Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Ausbildung ne kadar surer?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Ausbildung ne kadar sürer?​

Bu eğitim programları genellikle bir ila üç buçuk yıl arasında sürmektedir. Bu eğitimler ya okul temellidir ve sınıfta gerçekleşir (“schulische Ausbildung”) veya sınıfta alınan dersler bir kurumda veya şirketteki pratik eğitimle birleştirilerek gerçekleştirilir (“Duale Ausbildung”).

Ausbildung nedir nasıl yapılır?​

Ausbildung nedir nasıl yapılır?
Ausbildung programı; Almanya’da mesleki eğitim ya da çıraklık olarak bilinir. Bu program kapsamında öğrenciler, belirli bir alanda işe yönlendirilir ve 3 sene boyunca o alanda çırak olarak çalışır; üstelik eğitimlerini finanse etmek zorunda olmadan. Çalıştıkları süre boyunca maaş alarak yaşam masraflarını karşılarlar.

Almanyada diplomam geçerli mi?​

Almanya’da tüm meslekler örn. ikili mesleki eğitim ilkelerine göre yasalarla düzenlenmemiştir. Bu tür bir meslekte çalışmak için denklik zorunlu koşul değildir. Fakat yasalarla düzenlenmeyen bir meslekte de diploma denklik işlemleri yasal olarak talep edilebilir.

Almanyada nasıl zengin olunur?​

Almanyada nasıl zengin olunur?
Almanya’da bir kişinin zengin sayılabilmesi için aylık 3700 Euro net kazanması gerekiyor. Çiftlerde bu rakam 5500 Euro. En zengin yüzde 1 arasına girebilmek için aylık gelirin net 7190 Euro olması şart.
Ausbildung ucretli mi?​
Almanya Ausbildung vize ücreti: Almanya Ausbildung vizesi için gerekli genel vize ücreti olan 75 Euro’nun ödendiğine dair dekont başvuru dosyasına eklenmelidir.

Almanyada Ausbildung yapmak için ne gerekli?​

Almanyada Ausbildung yapmak için ne gerekli?
Gerekli şartlar
- Almanca B1 sertifikası sunmak veya;
- B1 seviyesine kadar kurs kaydı yapmak.
- Meslek odalarından alınacak onay.
- İşletmeden sağlanacak ilgili programla uyumlu iş kontratı
- Sigorta ve konaklama kayıt bilgileri.
- Kurs yada programa kayıt süreci için geçim teminatı amacıyla 6 aylık bloke hesap.

Ausbildung icin ne kadar para lazim?​

Ausbildung programı dahilinde okul temelli eğitim alan öğrencilere eğitimleri sırasında devlet tarafından öğrenci ödeneği sunulmaktadır. Ausbildung öğrencilerine verilen destek miktarı her öğrenci için farklı olarak hesaplanır ve 247 ile 752 Euro arasında değişmektedir.

Türkler Ausbildung yapabilir mi?​

Türkler Ausbildung yapabilir mi?
Evet, Türkler Almanya’da Ausbildung (çıraklık) başvurusunda bulunabilirler. Almanca dil gereksinimleri B1 seviyesindedir.

Ausbildung ne kadar maaş alır?​

Ausbildung, hem teorik öğrenmeye hem de pratik uygulamaya dayalı bir eğitim sürecidir. Eğitim esnasında haftanın 4 günü sahada pratik uygulama söz konusu olması sebebi ile eğitiminizin ilk ayından itibaren size aylık 1.100 – 1.300 Euro arası brüt maaş kazanma fırsatı sunar.

Ausbildung nasıl bulunur?​

Ausbildung nasıl bulunur?
İstediğiniz eğitim pozisyonunu bulmak için, www.ausbildung.de , http://www.azubi.de/, planet-beruf.de ve IHK iş arama motorunu kullanabilirsiniz. Ayrıca mülteciler için böyle bir pozisyonu bulmalarına yardımcı olan çeşitli kuruluşlar ve girişimler de vardır.

Ausbildung ne kadar sürer?
Ausbildung programları genellikle 1 ila 3,5 yıl arasında sürmektedir. Bu eğitimler ya okul temellidir ve sınıfta gerçekleşir ("schulische Ausbildung") veya sınıfta alınan dersler bir kurumda veya şirketteki pratik eğitimle birleştirilerek gerçekleştirilir ("Duale Ausbildung").

Ausbildung nedir nasıl yapılır?
Ausbildung programı Almanya'da mesleki eğitim veya çıraklık olarak bilinir. Bu program kapsamında öğrenciler belirli bir alanda işte yönlendirilir ve 3 yıl boyunca o alanda çırak olarak çalışırlar. Ayrıca eğitimleri finanse etmek zorunda değillerdir ve çalıştıkları süre boyunca maaş alarak yaşam masraflarını karşılayabilirler.

Almanya'da diplomam geçerli mi?
Almanya'da tüm meslekler yasalarla düzenlenmemiş olabilir ve bu nedenle diploma denklik işlemleri yasal olarak talep edilebilir. Ancak denklik, her meslek için zorunlu olmayabilir.

Almanya'da nasıl zengin olunur?
Almanya'da bir kişinin zengin sayılabilmesi için aylık 3700 Euro net kazanması gerekmektedir. Çiftler için bu rakam 5500 Euro'dur. En zengin yüzde 1 arasına girebilmek için aylık gelirin net 7190 Euro olması gerekmektedir.

Ausbildung ücretli mi?
Almanya'da Ausbildung vizesi için gerekli genel vize ücreti olan 75 Euro'nun ödendiğine dair dekont başvuru dosyasına eklenmelidir.

Almanyada Ausbildung yapmak için neler gerekir?
Ausbildung yapmak için gerekli şartlar arasında Almanca B1 sertifikası, meslek odalarından alınacak onay, iş kontratı, sigorta ve konaklama kayıt bilgileri ve 6 aylık bloke hesap bulunmaktadır.

Ausbildung için ne kadar para lazım?
Ausbildung programı dahilinde öğrencilere devlet tarafından öğrenci ödeneği sunulmaktadır. Destek miktarı öğrenciye göre değişmekte olup 247 ile 752 Euro arasında olabilmektedir.

Türkler Ausbildung yapabilir mi?
Evet, Türkler Almanya'da Ausbildung (çıraklık) başvurusunda bulunabilirler. Almanca dil gereksinimleri genellikle B1 seviyesindedir.

Ausbildung ne kadar maaş alır?
Ausbildung sırasında haftanın 4 günü sahada pratik uygulama yapılması sebebiyle aylık 1.100 - 1.300 Euro brüt maaş kazanma fırsatı mevcuttur.

Ausbildung nasıl bulunur?
İstediğiniz eğitim pozisyonunu bulmak için www.ausbildung.de, www.azubi.de, planet-beruf.de ve IHK iş arama motorunu kullanabilirsiniz. Ayrıca mülteciler için destek sağlayan kuruluşlar ve girişimler de bulunmaktadır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri