Ayakkabıcı İbretlik Bir Hikaye

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Dini Hikaye ayakkabıcı
Dini Hikayeler
İbretlik Dini Hikaye

Ayakkabıcı İbretlik Bir Hikaye

Ayakkabıcı, yeni getirdiği malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir cocuk onu izlemekteydi Okullar kapanmak uzere olduğundan, spor ayakkabılara rağbet fazlaydı Gerci mallar luks sayılmazdı; ama kucuk bir dukkan icin yeterliydi Onların en guzelini on tarafa koyunca, cocuk vitrine doğru biraz daha yaklaştı Fakat bir koltuk değneği kullanmaktaydı Hem de guclukle

Adam ona bir kez daha goz attı Ustundeki pantolonun sol kısmı, dizinin alt kısmından sonra boştu Bu yuzden de sağa sola ucuşuyordu Cocuğun baktığı ayakkabılar, sanki onu kendinden gecirmişti Bir muddet oyle durdu Daldığı hulyadan cıkıp yola koyulduğunda, adam dukkandan dışarı fırlayıp:

Kucuk! diye seslendi Ayakkabı almayı duşundun mu? Bu seneki modeller bir harika!

Cocuk, ona donerek:

Gercekten cok guzeller! diye tebessum etti Ama benim bir bacağım doğuştan eksik

Bence onemli değil! diye atıldı adam Bu dunyada her şeyiyle tam insan yok ki! Kiminin eli eksik, kiminin de bacağı Kiminin de aklı ya da vicdanı Kucuk cocuk, bir şey soylemiyordu Adam ise konuşmayı surdurdu:

Keşke vicdanımız eksik olacağına, ayaklarımız eksik olsa idi

Cocuğun kafası iyice karışmıştı Bu sefer adama doğru yaklaşıp:

Anlayamadım! dedi Neden oyle olsun ki?

Cok basit! dedi, adam Eğer vicdan yoksa, cennete giremeyiz Ama ayaklar yoksa, problem değil Zaten orada tum eksiklikler tamamlanacak

Hatta sakat insanlar, sağlamlara oranla daha fazla mukafat gorecekler

Kucuk cocuk, bir kez daha tebessum etti O gune kadar cektiği acılar, hafiflemiş gibiydi Adam, vitrini işaret ederek:

Baktığın ayakkabı, sana yakışır! dedi Denemek ister misin?

Cocuk, başını yanlara sallayıp:

Uzerinde 30 lira yazıyor, dedi Almam mumkun değil ki!

İndirim sezonunu, senin icin biraz one alırım! dedi adam Bu durumda 20 liraya duşer Zaten sen bir tekini alacaksın, o da 10 lira eder

Cocuk biraz duşunup:

Ayakkabının diğer teki işe yaramaz! dedi Onu kim alacak ki?

Amma yaptın ha! diye guldu adam Onu da sağ ayağı eksik olan bir cocuğa satarım Kucuk cocuğun aklı, bu sozlere yatmıştı Adam, devam ederek:

Ustelik de oğrencisin değil mi? diye sordu

İkiye gidiyorum! diye atıldı cocuk Uce gectim sayılır

Tamam işte! dedi adam 5 Lira da oğrenci indirimi yapsak, geri kalır 5 lira O da zaten pazarlık payı olur Bu durumda ayakkabı senindir, sattım gitti! Ayakkabıcı, cocuğun şaşkın bakışları arasında dukkana girdi İcerideki raflar, onun beğendiği modelin aynısıyla doluydu Ama adam, vitrinde olanı cıkarttı Bir tabure alıp dondukten sonra cocuğu oturtup yeni ayakkabısını giydirdi Ve cıkarttığı eskiyi gostererek

Benim satış işlemim bitti! dedi Sen de bana, bunu satsan memnun olurum

Şaka mı yapıyorsunuz? diye kekeledi cocuk Onun tabanı delinmek uzere Eski bir ayakkabı, para eder mi?

Sen cok cahil kalmışsın be arkadaş dedi, adam Antika eşyalardan haberin yok herhalde Bir antika ne kadar eski ise o kadar para tutar Bu yuzden ayakkabın, bence en az 3040 lira eder

Kucuk cocuk, art arda yaşadığı şokları uzerinden atabilmiş değildi Mutlaka bir ruyada olmalıydı Hem de hayatındaki en guzel ruya Adamın, heyecandan terleyen avuclarına sıkıştırdığı kağıt paralara goz gezdirdikten sonra, 10 liralık banknotu geri vererek:

Bana gore 20 lira yeterli dedi İndirim mevsimini başlattınız ya!

Adam onu kıramayıp parayı aldı Ve bu arada yanağına bir opucuk kondurdu Her nedense ici icine sığmıyordu Eğer butun mallarını bir gunde satsa, boyle bir mutluluğu bulamazdı Cocuk, yavaşca yerinden doğruldu Sanki koltuk değneğine ihtiyac duymuyordu Sımsıcak bir tebessumle teşekkur edip:

Babam haklıymış! dedi ‘Sakat olduğum icin uzulmeme hic gerek yok!’ demişti

Her ruzgar savuracak bir toz bulur,

Her hayat yaşanacak bir can bulur,

Her umut gercekleşecek bir duş bulur

Bulunmayacak tek şey senin benzerindir

Üst Alt