SoruCevap
Yeni Üye
Zerzevatın mevsiminde tüketilmesinin kış marazları, kanseri, diyabet, kalp, kolesterol ve göz illetlerinden da korunmaya yardımcı olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Mütehassısı Ulaş Özdemir “Dört mevsim birçok zerzevat ve meyveyi kolaylıkla bulabiliyor olsak da her zerzevatın mevsiminde tüketilmesi çok önemli” dedi.
Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklığın güçlendirilmesi marazlardan korunmak için son aşama değerli. Mevsim sebzelerinin marazlardan korunmak açısından kıymetli olduğunu ve doğal vitamin içerdiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Mütehassısı Ulaş Özdemir, “Vücudun vitamin gereksinimi karşılamak için meyvelerin yanı sıra sebzelerin de azımsanmayacak raddede vitamin deposu olduğunu unutmamak gerekiyor" açıklamasında bulundu.
Evet hangi zerzevat nasıl tüketilmeli, hangi zerzevat hangi vitaminleri içeriyor? İşte kış zerzevatları ve vücudumuz için yararları...
Karnabahar: Lif içeriği yüksek bir besindir. Sindirim sistemini kronik marazlardan korur. Sulforafan ölçüsü yüksek olduğundan kanser, diyabet ve kalp illetleri üzere hastalıklarda riski azaltmada değerli rol oynar.
Pazı: Antioksidan içeriği yüksektir. Şeker, kalp marazları, kanser üzere illetlere karşı hami tesiri vardır. Göz sıhhatinde tesirlidir ve dimağ fonksiyonlarını destekler.
Balkabağı: A vitamini açısından zengindir. Göz sıhhatinde tesirlidir ve akciğer kanserine karşı gözetici rol oynar. Cildin genç görünmesine yardımcı olur.
Yan elması: Diyabet hastaları için alternatif tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Kabızlık tedavisinde kullanılabilir. Antioksidan bileşenler sayesinde kanser riskini düşürmekte yardımcı olur.
Ispanak: Lif ve karotenoid içeriği yüksektir. Göz sıhhatini korur, kan şekerini istikrarlar, içerdiği antioksidanlar sayesinde kanser riskini düşürür.
Kereviz: Antioksidan ve lif içeriği yüksektir. Kan kolesterol seviyesini istikrarlar ve Alzheimer illetinde yardımcıdır.
Turp: Kan basıncını istikrarlar, kardiyovasküler sistem illetleri ve sindirime yardımcıdır. Kanser hücrelerinin oluşumunu handikaplar.
LAHANAGİLLER
Lahana: Lahanagiller kükürtlü besin olduğu için pişirilerek tüketilmesi önerilir. Posa içeriği yüksek, mide ve bağırsakları himayede yardımcıdır. Şeker marazı ve kolon kanserine karşı kollayıcıdır.
Brüksel lahanası: Lahanagillerden bir sebzedir. Bağışıklığı güçlendirir. Antioksidan içeriği yüksek olduğu için kanser gelişimini azaltır. Diyet lifi açısından yüksektir; kalp illetleri ve diyabet riskini azaltır. Omega-3 yağ asitleri içerir.
Brokoli: Lahanagillerden bir sair sebzedir. Çiğ halinin yüzde 90’ı sudan oluşur. Lif içeriği çok yüksek olduğundan bağırsakları himayeye yardımcıdır. Brokoli birçok zerzevattan ziyade protein içerir. Kolesterolü azaltmaya yardımcıdır ve kanser riskini azaltır.
Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklığın güçlendirilmesi marazlardan korunmak için son aşama değerli. Mevsim sebzelerinin marazlardan korunmak açısından kıymetli olduğunu ve doğal vitamin içerdiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Mütehassısı Ulaş Özdemir, “Vücudun vitamin gereksinimi karşılamak için meyvelerin yanı sıra sebzelerin de azımsanmayacak raddede vitamin deposu olduğunu unutmamak gerekiyor" açıklamasında bulundu.
Evet hangi zerzevat nasıl tüketilmeli, hangi zerzevat hangi vitaminleri içeriyor? İşte kış zerzevatları ve vücudumuz için yararları...
Karnabahar: Lif içeriği yüksek bir besindir. Sindirim sistemini kronik marazlardan korur. Sulforafan ölçüsü yüksek olduğundan kanser, diyabet ve kalp illetleri üzere hastalıklarda riski azaltmada değerli rol oynar.
Pazı: Antioksidan içeriği yüksektir. Şeker, kalp marazları, kanser üzere illetlere karşı hami tesiri vardır. Göz sıhhatinde tesirlidir ve dimağ fonksiyonlarını destekler.
Balkabağı: A vitamini açısından zengindir. Göz sıhhatinde tesirlidir ve akciğer kanserine karşı gözetici rol oynar. Cildin genç görünmesine yardımcı olur.
Yan elması: Diyabet hastaları için alternatif tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Kabızlık tedavisinde kullanılabilir. Antioksidan bileşenler sayesinde kanser riskini düşürmekte yardımcı olur.
Ispanak: Lif ve karotenoid içeriği yüksektir. Göz sıhhatini korur, kan şekerini istikrarlar, içerdiği antioksidanlar sayesinde kanser riskini düşürür.
Kereviz: Antioksidan ve lif içeriği yüksektir. Kan kolesterol seviyesini istikrarlar ve Alzheimer illetinde yardımcıdır.
Turp: Kan basıncını istikrarlar, kardiyovasküler sistem illetleri ve sindirime yardımcıdır. Kanser hücrelerinin oluşumunu handikaplar.
LAHANAGİLLER
Lahana: Lahanagiller kükürtlü besin olduğu için pişirilerek tüketilmesi önerilir. Posa içeriği yüksek, mide ve bağırsakları himayede yardımcıdır. Şeker marazı ve kolon kanserine karşı kollayıcıdır.
Brüksel lahanası: Lahanagillerden bir sebzedir. Bağışıklığı güçlendirir. Antioksidan içeriği yüksek olduğu için kanser gelişimini azaltır. Diyet lifi açısından yüksektir; kalp illetleri ve diyabet riskini azaltır. Omega-3 yağ asitleri içerir.
Brokoli: Lahanagillerden bir sair sebzedir. Çiğ halinin yüzde 90’ı sudan oluşur. Lif içeriği çok yüksek olduğundan bağırsakları himayeye yardımcıdır. Brokoli birçok zerzevattan ziyade protein içerir. Kolesterolü azaltmaya yardımcıdır ve kanser riskini azaltır.