Makale Başlıkları Hide
- Bahşedilmek Ne Demek TDK?
- Bahşedilmek Kelimesinin Anlamı Nedir?
- Bahşedilmek Kelimesinin Kullanım Alanları Nelerdir?
- Bahşedilmek Kelimesinin Eşanlamlıları Nelerdir?
- Bahşedilmek Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir?
- Bahşedilmek Kelimesinin Kullanımı Nasıl Yapılır?
- Bahşedilmek Kelimesinin Kökeni Nedir?
- Bahşedilmek Kelimesi Hangi Dilde Kullanılır?
- Bahşedilmek Kelimesinin Anlamı Nasıl Değişir?
- Bahşedilmek Kelimesinin Karşıt Anlamlısı Nedir?
- Bahşedilmek Kelimesinin Kullanıldığı Cümleler Nelerdir?
- Bahşedilmek Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır?
- Bahşedilmek Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?
- Bahşedilmek Kelimesinin Kullanım Örnekleri Nelerdir?
- Bahşedilmek Kelimesi İle İlgili Atasözleri veya Deyimler Nelerdir?
- Bahşedilmek Kelimesi İle İlgili Şiirler veya Şarkılar Var Mıdır?
- Bahşedilmek Kelimesinin Kullanımı Hakkında Örnek Cümleler Nelerdir?
- Bahşedilmek Kelimesi İle İlgili Sözlük Tanımı Nedir?
- Bahşedilmek Kelimesinin Kullanıldığı Diğer Bağlamlar Nelerdir?
- Bahşedilmek Ne Demek Tdk?
Bahşedilmek Ne Demek TDK? sorusu, Türk Dil Kurumu’nun (TDK) bahşetmek kelimesinin anlamını açıklamak için verdiği bilgileri içermektedir. Bahşetmek, bir şeyi gönüllü olarak birine vermek veya hediye etmek anlamına gelir. TDK’ya göre bahşedilmek, bir şeyin gönüllü olarak bir kişiye verilmesi durumunu ifade eder. Bahşedilmek fiili, genellikle cömertlik, yardımseverlik veya lütuf gibi anlamlarla ilişkilendirilir. Bahşedilmek, insanların birbirlerine yardım etme ve paylaşma duygusunu ifade eden bir kavramdır. Bu kelime, toplumda dayanışma ve yardımlaşma kültürünün önemini vurgular.
İçindekiler
O bana sevgisini bahşetti.
Bu güzel armağanı sana bahşetmek istiyorum.
Ona bu fırsatı bahşettiğim için çok mutluyum.
Bahşedilmek ne demek TDK? – Bir şeyi gönüllü olarak birine vermek veya hediye etmek anlamına gelir.
Bahşedilmek, bir şeyin gönüllü olarak birine verilmesi veya hediye edilmesi anlamına gelir.
Bahşedilmek, bir şeyin karşılıksız olarak birine verilmesi veya hediye edilmesi anlamına gelir.
Bahşedilmek, bir şeyin cömertçe birine verilmesi veya hediye edilmesi anlamına gelir.
Bahşedilmek, bir şeyin lütuf olarak birine verilmesi veya hediye edilmesi anlamına gelir.
İçindekiler
Bahşedilmek Ne Demek TDK?
Bahşedilmek kelimesi, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Türkçe bir kelime olarak kabul edilmektedir. Bahşetmek fiilinin çekimlenmiş hali olan bahşedilmek, bir şeyin hediye edilmesi, bağışlanması, lütuf olarak verilmesi anlamına gelir. Bu kelime genellikle bir şeyin karşılıksız olarak verilmesini ifade etmek için kullanılır.
Bahşedilmek Kelimesinin Anlamı Nedir?
Bahşedilmek kelimesi, bir şeyin karşılıksız olarak verilmesini ifade eden bir fiilin çekimlenmiş halidir. Bahşetmek fiili, bir şeyi bağışlamak, hediye etmek, lütuf olarak vermek anlamına gelir. Bahşedilmek kelimesi ise bu eylemin üçüncü tekil şahıs geçmiş zaman çekimine denk gelir.
Bahşedilmek Kelimesinin Kullanım Alanları Nelerdir?
Bahşedilmek kelimesi genellikle edebi metinlerde, şiirlerde veya daha resmi yazılarda kullanılan bir kelimedir. Bir şeyin karşılıksız olarak verilmesini ifade ettiği için, genellikle övgü, takdir veya minnettarlık ifade etmek için kullanılır. Örneğin, “O bana sevgisini bahşetti” cümlesiyle bir kişinin sevgisini karşılıksız olarak verdiği anlatılabilir.
Bahşedilmek Kelimesinin Eşanlamlıları Nelerdir?
Bahşedilmek kelimesinin eşanlamlıları arasında hediye edilmek, bağışlanmak, lütuf olarak verilmek gibi kelimeler yer alabilir. Bu kelimeler, bahşetmek fiilinin farklı anlam ve kullanımlarını ifade etmek için kullanılabilir.
Bahşedilmek Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir?
Bahşedilmek kelimesinin zıt anlamlısı, bir şeyin karşılıksız olarak verilmemesi veya alınmaması durumunu ifade eden kelimeler olabilir. Örneğin, reddedilmek, geri çevrilmek gibi kelimeler bahşedilmek kelimesinin zıt anlamlıları olarak düşünülebilir.
Bahşedilmek Kelimesinin Kullanımı Nasıl Yapılır?
Bahşedilmek kelimesi, cümle içerisinde genellikle nesne olarak kullanılır. Örneğin, “Bana bu güzel hediyeyi bahşettin” cümlesinde bahşedilmek kelimesi, “bu güzel hediyeyi” nesnesini tamamlar. Ayrıca, bahşedilmek kelimesi edilgen bir fiil olduğu için, cümlede genellikle özne olarak kullanılan kişi veya nesnenin kim veya ne olduğu da belirtilmelidir.
Bahşedilmek Kelimesinin Kökeni Nedir?
Bahşedilmek kelimesi, Türkçe bir kelime olup Türkçe kökene sahiptir. “Bahşetmek” fiiliyle aynı kökten türetilmiştir. Bu kelimenin kökeniyle ilgili daha detaylı bilgiye Türk Dil Kurumu (TDK) gibi kaynaklardan ulaşabilirsiniz.
Bahşedilmek Kelimesi Hangi Dilde Kullanılır?
Bahşedilmek kelimesi, Türkçe bir kelime olup Türkçe dilinde kullanılır. Türkçe metinlerde, edebi eserlerde, şiirlerde veya daha resmi yazılarda sıkça karşımıza çıkabilir.
Bahşedilmek Kelimesinin Anlamı Nasıl Değişir?
Bahşedilmek kelimesinin anlamı, kullanıldığı cümle veya bağlamına göre değişebilir. Genel anlamıyla bir şeyin karşılıksız olarak verilmesini ifade etse de, cümle içerisindeki diğer kelimeler ve yapılar anlamın değişmesine neden olabilir. Bu nedenle, bahşedilmek kelimesinin kullanıldığı cümle veya metin bağlamına dikkat etmek önemlidir.
Bahşedilmek Kelimesinin Karşıt Anlamlısı Nedir?
Bahşedilmek kelimesinin karşıt anlamlısı, bir şeyin karşılıksız olarak verilmemesi veya alınmaması durumunu ifade eden kelimeler olabilir. Bahşedilmek kelimesi, bir şeyin verilmesini ifade ederken, karşıt anlamlı kelimeler bu eylemin gerçekleşmediği durumları ifade eder.
Bahşedilmek Kelimesinin Kullanıldığı Cümleler Nelerdir?
Bahşedilmek kelimesi, çeşitli cümlelerde kullanılabilir. Örneğin:O bana sevgisini bahşetti.
Bahşedilmek Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır?
Bahşedilmek kelimesi, bir şeyin karşılıksız olarak verilmesini ifade eder. Bu verme eylemi genellikle bir hediye, bağış veya lütuf olarak gerçekleşir. Bahşedilmek kelimesi, bu anlamıyla kullanıldığında bir şeyin karşılıksız olarak verildiğini ifade eder.
Bahşedilmek Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?
Bahşedilmek kelimesinin sözlük anlamı, bir şeyin hediye edilmesi, bağışlanması veya lütuf olarak verilmesidir. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından da bu şekilde tanımlanan bahşedilmek kelimesi, Türkçe bir kelimedir.
Bahşedilmek Kelimesinin Kullanım Örnekleri Nelerdir?
Bahşedilmek kelimesinin kullanım örnekleri şu şekilde verilebilir:Ona bu fırsatı bahşettiğim için çok mutluyum.
Bahşedilmek Kelimesi İle İlgili Atasözleri veya Deyimler Nelerdir?
Bahşedilmek kelimesiyle ilgili özel bir atasözü veya deyim bulunmamaktadır. Ancak, bahşetmek kelimesiyle ilgili bazı deyimler veya atasözleri kullanılabilmektedir. Örneğin, “Lütuf lütuftan gelir” deyimi bahşetmek kelimesinin anlamını yansıtan bir deyim olabilir.
Bahşedilmek Kelimesi İle İlgili Şiirler veya Şarkılar Var Mıdır?
Bahşedilmek kelimesiyle ilgili özel bir şiir veya şarkı bilgisi bulunmamaktadır. Ancak, bahşetmek kelimesi veya bu kelimeye benzer anlamlar taşıyan kelimelerle ilgili şiir veya şarkılar bulunabilir.
Bahşedilmek Kelimesinin Kullanımı Hakkında Örnek Cümleler Nelerdir?
Bahşedilmek kelimesinin kullanımına örnek cümleler şu şekilde verilebilir:O bana sevgisini bahşetti.
Bahşedilmek Kelimesi İle İlgili Sözlük Tanımı Nedir?
Bahşedilmek kelimesi, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Türkçe bir kelime olarak kabul edilmektedir. Bu kelimenin sözlük anlamı, bir şeyin hediye edilmesi, bağışlanması veya lütuf olarak verilmesidir. Bahşedilmek kelimesi, bu anlamıyla kullanıldığında bir şeyin karşılıksız olarak verildiğini ifade eder.
Bahşedilmek Kelimesinin Kullanıldığı Diğer Bağlamlar Nelerdir?
Bahşedilmek kelimesi, genellikle övgü, takdir veya minnettarlık ifade etmek için kullanılan bir kelime olduğu için, edebi metinlerde, şiirlerde veya daha resmi yazılarda sıkça karşımıza çıkabilir. Ayrıca, bahşedilmek kelimesi, bir şeyin karşılıksız olarak verilmesini ifade ettiği için, bağış veya lütuf gibi durumları ifade etmek için de kullanılabilir.
Bahşedilmek Ne Demek Tdk?
Bahşedilmek ne demek TDK? |
Bahşetmek, bir şeyi gönüllü olarak birine vermek veya hediye etmek anlamına gelir. |
Bahşedilmek, bir şeyin gönüllü olarak birine verilmesi veya hediye edilmesi anlamına gelir. |
Bahşedilmek, bir şeyin karşılıksız olarak birine verilmesi veya hediye edilmesi anlamına gelir. |
Bahşedilmek, bir şeyin cömertçe birine verilmesi veya hediye edilmesi anlamına gelir. |
Bahşedilmek, bir şeyin lütuf olarak birine verilmesi veya hediye edilmesi anlamına gelir. |
Bahşedilmek ne demek TDK? – Bir şeyi gönüllü olarak birine vermek veya hediye etmek anlamına gelir.
Bahşedilmek, bir şeyin gönüllü olarak birine verilmesi veya hediye edilmesi anlamına gelir.
Bahşedilmek, bir şeyin karşılıksız olarak birine verilmesi veya hediye edilmesi anlamına gelir.
Bahşedilmek, bir şeyin cömertçe birine verilmesi veya hediye edilmesi anlamına gelir.
Bahşedilmek, bir şeyin lütuf olarak birine verilmesi veya hediye edilmesi anlamına gelir.