Atatürkün imzası ve hikayesi

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Ataturkun imzası ve hikayesi

Ataturk'un imzası şu şekildedir:

imagesataturkunimzasivehikayesi5ad6989d5723fpng

Hagop Vahram Cerciyan bugunku adıyla Boğazici Universitesi olan Robert Kolej’de elli beş yıl boyunca oğretmenlik yaptı, 25 bin oğrenciyi mezun etti Robert Kolej’de matematik ve coğrafya dersleri veren Hagop Vahram Cerciyan 1920’li yılların ortalarında ABD’ye derek Palmer Method Okulu’nda guzel yazı yazma konusunda uzmanlaştı; bu konuda Robert Kolej’de dersler verdi “Babamın oğrencileri TBMM ’de vekil olmuşlardı 1934 yılında Soyadı Kanunu’nun kabul edilmesiyle birlikte Mustafa Kemal’e Ataturk soyadı verildi diyen Dikran Cerciyan şoyle devam etti: “Babamın oğrencileri Ataturk’e guzel bir imza numunesi armağan etme kararı alır Karar oğrencileri tarafından Ataturk’un hususi kalemi vasıtasıyla Boğazici’ndeki Bebek semti Komiserliği tarafından babama bildirildi

Beş imza 24 saatte hazırlandı

O gunlerde henuz kucuk bir cocuk olan Cerciyan, evde yaşananları şoyle anlatıyor: “Saat sabah 8:30 sularıydı Kapı calındı annem actı Endişeli bir suratla odaya donup, ‘Vahram kapıdaki komiser ve bir sivil adam seni gormek istiyor’ dedi Once okulda bir hadise olduğunu sandık Hagop Vahram Cerciyan evden ayrıldıktan kısa bir sure sonra geri dondu ve olanları ailesiyle paylaştı Cerciyan o gunu net hatırlıyor “Babam hemen masa başına gecti cunku imza numunelerini hazırlamak icin sadece bir gunu vardı sabah saat 8:30’da imzaları teslim etmesi gerekiyordu Butun gun babamı seyretmekten yorulmuştum Bir sure sonra uykuya daldım Sabah uyanıp yanına gittiğimde masasında beş hazır imza numunesi gordum, istenildiği uzere sabah saat 08:30’da numuneler bir gun once kapımıza gelen komisere teslim edildi Babam Ataturk’u canı gibi severdi bend e oyle ve yaptığı işten dolayı buyuk kıvanc duyuyordu CerciyanTurkiye ’de uzun yıllar bu konunun uzerine sunger cekildiğini bundan dolayı buyuk bir uzuntu yaşadığını soyledi

Üst Alt