Aşurenin Tarihçesi

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Aşurenin Tarihçesi Hakkında Bilgi


Aşure, Arapça aşu:rekelimesinden gelmektedir Aşure, Hicri takvime tarafından Muharrem ayının onuncu günü yapılan tatlıdır İslami inanca kadar Muharrem ayının onuncu günü, Nuh'un Büyük Tufan'dan daha sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır Temel olarak su, buğday, nohut, toz şeker, kurufasulye, pirinç kullanılarak yapılır Süsleme amacı ile ceviz, çam fıstığı, badem, nar, susam ve tarçın gibi kuruyemiş, meyve ve baharatlar kullanılır

Aşure, Ermeni ve Rum kültüründe de vardır Ermeniler, 6 Ocak'ta anuşaburyaparken; Rumlar, buğday, kuru üzüm ve bal ile yaptıkları kolivayı kilise kapısında dağıtıp ortasına bir mum diktikleri bir tabakla mezarın başına yerleştirmektedirler *
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt