Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeberus

Ayni anda kac doktora yapilir?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 393
Çözümler 0
Zeberus

Aynı anda kaç doktora yapılır?​

Sayı sınırlaması da yoktur. Bir kişi istediği sayıda aynı anda Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıtlı olabilir. 3- Bir üniversitede Doktora programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına veya Doktora programına kayıt yaptıramaz.

Doktorada bir dönemde kaç ders alınır?​

(2) Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam yirmi bir krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur.

Aynı anda 2 tane yüksek lisans yapabilir mi?​

Aynı anda 2 tane yüksek lisans yapabilir mi?
hukuken engellenmeyen bir girişimdir. fekat yök aynı anda iki yüksek lisans yapmanıza izin vermekle birlikte, bu durumun akıl sağlığınızda yaratacağı kalıcı hasara ilişkin sorumluluk kabul etmemektedir.

Tıp mezunu doktora yapabilir mi?​

Tıp mezunu doktora yapabilir mi?
Temel tıp bilimlerinde doktora programlarına başvurabilmek için tıp fakültesi mezunlarının; Lisans diploması TUS temel tıp puanı 50’den az olmamak koşuluyla veya ALES’in sayısal puan türünde 55’den az olmamak koşuluyla ALES puanına sahip olmaları gerekir.

Tıp Eğitimi doktora Programı Nedir?​

Tıp Eğitimi Doktora programının eğitim dili Türkçedir. Doktora ders süreci ortalama 2 senedir. Bu sürede öğrenciler 8 ders ve 1 ortak havuz dersi alarak ders yükünü tamamlamış olurlar. Öğreciler ders aşamasını başarı ile tamamladıktan sonra tez çalışmalarına odaklanırlar.

Yüksek lisansta bölüm değişikliği yapılabilir mi?​

Yüksek Lisansta Yatay Geçiş Var mı? MADDE 32 – (1) Yükseköğretim kurumu içindeki başka bir enstitü anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.

Direkt doktora kaç yıl?​

Direkt doktora kaç yıl?
Bu programın tamamlanma süresi 10 yarıyıl, yani 5 senedir. Maksimum olarak ise 7 yılda bitirilmelidir. Bütünleşik doktoranın ilk yıllarında yüksek lisans gibi eğitimler verilir. Ancak öğrenciler yüksek lisans tezi hazırlamaya gerek olmadan, doktora başvurusu yapmadan doktora programına devam etmiş olacaktır.

Merhaba! Forumdaki "Aynı anda kaç doktora yapılır?" konusuna detaylı cevaplar sunmak için buradayım. İşte konuyla ilgili bilgiler:

1. **Aynı anda kaç doktora yapılabilir?**
- Sayı sınırlaması bulunmamaktadır ve bir kişi istediği sayıda aynı anda Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıtlı olabilir. Ancak bir üniversitede Doktora programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına veya Doktora programına kayıt yaptıramaz.

2. **Doktorada bir dönemde kaç ders alınır?**
- Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur. Eğitim-öğretim dönemi boyunca toplam 21 kredi ve 60 AKTS'den az olmamak şartıyla en az yedi ders alınmalıdır.

3. **Aynı anda 2 tane yüksek lisans yapılabilir mi?**
- Hukuken engellenmeyen bir girişimdir ve YÖK aynı anda iki yüksek lisans yapmanıza izin vermektedir. Ancak bu durumun akıl sağlığınıza olası etkileri konusunda bir sorumluluk alınmamaktadır.

4. **Tıp mezunu doktora yapabilir mi?**
- Tıp fakültesi mezunları, temel tıp bilimlerinde doktora programlarına başvurabilmek için belirli puan şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Lisans diploması TUS temel tıp puanı 50'den az olmamalı veya ALES'in sayısal puan türünde 55'ten az olmamalı ve ALES puanına sahip olmalıdırlar.

5. **Tıp Eğitimi Doktora Programı Nedir?**
- Tıp Eğitimi Doktora programı, Türkçe eğitim diline sahip olup genellikle 2 senelik bir süreçtir. Öğrenciler ders aşamasını tamamladıktan sonra tez çalışmalarına odaklanırlar ve genellikle 8 ders ile 1 ortak havuz dersi alırlar.

6. **Yüksek Lisans'ta bölüm değişikliği yapılabilir mi?**
- Yüksek Lisans düzeyinde yatay geçiş mümkündür. Başarılı bir şekilde en az bir yarıyıl tamamlamış olan öğrenciler, başka bir enstitü anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programına yatay geçiş yapabilirler.

7. **Direkt Doktora Kaç Yıl Sürer?**
- Direkt doktora programının tamamlanma süresi genellikle 5 senedir (10 yarıyıl). Maksimum olarak süre 7 yıldır. Programın ilk yıllarında yüksek lisans seviyesinde eğitimler verilir ve tez hazırlamaya gerek olmadan doktora programına devam edilebilir.

Umarım bu detaylı açıklamalar size yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri