kuru toz yangın söndürme tüpünün olması gerekmektedir.
Araba bagajında ne bulunur ehliyet?
Araç bagajını açacak (stepne, kriko, reflektör, ilk yardım çantası) ve gösterecek. Araç bagajını açtığınızda her araçta bulunması zorunlu olan trafik seti, ilk yardım çantası ve yangın söndürücü de aracımızın bagajında yer almaktadır.
Trafikte seyir halinde bulunan araçlarda bulunması gerekenler neden gereklidir?
Aracınızda Bulunması Gereken Malzemeler Nelerdir?

Araç muayenesinde nelere bakılıyor 2021?​

Bunlar: taşıt tanıtımı, fren sistemi, direksiyon sistemi ve direksiyon, görüş özellikleri, aydınlatma sistemi, süspansiyon, lastik ve tekerler, zorunlu ekipmanlar, gürültü kirliliği kontrolü gibi denetimlerdir. Bu denetimler araç muayenesi yönetmeliği tarafından yapılmaktadır.

Araçlarda takoz ne işe yarar?​

Lastiklerinizin düz sürerken, viraj alırken, yokuşların üzerinden geçerken veya engebeli bir yolda sürerken daima yolla temas etmesini sağlar. Böyle bir yolda sürüşten kaynaklanan tüm titreşimler ve sarsıntı, bir aracın yayları ve amortisörleri tarafından emilir. Bu yüzden Amortisör takozu olarak da adlandırılır.
Araç ruhsatında neler bulunur?
Araç ruhsat belgesi, aracın özelliklerini ve araç sahibinin kişisel bilgilerini içeren iki yapraklı, dört sayfadan oluşmaktadır. Özelliklerin yer aldığı sayfada aracınızın markası, modeli ve tipi ile birlikte motor ve koltuk sayısı bilgileri de yer alır. Bu sayfa üzerinde araç muayenesi numarası da bulunmaktadır.
Tekerlek takozu tüm araçlarda bulunması zorunlu mudur?
Her zaman kullanılır durumda takoğraf. tekerlek takozu bulundurulması zorunludur.

Trafik seti nedir?​

Araç trafik seti, sürücülerin trafikte karşılaştığı her türlü olumsuzlukla etkili mücadele edebilmelerini sağlayan ekipmanları bir araya getiren bir settir. İlk yardım seti ise yaralanmalara ve trafikte görülebilecek sağlık sorunlarına müdahale etme konusunda en büyük yardımcınızdır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri