Augustinus kimden etkilenmiştir?
‘Anlayabilmek için, inanıyorum’ anlayışıyla felsefeyi dine tabi kılmış olan Augustinus, Hristiyan dininin temel öğretilerini temellendirebilmek için, Yeni Platoncu felsefeden ve Platoncu kavramlardan yararlanmıştır.Augustinus un kötülük problemine yaklaşımı nedir?
Augustinus, kötülüğü teodise çerçevesinde ele alır. Augustinus’a göre insan akıl ve özgür istenç sahibi bir varlıktır. Ahlaksal kötülük bu yetilerin veriliş amaçlarına uygun kullanılmamaları nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Doğal/fiziksel kötülük ise ahlakin kötülüğün cezalandırılması için vardır.
Augustinus itiraflar ne anlatıyor?
Augustinus “İTİRAFLAR “ adlı eserinde Tanrıyla konuşma ve günah çıkarma şeklindeki bir planla kendi yaşamını da anlatmıştır. İtiraflar adlı eserinde en çok önem verdiği konu, insanın kendini araştırması, insanın kendini bilmesi konusudur.Tertullian kim?
155 senesinde Kartaca’da pagan bir ailede doğan ve babası bir yüzbaşı olan Tertullianus’un mesleği avukatlıktı. 193 senesinde Hristiyanlığı kabul ettiğinde hukuki bilgi ve becerisini Hristiyan inancını açıklamaya ve savunmaya adadı.
Anselmus kim?
1033-1109 yillari arasinda yasamis din bilgini ve filozof. kısaca tanrı beni yaratmasaydı ben tanrının varlığı veya yokluğu üstüne akıl yürütemezdim demek ister. phil anselmo kendisinin reenkarnasyonudur.Ateist düşüncenin kötülük problemine yaklaşımı nedir?
Kötülük problemine yönelik ortaya konan bir cevap olan teodise, her şeye gücü yeten Tanrı’nın sınırsız iyilik ve adaleti ile evrendeki kötülüğün varlığını uzlaştırma girişimidir.
Kötülük problemini kullanan felsefi yaklaşım nedir?
Leibniz kötülük problemine çözüm önerisini “mümkün dünyalar teorisi” adı verilen bir teori ile açıklar. Buna göre Tanrı mümkün dünyaların en iyisini yaratmıştır. Mümkün olanın en iyisini yaratabilmek için bir takım kötülüklere göz yummak zorundadır.Augustin Tarikatı Nedir?
Tefekkür ve apostolik bakanlığın karışık bir dini hayatı yaşayan birkaç keşiş tarikatı. En büyük ve en tanıdık Aziz Augustine Yoldaşlığı (OSA), 1244 yılında kurulmuş ve başlangıçta Aziz Augustine Hermits (OESA) olarak da bilinir. Genellikle İngiltere’de Austin Friars olarak bilinirler.
Akıl almaz olduğu için inanıyorum sözü kime aittir?
“Credo quia absurdum est.” Akıl almaz olduğu için inanıyorum. Anlamına gelir kartacalı tartillianus a aittir. inanmakla bilmek arasındaki farka dikkati çeken dönemine damgasını vurmuş bir sözdür.Anselmus neyi savundu?
Anselmus, Augustinus’un ilk günahın bütün nesiller boyu sürdüğü düşüncesini kabul eder. Anselmusun Tanrı kanıtlamasına Ontolojik Tanrı kanıtlaması denir. Tanrı kanıtlamasına Ontolojik Tanrı Kanıtlaması denmesinin nedeni, onun aşırı gerçekçi yaklaşımıdır.