Son konular

Aşure Gunu Namazı Nasıl Kılınır

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Aşure gunu kılınacak namaz nedir
Muharrem Ayı ve Aşure Gunu Namazı,Aşure Gunu Namazı Kılınışı

İbni Abbas tan rivayet ediliyor Kim aşure gunu 4, rekat namaz kılar da her rekatında fatiha dan sonra 50, ihlas okursa Allah u Teala gecmiş ve gelecek 50 senelik gunahlarını bağışlar ve Mele i Ala da cennette onun icin nurdan bir kursu bina eder Aşure gecelerini ibadetle ihya eden melekler mukarrabin gibi Allaha ibadet etmiş sayılır

Muharrem ayının ilk Cuma gecesi, Taha SUre si bir defa okumak,

9, 10 ve 11 gunleri oruc tutmak,

1'i ile 10'u arasında bir defa olmak uzere 2 rekatta bir selam vermek uzere 6 rekat namaz kılmak(1) cok sevablıdır
imagesasuregununamazinasilkilinir5ad273cb8427f

Aşure Gunu Namazının kılınışı

Akşam ile yatsı arasında kılınabileceği gibi, bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsı namazından sonrada kılınabilmektedir

Namaza şoyle niyet edilir : Niyet eyledim Ya Rabbi, senin rızai şerifin icin namaza Herhangi bir komsumuz ve din kardeşimin veya herhangi bir kimsenin bana hakkı gecmiş (ise) bu hakkın odenmesi icin Allahu Ekber !

1Rekatta 1 Fatihai Şerife, 1 Ayetel Kursi, 11 İhlası Şerif

2Rekatta 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif

3Rekatta 1 Fatihai Şerife, 1 ElHakimut'tekasur, 11 İhlası Şerif

4Rekatta 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif

5Rekatta 1 Fatihai Şerife, 3 Kafirun(Qul ya) 11 İhlası Şerif

6Rekatta 1 Fatihaı Şerife, 10 İhlası Şerif okunur ve namazdan sonra dua edilir

Değerli musluman Kardeşlerim Şu ahir zamanın kotuluklerinden sakınmak, muhafaza olunmak adına farzlarımızı hakkıyla eda etmeye gayret gostermeli ve Rabbimizin affına mazhar olmak dileğiylede nafile ibadetlerimizi imkanlarımız nisbetinde devamlı kılmalıyız

AŞURE GECESİ VE GUNUNDE KILINACAK (COK FAZİLETLİ) NAMAZLAR

Peygamber Efendimiz SAV buyuruyor (Hz Aişe RA'den rivayet): Aşure gecesi yada kılınamıyorsa gunu, her rekatta Fatiha SUresinden sonra 3 İhlası Şerif okuyarak 100 rekat namaz kılınırsa, (Gece kılınırsa 2 rekatta, gunduz 4 rekatta bir selam verilecek) arkasından 70 SubhenALLAHi velhamdulİLLAHi vela ilahe illALLAHu VALLALU ekber vela havle vela kuvvete illa bİLLAHil Aliyyil Aziym, 70 EstağfirULLAH, 70 Salavatı Şerife okursa
Bu kişi olduğu zaman ALLAH 'u Teala o kişinin kabrini misku amber doldurur ve kabre konan herkesin sacı başı kaşı kirpiği her tarafı kılları dağılır, bu namazı kılanın kabrinde sacları tuyleri dağılmaz

Mahşere cıktığında yuzu ayın ondordu gibi parlar, yeni gelinin kocasının evine gonderildiği gibi Cennete gonderilir

Nitekim hadisi kudside

بِالْفَرَرئِضِ نَجَى مِنِّى عَبْدِى وَ بِالنَّوَافِلِ يَتَقَرَّبُ اِلَىَّ

Farzlarla kulum benim gazabımdan azabımdan kurtulur

Nafilelerle bana (benim rızama) yaklaşır buyurulmaktadır

Boylece nafile ibadetleri yerine getirmek mecbUri olmamakla beraber, bu ibadetler kulu Allah'a yaklaştırmaktadır

O halde değerli Musluman Kardeşlerim manevi mertebelere nail olmak isteyen herkes, bu tarif edilen ibadetleri imkan nisbetinde yerine getirmelidir Yapılmadığı takdirde ise, manevi bir mes'Uliyeti yoktur

Üst Alt