Bahar Yorgunluğu

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Mevsim geçişlerinde etkili olan yorgunluk bahar keyfini gölgeliyor. Bahar yorgunluğundan korunmak ve daha zinde hissetmek için neler yapılmalı.

Bahar geliyor ve doğa canlanıp renkleniyor. İnsan vücudu da bu değişikliğe uyum sağlamaya çalışıyor. Ancak bu geçiş her zaman kolay olmuyor. Uyku bozukluğu, stres, halsizlik, yorgunluk, bunlardan bir veya bir kaçını hissediyorsanız bahar yorgunluğu yaşıyor olabilirisiniz. Bahar yorgunluğu sadece enerjiyi düşürmüyor aynı zamanda kas ve eklemleri de etkiliyor. Özellikle baş, boyun, sırt ve belde ağrılara neden oluyor. Bu dönemde yapılan en büyük hata ağrı kesici kullanmaktır. Bahar aylarında ağrı ile ilgili problemler yaşandığında, bunun vücudun bir reaksiyon olduğunu unutmamak gereklidir. Ağrı kesiciler ise; bu reaksiyonu baskılamakta ve adaptasyon süresini uzatmaktadır. Bu da bireyin yaşadığı bahar yorgunluğunun daha uzun sürmesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle bahar yorgunluğunda, ihtiyaç olmadığı ve çok şiddetli olmadığı sürece ilaç kullanılmamalıdır.

Bahar yorgunluğunun en iyi ilacı sağlıklı beslenmekten geçmektedir. Gıdalardan alacağınız bol vitaminle bu ayları daha rahat atlatabilirsiniz. Daha zinde hissetmek için; vücudu susuz bırakmamalı, sebze ve meyve ağırlıklı beslenilmeli ve protein de ihmal edilmemelidir. Bahar yorgunluğunu kolay atlatmanın yolu yaşam tarzı değişikliğinden geçmektedir. Başlangıç için yapılabilecek şey ise hayatınıza hareket katmanızdır. Düzenli olarak her gün yapacağınız yarım saat ya da 45 dakikalık yürüyüşler bahar yorgunluğunun azalmasına ve bu sürecin atlatılmasına yardımcı olacaktır. Yorgunluk iki haftadan fazla sürerse bir hekime görünmenizde fayda vardır. Sürekli halsizlik durumu söz konusu ise; bunun altında yatan başka sağlık problemleri olabilir. Bunlar fizyolojik hastalıklar olacağı gibi bireyleri halsiz bırakabilecek hastalıklar olabilir.

Fizyolojik rahatsızlıkların yanı sıra psikolojik açıdan da bireyler kendilerini itkin ve yataktan çıkmak istemeyen durumlar içerisinde bulabilir. Az evvelde sözü geçtiği gibi iki haftadan daha uzun süren yakınmalar söz konusuysa bir uzmana başvurmanız fayda sağlayacaktır.
 
Üst Alt