Astım hastaları nasıl beslenmeli?

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
52
Yaş
36
Coin
256,936
Bahar aylarında artan astım krizlerini onlemek icin astım hastaları ne yemeli, beslenmelerinde nelere yer vermeli, astım semptomlarının etkisini kırmak ve krizlerini azaltmak icin neler yapmalı sorularının cevaplarını Diyetisyen Ozlem Sert


Bahar aylarında artan astım krizlerini onlemek icin astım hastaları ne yemeli, beslenmelerinde nelere yer vermeli, astım semptomlarının etkisini kırmak ve krizlerini azaltmak icin neler yapmalı sorularının cevaplarını Diyetisyen Ozlem Sert Aydın’da oğreniyoruz Astım hastaları yediklerine ve ictiklerine dikkat ederlerse kendileri daha iyi hissetmiş, astım krizlerini daha az yaşamış ve astımın olumsuz etkilerinden kurtulmuş olabilirler İşte Diyetisyen Ozlem Sert Aydın’ın kaleminden astım hastaları icin beslenme onerileri;
imagesastimhastalarinasilbeslenmeli5aea4570e1582
Diyetisyen Ozlem Sert Aydın’ın astım hastalarına ilk beslenme onerisi lif oranı yuksek olan gıdalara gunluk beslenme programlarında daha fazla yer vermeleridir Astım hastalarının sıkca yaptığı hatalar işlenmiş gıdalara ağırlık vererek lifli gıdaları daha az tuketmeleridir Ancak lifli sebze ve meyvelerde yer alan vitamin, mineral ve antioksidanlar akciğerin daha sağlıklı calışmasına yardımcı olacak ve astım krizlerinin gorulme riskini azaltacaktır
Bağışıklık sistemini guclendirmek ve akciğerin sağlıklı calışması icin E vitamini ihtiva eden besinler de tuketilmelidir Bitkisel yağlar, badem, soya, tam tahıllı urunler, aycekirdeği, avokado ve yeşil yapraklı sebzeler E vitamini bakımından zengin besin oğeleridir Astım hastaları bu besinleri bolca tuketmelidir Ayrıca haftada iki kez balık yemekte astım hastalarına onerilir Balıkta yer alan Omega3 yağ asidi akciğerde enflamasyon oluşumunun onune gecer
Diyetisyen Ozlem Sert Aydın’ın astım hastalarına bir başka beslenme onerisi de, magnezyum ihtiva eden besinlere ağırlık vermeleridir Magnezyumdan eksik bir vucutta nefes almak zorlu ve hırıltılı olur Magnezyum ihtiva eden ıspanak, marul, kereviz, taze fasulye, salatalık, fındık, badem ve muz tuketimine onem verin
Tuzlu ve şekerli gıdalardan uzak durarak odem oluşumunu onleyebilirsiniz Odemin oluşması astım krizlerini tetikler Ayrıca şeker ve tuz kilo problemlerine de yol acmaktadır Kiloda astım hastalarının sağlık durumunu kotu etkilemektedir
h 3Astım hastaları nasıl beslenmeli?
 
Üst Alt