Son konular

Asla kabuğunu soymayın

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Tarihten gunumuze mitolojik oykulerde bile karşımıza cıkan elmanın, gunumuz teknolojisi ve bilimle bakıldığı zaman, sayılamayacak kadar cok yararı ortaya cıkmıştır Pek cok hastalığı onlemede buyuk faydası var Bunlar:

Bağırsak kanseri

Elmanın icinde bulunan posa, bağırsakların calışmasına yardımcı olur Posalı yiyecekleri cok tuketen ulkelerde bağırsak kanseri cok duşuktur Oysa meyve, sebze, salata, baklagiller ve doğal tahıl urunlerini beslenme duzenine ve mutfak kulturune yerleştirememiş ulkelerde bağırsak kanseri ciddi rakamlara ulaşır Kabızlık, kalın bağırsak kanserinin en onemli sebeplerinden biridir Elma, icindeki posa sayesinde kabızlığı onler Sigaranın sebep olduğu kanser turlerinden birisi olan mesane kanserine karşı, elmanın icinde bulunan antioksidanlar, sigara icenlerde mesane kanseri riskini azaltıyor

Kolesterol

Elma, icerdiği posa ve antioksidan ozelliği sayesinde mucevher değerindedir Tum posalı yiyecekler gibi, kolesterolu doğal yollardan duşurur Dışarıdan aldığımız yağlı hayvansal gıdalar, bir koruyucu olmadığı zaman bağırsakta emilim gercekleştirir Elma ise bu emilimi engeller ve dışkı yoluyla dışarı atılmasını sağlar Ayrıca sindirim icin gerekli olan, karaciğerden on iki parmak bağırsağına akıtılan safra asitlerinin gereksiz olan kısımlarını da emerek, vucuttan atılmasını sağlar Kandaki kolesterol miktarı bu yola duşer

KalpDamar

Kandaki ve dışarıdan alınan kolesterolu duşurerek, kalp ve damar hastalıklarının onune gecer Elmanın icinde bulunan antioksidanlar, kandaki kolesterolun okside olup, damar ceperine yapışmasını engeller

Şeker Hastalığı

Şeker, beyaz ekmek, beyaz makarna, patates ve mısır, kandaki şekeri hızlı yukselttiği icin, şeker hastalığı icin cok sakıncalıdır Elmanın icindeki pektin maddesi şekeri emer ve kan şekerinin hızlı yukselmesine engel olur

Gunde bir adet orta boy elma yemek sağlık icin cok faydalıdır Tatlı yerine elma yemek kilo problemleri olanları, tatlıdan uzaklaştırır Tokluk hissi yaratır Ancak en onemli akılda tutulması gereken konu şudur, tum değeri kabuğundadır
 

Similar threads

  • Soru
Elma Kabuğunun Kaynatılması Faydaları Elmanın sağlığımız acısından son dferece onemli bir meyve olduğunu artık hepimiz biliyoruz Adeta doğal mucize olan elma sadece kendssi değil, kabuğu ile de şifa dağıtıyor Elma Kabuğu Kaynatmak,Elma Kabuğu Oksuruk Elma kabuğu oksuruk icin cok faydalıdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Yarım elma gonul alma Peki tam bir elma ne yapar? Yersen zayıflatır, sıkıp suyunu icersen şişmanlatır Yani elma yemek sağlığa zararlı mı? Gunumuzde sağlıklı beslenmek esas Hemen her şeyin kalorisini hesaplıyoruz Porsiyonları ona gore hazırlıyoruz İcimiz gitse de bazı lezzetlerden uzak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Evrensel meyve, elma, sert kabuğunun altında kendini koruyan yapısıyla kıtır kıtır yenen bir meyvedir Bilim adamları elmanın yararlarını kanıtladılar: Kolesterolu ve tansiyonu duşurur Her zaman belli oranda tuketmek antiaging etkinlik sağlar; kandaki glisemi oranını duzenler (kandaki şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
En Faydalı Besinler nedir En Yararlı Besinler Dunyada her kultur ve coğrafyada yararlı olduğu belirilen evrensel besinler şoyle sıralandı: 1 Dutsu meyveler (dut cilek boğurtlen vb) 2 Baklagiller (Fasulye nohut mercimek vb) 3 Taze sut ve sut urunleri 4 Sadece ot yiyerek beslenen hayvanların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Millet olarak en cok, ‘kolesterolumuzun yuksekliğinden’ şikayetciyiz Kolesterolu duşuk tutmanın yolu ise bilincli bir diyetten geciyor Diyette posalı besinlere bol miktarda yer verilmesi, meyvesebzenin daha cok tuketilmesi ve kızartmadan uzak durulması oneriliyor Acıbadem Hastanesi Kadıkoy...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt