Bahar Yorgunluğuna Karşı Ne Yapmalı?
imagesbaharyorgunlugunakarsineyapmali5add330fb254b
İnsanlar genel olarak kışları cok calışmayı ve yazları da calışmayı severler Bahar zamanlarda uzerlerinde bir yorgunluk bir halsizlik başlangıcı olur Vucudun kendini yenilediği bu donemde bu şekilde durumların olması normal olarak karşılansa da insanlar bu zamanlarda kendilerine daha dikkat etmeliler Cunku halsizlikler ya da ceşitli mevsimsel hastalıklara neden olabilir bahar ayları Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak icin ve vucudumuzun sağlığı icin ve de bahar yorgunluğunu atmamız icin ceşitli yollar yontemler vardır isterseniz sizler icin biraz bilgi verelim
Bahar Yorgunluğuna Karşı Ne Yapmalı?
Baharda artan stresi, sıkıntıları azaltmak icin B grubu vitaminleri zengin gıdaları mutlaka tuketmeye ailemize ve sevdiklerimizin tuketmesine yardımcı olmalıyız Tam tahıllı ekmekler, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, et ve sut urunleri gibi benzeri vitaminlerin tuketimine onem vermeliyiz Antioksidan vitaminler vucudumuzun yararlı olmayan cevreden bulaşacak tepkilere karşı koruyuculuğunu arttırdığı bizleri koruduğunu gorebiliriz E vitamini, C vitamini, A vitamini, selenyum ve cinko, guclu antioksidan ozelliklerine sahip vitaminler olduğunu soylemeliyiz C vitaminin bakımından zengin besinler; biber, maydanoz, turuncgiller, brokoli, soğan, kereviz, cilek ve kiviyi sizler icin soyleyebiliriz A vitamininden zengin besinler: Balık, kırmızı et, yumurta sarısı, sut, yoğurt, havuc, , şeftali, kayısı, tatlı kabak, kavun ıspanak, brokoli, tere, maydanoz, dereotu ve roka gibi besinleri de A vitamini olarak sayabiliriz E vitamininden zengin besinler: Bitkisel yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, yağlı tohumlar, yumurta ve kepeği ayrılmamış un olarak sayabiliriz
Diğer taraftan şunlara da dikkat etmeliyiz Gunluk oğun sayımızı artırmalı, sindirim sistemimizin zorlanmaması icin cok onemli olduğunu unutmamalısınız Oğun araları 2,5 – 3 saat arayla olmalı, uzun sure ac kalınmamalı ve birden yemeğe gecilmemeli yoğun şekilde yemek yenilmemelidir Gunluk sıvı tuketiminin artmasını sağlamalıyız, baharda değişmesi beklenen hormonal ve cevresel etkilerin vucudumuzda yaratacağı şişkinliği azaltacağından dolayı onem verilmelidir Gun icerisin de 1014 bardak arası su tuketimine onem ve ozen gostermeliyiz Kola ve kahve benzeri kafein iceriği yuksek icecekler ve alkol tarzı urunlerin tuketimi, stresi ve vucuttaki odemi arttıracağından dolayı uzak durulması gerekli iceceklerden olduğunu soylemeliyiz
imagesbaharyorgunlugunakarsineyapmali5add330fb254b
İnsanlar genel olarak kışları cok calışmayı ve yazları da calışmayı severler Bahar zamanlarda uzerlerinde bir yorgunluk bir halsizlik başlangıcı olur Vucudun kendini yenilediği bu donemde bu şekilde durumların olması normal olarak karşılansa da insanlar bu zamanlarda kendilerine daha dikkat etmeliler Cunku halsizlikler ya da ceşitli mevsimsel hastalıklara neden olabilir bahar ayları Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak icin ve vucudumuzun sağlığı icin ve de bahar yorgunluğunu atmamız icin ceşitli yollar yontemler vardır isterseniz sizler icin biraz bilgi verelim
Bahar Yorgunluğuna Karşı Ne Yapmalı?
Baharda artan stresi, sıkıntıları azaltmak icin B grubu vitaminleri zengin gıdaları mutlaka tuketmeye ailemize ve sevdiklerimizin tuketmesine yardımcı olmalıyız Tam tahıllı ekmekler, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, et ve sut urunleri gibi benzeri vitaminlerin tuketimine onem vermeliyiz Antioksidan vitaminler vucudumuzun yararlı olmayan cevreden bulaşacak tepkilere karşı koruyuculuğunu arttırdığı bizleri koruduğunu gorebiliriz E vitamini, C vitamini, A vitamini, selenyum ve cinko, guclu antioksidan ozelliklerine sahip vitaminler olduğunu soylemeliyiz C vitaminin bakımından zengin besinler; biber, maydanoz, turuncgiller, brokoli, soğan, kereviz, cilek ve kiviyi sizler icin soyleyebiliriz A vitamininden zengin besinler: Balık, kırmızı et, yumurta sarısı, sut, yoğurt, havuc, , şeftali, kayısı, tatlı kabak, kavun ıspanak, brokoli, tere, maydanoz, dereotu ve roka gibi besinleri de A vitamini olarak sayabiliriz E vitamininden zengin besinler: Bitkisel yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, yağlı tohumlar, yumurta ve kepeği ayrılmamış un olarak sayabiliriz
Diğer taraftan şunlara da dikkat etmeliyiz Gunluk oğun sayımızı artırmalı, sindirim sistemimizin zorlanmaması icin cok onemli olduğunu unutmamalısınız Oğun araları 2,5 – 3 saat arayla olmalı, uzun sure ac kalınmamalı ve birden yemeğe gecilmemeli yoğun şekilde yemek yenilmemelidir Gunluk sıvı tuketiminin artmasını sağlamalıyız, baharda değişmesi beklenen hormonal ve cevresel etkilerin vucudumuzda yaratacağı şişkinliği azaltacağından dolayı onem verilmelidir Gun icerisin de 1014 bardak arası su tuketimine onem ve ozen gostermeliyiz Kola ve kahve benzeri kafein iceriği yuksek icecekler ve alkol tarzı urunlerin tuketimi, stresi ve vucuttaki odemi arttıracağından dolayı uzak durulması gerekli iceceklerden olduğunu soylemeliyiz