Atatürkün kısa anıları

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Ataturkun anıları kısa, kısa Ataturk anıları, Ataturkle ilgili kısa anılar

YURDUMUN TOPRAĞI TEMİZDİR

Kral Edvard İstanbul'a geldiği zaman,yatından bir motora binerek Dolmabahce Sarayına yanaştı
Ataturk rıhtımda onu bekliyorduDeniz dalgalıydıKralın bindiği motor,inip cıkıyordu
İmparator rıhtıma cıkmak istediği bir sırada,eli yere değerek tozlandı
O sırada Ataturk elini uzatmış bulunuyordu
Bunu goren Kral bir mendille elini silmek istediği zaman Ataturk:
Yurdumun toprağı temizdir,o elinizi kirletmez,diyerek Kralı elinden tutup rıhtıma cıkardı

DEVRİM BİR ANDA OLUR YA DA OLMAZ

Ataturk yazı devrimini gercekleştirmişti
Yaşlı,genc,kadın,erkek tum yurttaşlar yeni harfleri oğrenmek icin gece gunduz kurslara gidiyorlardı
Devrimi izleyen iki yıl icinde bir bucuk milyon vatandaş okur yazar olmuştu
yazı devriminin en dikkate değer yanı,Ataturk'un bu devrimin yerleşmesinde en ufak bir ihmali bile kabul etmemiş olmasıdır
Orneğin bazı kimseler kendisine:
Paşam,ilkokulların ilk sınıflarından itibaren yeni harflerle oğretime başlayalım
O kuşakla birlikte ortaokulu,liseyi ve universiteyi izletelim,diyorlardı
Ataturk bu goruş ve duşuncelerin hicbirisine yanaşmadı Devrim ya bir anda olur,yada hic olmaz,dedi

YAPACAKLARIMDAN SOZ EDİN

Bir soruşturma dolayısıyla,Ataturk'un başardığı işlerden Vasıf Cınar soz acmıştı
Kendisine Sordu:
Sizin en buyuk eseriniz hangisidir?
Ataturk'un kısa cevabı şu olmuştu:
Benim yaptığım işler,biri otekine bağlı gerekli olan işlerdirFakat,bana yaptıklarımdan değil,
Yapacaklarımdan soz edin

iNANMAYANLAR DA HAKLIYDILAR

Mustafa Kemal realist bir liderdi Lekelemelerin politika kadrosunu nasıl daraltacağını ve kendisini bir avuc partizan takımı elinde bırakacağını duşunerek, acıkca bir suc işlemiş olanlar dışında yalnız kişisel değerlere saygı gosterdi Sicil yoklamalarına rağbet etmedi Bir gun bana:
Kuvayı Milliye'ye inanmayanlar da inananlar kadar haklı idiler, demişti

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt