Ayrancı Köyü Banaz Uşak

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Ayrancı Köyü Banaz - Ayrancı Köyü Bilgileri - Ayrancı Köyü Banaz Hakkinda - Ayrancı Köyü Resimleri

Ayrancı, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.

İlçe: BANAZ - İl: UŞAK

Köy Muhtarı: MEHMET KOÇAK

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:Bilgi yok

Demografik Bilgiler:

İle Uzaklığı: 59 km

İlçeye Uzaklığı: 28 km

Rakım: 1200 m

Kültür
Kültür düzeyi yüksek bir köyümüzdür. Eğitim düzeyi %90’lardır. Bir ilkokul vardır.

Coğrafya
Uşak iline 35 km, Banaz ilçesine 28 km uzaklıktadır.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 550
2000 661
1997 633

Ekonomi
Köyün ekonomisinde tarım, hayvancılık ve ormancılık başta gelir. Diğer köylerimizden farklı olarak sulu tarım yapılmaktadır, burada yetişen kuru fasulye çok lezzetli ve çabuk pişmektedir. Ayrıca Şeker pancarı ekimi yapılmaktadır. Ormanlardan elde edilen kereste oldukça kaliteli olup, büyük ölçüde tekne yapımında kullanılır. Ayrancı köyün de ekonomiye destek veren, güçlü bir uğraş kolu da el sanatları ürünüdür. Kerestenin her türlüsü en iyi şekilde işlenir. Özellikle bu köyümüzde marangozluk ileri bir safhadadır. Ayrıca bu köyümüzde demir doğrama işi de yapılmaktadır. Ormanlar içinde yemyeşil, adeta kartpostallarda görebileceğiniz güzellikler vardır. Yaylası Ahlatlıdır. Görülmeye değerdir.

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Hüseyin BIYIKLI
2004 - Mehmet KOÇAK
1999 - Ramazan TÜRKMEN
1994 - Mustafa YEŞİLOVA
1989 - Mustafa YEŞİLOVA
1984 - Mehmet Ali YURDAGÜL

Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır. Ancak 5.sınıftan sonrası faal olmadığından 6,7 ve 8. sınıflar için taşımalı eğitim yapılmaktadır. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır.

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Üst Alt