Bazen bizi bunaltan lakin birçok hengam gücümüzü en üst seviyeye çıkaran güneş ışığı sonbaharla birlikte maatteessüf azalmaya başladı. Buna bağlı olarak bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla soğuk algınlıkları, depresyon üzere rahatsızlıklarla karşı zıdda kalma olasılığımız bir oldukça yüksek.
Bu devirde vücudumuza zarar veren özgür radikal dediğimiz moleküllerle savaşan antioksidanları beslenme programımıza eklemek bağışıklık sistemini güçlendirmek için değerli bir anahtar.
Bunu sağlamak için umumi manada günde en az 3-4 porsiyon zerzevat ve 4-5 porsiyon meyve tüketimi çok değerli. Antioksidan kaynağı olarak A, C, E vitaminlerinden varlıklı eserleri tüketebilirsiniz. Bunlara örnek olarak havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar üzere sebzeler, kış boyunca bulunan portakal, mandalina, kivi, greyfurt üzere meyveleri tercih etmelisiniz.
Bağışıklık sistemi açısından yeşil yapraklı sebzeler, fındık, ceviz ve kuru baklagil üzere E vitamininden güçlü yiyecekler kesinlikle beslenme programı içinde olmalıdır. Yumurta özelikle vücut proteinlerine dönüştürülebilen en değerli protein kaynağı olması sebebiyle ve vitamin zenginliğiyle marazlara karşı her gün 1 adet tüketilmesi yarar sağlayacaktır.
Sonbaharla birlikte en büyük zenginliğimiz olan balığın da mevsimi gelmiş oldu. Omega-3 kalsiyum, fosfor ve selenyum zenginliğiyle bağışıklık sistemi açısından bu periyotta haftada 2 gün taze balık tüketilmesi olmazsa olmazlarımızdan olmalı.
Münhasıran bağışıklık sisteminin çöktüğü ve marazın geliştiği akut periyotta likit muhtaçlığı çok değerlidir. Bu devirde bol su içmek ve meyve suyu tüketmek iyidir.
Bütün bunların yanında yalnızca sonbaharda değil her mevsim uygulanması gereken vücudunuza makul kaloride ve öğünde bütün besin öbeklerini içeren, likit tertibi ehliyetli ve fizikî aktivite destekli istikrarlı ve nizamlı bir program her mevsim bağışıklığınız için çok yararlı olacaktır.
Bu devirde vücudumuza zarar veren özgür radikal dediğimiz moleküllerle savaşan antioksidanları beslenme programımıza eklemek bağışıklık sistemini güçlendirmek için değerli bir anahtar.
Bunu sağlamak için umumi manada günde en az 3-4 porsiyon zerzevat ve 4-5 porsiyon meyve tüketimi çok değerli. Antioksidan kaynağı olarak A, C, E vitaminlerinden varlıklı eserleri tüketebilirsiniz. Bunlara örnek olarak havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar üzere sebzeler, kış boyunca bulunan portakal, mandalina, kivi, greyfurt üzere meyveleri tercih etmelisiniz.
Bağışıklık sistemi açısından yeşil yapraklı sebzeler, fındık, ceviz ve kuru baklagil üzere E vitamininden güçlü yiyecekler kesinlikle beslenme programı içinde olmalıdır. Yumurta özelikle vücut proteinlerine dönüştürülebilen en değerli protein kaynağı olması sebebiyle ve vitamin zenginliğiyle marazlara karşı her gün 1 adet tüketilmesi yarar sağlayacaktır.
Sonbaharla birlikte en büyük zenginliğimiz olan balığın da mevsimi gelmiş oldu. Omega-3 kalsiyum, fosfor ve selenyum zenginliğiyle bağışıklık sistemi açısından bu periyotta haftada 2 gün taze balık tüketilmesi olmazsa olmazlarımızdan olmalı.
Münhasıran bağışıklık sisteminin çöktüğü ve marazın geliştiği akut periyotta likit muhtaçlığı çok değerlidir. Bu devirde bol su içmek ve meyve suyu tüketmek iyidir.
Bütün bunların yanında yalnızca sonbaharda değil her mevsim uygulanması gereken vücudunuza makul kaloride ve öğünde bütün besin öbeklerini içeren, likit tertibi ehliyetli ve fizikî aktivite destekli istikrarlı ve nizamlı bir program her mevsim bağışıklığınız için çok yararlı olacaktır.