Atatürk'un Ruyasında Gorduğu Zafer

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Bu inanılmaz olay, yıllar once Mustafa Kemal'in gormuş olduğu kehanet ozelliği taşıyan bir haberci ruyanın ayniyle gercekleşmesidir Ataturk gormuş olduğu bu ruyayı Dr Reşit Galip beye anlatır: Ruyamda bana 'Paşam, İnonu'den ne haber?' diye sordunuz Ben de: 'Vaziyet kritiktir' cevabını verdim Kritik nedir? Anlamadım ki dediniz Bunun cevabını 15 dakikaya kadar size veririm diyerek odama cekildim

Mustafa Kemal bu ruyasını Dr Reşit Galip Bey'e anlattığı zaman duşman henuz saldırılarına başlamadığı gibi, İnonu Mevkii de onem kazanmamıştı Aradan cok uzun zaman gecti Duşman ile yapılan ilk savaş olan Birinci İnonu Savaşı kazanılmıştı Bunu İkinci İnonu Savaşı izledi

Henuz bu ikinci savaşın neticesinin alınmadığı tehlikeli gunlerden biriydi Mustafa Kemal'in arabası Millet Meclisi'nin onunde durduğunda; O'nun yanına telaş ve endişe icinde koşan Dr Reşit Galip bey sorar:

Paşam, İnonu'den ne haber?
Vaziyet kritiktir
Kritik nedir? Anlamadım ki

Mustafa Kemal: Sana bunun cevabım 15 dakikaya kadar veririmdedikten sonra, gulumser Hani Ankara'ya geldikten sonra ben bir ruya gormuştum Hatırladınız mı?

Dr Reşit Galip bey biraz duşundukten sonra ruyayı anlatır Bunun uzerine Mustafa Kemal tekrar gulumseyerek: İşte, ruya aynen gercekleşmektedir Ben İsmet'i tanırım Goreceksin 15 dakikaya kadar varmadan muzafferiyet haberini alacağız!

Mustafa Kemal Millet Meclisi'ndeki odasına cekilir Gercekten de 15 dakika gecmeden Garp Cephesi Komutanı İsmet imzalı bir telgraf gelmiş ve İkinci İnonu Savaşı'nın zaferle sonuclandığı oğrenilmiştir

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt