Bağcığaz Köyü Safranbolu - Bağcığaz Köyü Hakkında - Bağcığaz Köyü Tanıtımı - Bağcığaz Köyü Resimleri
Karabük
Bilgiler
Nüfus 142 [1] (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 78600
Alan Kodu 0370
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Karabük
İlçe Safranbolu
Bağcığaz, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
bağcığaz köyü çengeloğlu.rahmanoğlu.tokacoğlu.paşogil.mahalleler i.bulunmaktadır.
Kültür
Köyde eskiden özellikle bayramlarda çeşitli eğlenceler yapılırdı.Genellikle İstanbul da seyyar poğaçacılık,fırıncılık ve pastacılıkla geçimlerini sağlarlar.İlköğretim taşımacılık nedeniyle kapatılmış, bina mutruk haldedir.Öğrenciler Sabahattin Demirbaş tarafından ovacuma'ya taşımalı servisle okula gitmektedirler.
Hıdırellez kutlamaları yapılır.
Biz büyüklerimizden duyduğumuza göre kardeşimizin yazdığı gibi bayramlar çok neşeli eğlenceli geçermiş.Örneğin bi düğünler unutulmaz deniyor.Ama günümüzde neredeyse bitmiş.Ne eskidenki gibi bayramlar var nede başka birşey.Gün geçtikçede biz kendi özümüzden uzaklaşıyoruz kim ne derse desin.Gün geçtikçede bunlar hiç olmayacak böyle giderse.
Coğrafya
Karabük iline 42 km, Safranbolu ilçesine 34 km uzaklıktadır.Eflani çalıkahvesi sapağından ovacumaya kestirme yol vardır. Ovacumadan Bağcığaz 8-9 Km arasıdır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 142
1997 134
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.İstanbulda Çalışanlarda vardır.Doğru dürüst biyerlerden gelirleri yoktur.Ekonomik yönden zayıftır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.Köye ve Mahallelere uzun yıllar hizmet etmiş Köyün demirbaş Muhtarı Hacı İsmail IŞIK Amcamızdır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Mustafa AYHAN
1999 - Mustafa AYHAN
1994 - Satı DURMUŞ
1989 - İsmail IŞIK
1984 - İsmail IŞIK 1970 li yıllardan 1990 lı yıllara kadar.
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyde, içme suyu şebekesi vardır.ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
Karabük
Bilgiler
Nüfus 142 [1] (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 78600
Alan Kodu 0370
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Karabük
İlçe Safranbolu
Bağcığaz, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
bağcığaz köyü çengeloğlu.rahmanoğlu.tokacoğlu.paşogil.mahalleler i.bulunmaktadır.
Kültür
Köyde eskiden özellikle bayramlarda çeşitli eğlenceler yapılırdı.Genellikle İstanbul da seyyar poğaçacılık,fırıncılık ve pastacılıkla geçimlerini sağlarlar.İlköğretim taşımacılık nedeniyle kapatılmış, bina mutruk haldedir.Öğrenciler Sabahattin Demirbaş tarafından ovacuma'ya taşımalı servisle okula gitmektedirler.
Hıdırellez kutlamaları yapılır.
Biz büyüklerimizden duyduğumuza göre kardeşimizin yazdığı gibi bayramlar çok neşeli eğlenceli geçermiş.Örneğin bi düğünler unutulmaz deniyor.Ama günümüzde neredeyse bitmiş.Ne eskidenki gibi bayramlar var nede başka birşey.Gün geçtikçede biz kendi özümüzden uzaklaşıyoruz kim ne derse desin.Gün geçtikçede bunlar hiç olmayacak böyle giderse.
Coğrafya
Karabük iline 42 km, Safranbolu ilçesine 34 km uzaklıktadır.Eflani çalıkahvesi sapağından ovacumaya kestirme yol vardır. Ovacumadan Bağcığaz 8-9 Km arasıdır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 142
1997 134
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.İstanbulda Çalışanlarda vardır.Doğru dürüst biyerlerden gelirleri yoktur.Ekonomik yönden zayıftır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.Köye ve Mahallelere uzun yıllar hizmet etmiş Köyün demirbaş Muhtarı Hacı İsmail IŞIK Amcamızdır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Mustafa AYHAN
1999 - Mustafa AYHAN
1994 - Satı DURMUŞ
1989 - İsmail IŞIK
1984 - İsmail IŞIK 1970 li yıllardan 1990 lı yıllara kadar.
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyde, içme suyu şebekesi vardır.ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz