Asiri tatlinin zararlari nelerdir?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,814
Tepkime puanı
338
Puanları
83
Forum Coin
48
Feedback: 0 / 0 / 0

Aşırı tatlının zararları nelerdir?​

Şekerin zararları

Fazla baklava yersek ne olur?​

Fazla miktarlarda tüketilen tatlı kalorisi yüksek olduğu için yağ dokumuzun artmasına ve kilo almaya sebep olacaktır. 1 dilim baklava yediğinizde 250 kcal aldığınızı ve kan şekerinizi hızlı yükseltmiş olduğunuzu unutmayın.
Tatlı yedikten sonra neden su içilmez?
Tatlının arkasından kesinlikle su içilmemeli. Çünkü su, ani şeker yükselmelerine neden olur. Bu da kalp krizi ve inmeyi tetikler.

Tatlının üstüne meyve yenir mi?​

Bayramlarda tatlıya ‘Hayır’ demek birçok kişi için neredeyse imkansız. Ancak bayramın tadını kaçırmamak için tatlı tüketirken dikkatli olmanız şart. Tatlı yerseniz, o öğün meyve yemeyin.

Baklava zarar verir mi?​

Baklava çok tatlıdır ve saf tereyağı ile yapılır, bu nedenle kalori dolu çok ağır bir besindir. Ana zarar, aşırı kilo alımı ile dolu olan fıstıklı baklavanın yüksek kalorili içeriğidir. Tatlının fıstık ve şerbet içermesi nedeniyle, bu bileşenlere alerjisi olan kişilerin bu tatlıyı tüketmemesi önerilir.
Baklavanın zararları nelerdir?
Normalde uzmanların yaptığı bir çok açıklamalara göre, baklavanın insan vücudu herhangi bir yararı yoktur. Kan şekerinin artmasına ve ani düşüşlere neden olur. Bu da ruhsal dengesizliklere, baş ağrısına, tatlı ve acıkma krizlerine yol açabilir. Diyabet, kalp hastalıkları ve kanser riskini artmaktadır.

Tatlı yedikten kaç saat sonra su içilmeli?​

Bu da beslenme ritminizi aksatır. Ayrıca midenin gıdaları sindirme süreçlerini bozabileceği ve hazmedecek gıdaların kalitesini azaltabileceği için de yemek yerken, hatta hemen öncesi ve sonrasında su içmemenizde fayda var. Prensip olarak yemekten yarım saat önce ve yarım saat sonrasına kadar su içmeyin.

Meyve ve tatlı ne zaman yenmeli?​

Meyveler aç karna yenmeli ve başka bir şeyle birlikte tüketilmemeli. Bunun nedeni meyvelerin sindirim sürecini çok hızlı çalıştırması ve vücudun meyveleri sindirmek için farklı enzimler salgılaması. Meyvenin içindeki basit şekerlerin, vücudunuz tarafından tamamen emilmesi gerekir.
 
Üst Alt