Son konular

Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Mahsusen sonbahar ve kış aylarında milyonlarca mikrop havada uçuşuyor, virüsler ve özgür radikaller vücudumuza her gün atak ediyor. İşte bu periyotlarda vücudumuzu marazlara karşı korumakla hizmetli olan bağışıklık sisteminizin savaşı da başlamış oluyor. Münasebetiyle enfeksiyon hastalıklarına karşı korunmak ve yavaşlayan metabolizmanızı hızlandırmanın yolu öncelikle bağışıklık sistemimizi güçlendirmekten geçiyor. Mevsim geçişlerini hastalanmadan geçirmek istiyorsanız aşağıdaki tekliflerime kulak vermenizi öneririm.

1 – Her gün 1 bardak kefir tüketin
Probiyotikler bağırsaklar için yararlı 'dost' bakterilerilerdir. İmmün sistemin daha âlâ çalışmasına ve sindirimin düzenlenmesine yardımcı olurlar. Yoğurt ve kefir bilinen en doğal probiyotiklerdir. Günde 1 bardak kefir içmeyi ihmal etmeyin.

2 – Yulaf ezmesi yiyin
Yulaf ezmesinde bulunan Beta-glukan güzel bir lif kaynağı olmasının yanı sıra antioksidan ve anti-mikrobiyal özelliklere sahip. Kan şekerini düzenliyerek tokluk hissinin uzamasına yardımcı oluyor.

3 – C vitamininden varlıklı beslenin
Antioksidanlar vücuda zarar veren özgür radikalleri etkisizleştirerek bağışıklık sistemini güçlendiriyor. En güçlü antioksidanların başında C vitamini geliyor.
Maydanoz, yeşil biber, kuşburnu, portakal, greyfurt, limon ve kivi bolca C vitamin içeriyor.

4 – Haftada 2 defa Somon
Omega – 3 yağ asitleri vücudu enfeksiyonlara karşı koruyarak bağışıklığınızı destekler. Somon üzere yağlı balıklar omega – 3 için yağ asitlerinden zengindirler.

5– Günde 15 Badem
Badem, bağışıklık sistemini güçlendiren magnezyum içerir ve gerilimin bağışıklık üzerindeki olumsuz tesirlerini azaltır. Günde 10-15 adet çiğ badem yemelisiniz.

6 – Sofranızdan lahanagilleri eksik etmeyin
Brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, beyaz ve kara lahana üzere yiyecekler içeriğindeki fitokimyasal bileşiklerle güçlü antioksidandırlar. Kansere karşı esirgeyici ve bağışıklığı güçlendirici tesirleri vardır. Mevsimindeyken velev zerzevat yemeği olarak isterseniz çiğ yahut buharda pişirerek salatalarınzda tüketebilirsiniz.

7 – Zencefil ile tanışın
Doğal bir bağışıklık güçlendirici olan zencefil vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olurken, enfeksiyonlara yakalanma riskini de azaltıyor. Taze zencefili limonla birlikte suya ekleyerek; toz zencefili ise et ve tavuk yemeklerinde kullanabilirsiniz.

8 – Çinkodan varlıklı beslenin:
Çinko proteinlerin güce dönüştürülmesi, zihinsel fonksiyonlar üzere vucudun birçok mekanizmasında hizmetlidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve hormonal istikrarda kıymetli bir konumu vardır. Çinkonun en âlâ kaynakları deniz eserleri, al et, karaciğer, süt ve yumurtadır.

9 – Istenilmeyen alışkanlıklarınızı terk edin: Sigara üzere bağışıklık sisteminizi zayıflatan beğenilmeyen alışkanlığınızı bir an evvel bırakın, alkolü de yalnızca hudutlu ölçülerde tüketin. Başkaca gerilim ve yorgunluğun da bağışıklık sistemine düşman olduğunu unutmayın. Gerilimden arınmaya çalışın ve gevşemek için kendinize kesinlikle devir ayırın. Vücudunuzun güçlenmesi için her gece kesinlikle 7-9 saat vade boyunca uyumaya ihtimam gösterin.
 

Similar threads

  • Soru
Bağışıklık sistemimizin gücü koronavirüs enfeksiyonun seyrini ve şiddetini belirleyen en kıymetli faktördür. Bağışıklığımız ne kadar güçlü olursa virüsle gayretimiz o kadar kolay, hastalığın şiddeti o kadar düşük ve bedenimizde bıraktığı hasarlar o kadar az olur. Koronavirüse karşı bağışıklığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Bedenimiz farklı enfeksiyon ve toksik casuslarla savaşmak için bağışıklık sistemine sahiptir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi kişiyi enfeksiyonlardan korur, tümör üzere ziyanlı hücre oluşumlarını mahzurlar, bedeni çevresel faktörlerden ve hastalıklardan korur. Bu kadar kıymetli olan bağışıklık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Koronavirüs; ülkemizi ve dünyayı etkileyen bir salgın. Teneffüs, boşaltım ve sindirim sitemi organlarınızı olumsuz etkiliyor. Bilhassa risk altındaki guruplar; bağışıklık sitemi yetersiz olanlar, hamile bayanlar, kanser hastaları, yaşlı bireyler ve çocuklar.. Şimdilik aşısı ve muhakkak bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Bağışıklık sistemimizi güçlendirmeyi umumiyetle kış aylarında daha ziyade aklımızdan geçiririz. Soğuk havaların tesiri ile mikroplardan korunmak, grip olmak üzere kaygılarımız olur. Aslında bütün bir yıl boyunca sağlıklı bir bağışıklık sistemine gereksinimimiz vardır. Enfeksiyonlara yakalanmamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Bağışıklık Sistemi Hakkında Bağışıklık sisteminin temelini tüm vücuda yayılan beyaz kan hücreleri oluşturur. Bu hücrelerin ana vazifeleri, hücrelerde oluşan sorunları saptamak ve hücrelere saldıran mikroplarla savaşmaktır. Sağlıklı bir şahısta bu süreç kusursuz formda işlerken birtakım iç ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt