Aşkta kaybeden buyuk filozoflar kitap ozeti

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,935
Aşkta kaybeden buyuk filozoflar kitap ozeti, kitabın konusu ve yorumları

Aşkta Kaybeden Buyuk Filozoflar Kitap Ozeti

Cok az insan filozoflar kadar aşk acısı cekmiştirBilgeliklerine ne kadar hayranlık duysak da, tarih dunyanın en akıllı insanlarının aşk hayatlarındaki hayal kırıklıklarıyla doludurSokrates: Ne olursa olsun evlenin İyi bir karınız olursa mutlu olursunuz, kotu bir karınız olursa da filozof Karısı hırcınlığı ile nam salmıştı

imagesasktakaybedenbuyukfilozoflarkitapozeti5af45097e2e96

Friedrich Nietzsche: Ah kadınlar! Yuceyi yuceltir, aşağılık olanı yaygınlaştırırlar (Evlilik teklif ettiği her kadından hayır cevabı almasına rağmen teklifte bulunmaya devam etti)

JeanPaul Sartre: Elbette cirkin kadınlar var, ama ben guzel olanları tercih ediyorum (Metresini evlat edindi)

Simone de Beauvoir: Kocayı elde etmek bir sanattır, onu elde tutmaksa bir iş (Sartre ile hic evlenmedi ama yattıkları ortak mezarda sonsuza kadar birlikte olacaklar

Sokrates: Ne olursa olsun evlenin! İyi bir karınız olursa mutlu olursunuz, kotu bir karınız olursa da filozof(Karısı hırcınlığı ile nam salmıştı)

Friedrich Nietzsche: Ah kadınlar! Yuceyi yuceltir, aşağılık olanı yaygınlaştırırlar (Evlilik teklif ettiği her kadından hayır cevabı almasına rağmen teklifte bulunmaya devam etti)

JeanPaul Sartre: Elbette cirkin kadınlar var, ama ben guzel olanları tercih ediyorum (Metresini evlat edindi)

Simone de Beauvoir: Kocayı elde etmek bir sanattır, onu elde tutmaksa bir iş (Sartre ile hic evlenmedi ama yattıkları ortak mezarda sonsuza kadar birlikte olacaklar)

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt