Auguste Escoffier Kimdir - Auguste Escoffier Resimleri - Auguste Escoffier Biyografisi - Auguste Escoffier Hakkında
Georges Auguste Escoffier (d. 28 Ekim 1846, Villeneuve-Loubet, Fransa - ö. 12 Şubat 1935, Monte Carlo) "aşçıların kralı ve kralların aşçısı" olarak tanınan Fransız yemek sanatı ustası. İkisi de Londra'da bulunan Savoy Oteli (1890-99) ve ardından Carlton Oteli nutfaklarının yöneticisi olarak dünya çapında ün kazanmıştır.
Kitapları
Le Trait
sur L'art de Travailler les Fleurs en Cire (1886)
Le Guide Culinaire (1903; Mutfak Kılavuzu)
Les Fleurs en Cire (1910)
Le Carnet d'Epicure (1911; Epikuros'un Yemek Defteri)
Le Livre des Menus (1912; Mönü Kitabı)
L'Aide-memoire Culinaire (1919)
Le Riz (1927)
La Morue (1929)
Ma Cuisine (1934; Mutfağım)
Georges Auguste Escoffier (d. 28 Ekim 1846, Villeneuve-Loubet, Fransa - ö. 12 Şubat 1935, Monte Carlo) "aşçıların kralı ve kralların aşçısı" olarak tanınan Fransız yemek sanatı ustası. İkisi de Londra'da bulunan Savoy Oteli (1890-99) ve ardından Carlton Oteli nutfaklarının yöneticisi olarak dünya çapında ün kazanmıştır.
Kitapları
Le Trait
sur L'art de Travailler les Fleurs en Cire (1886)
Le Guide Culinaire (1903; Mutfak Kılavuzu)
Les Fleurs en Cire (1910)
Le Carnet d'Epicure (1911; Epikuros'un Yemek Defteri)
Le Livre des Menus (1912; Mönü Kitabı)
L'Aide-memoire Culinaire (1919)
Le Riz (1927)
La Morue (1929)
Ma Cuisine (1934; Mutfağım)