BAL KABAĞI DÖNEMI AÇILMIŞTIR.
Turuncu renkli bu zerzevat Mineral bakımından da epey zengindir. Balkabağı; Demir, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve Magnezyum içermektedir.. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine ekte bulunur. Demir içermesi nedeni ile kansızlığı önler.
BALKABAĞI KANDAKİ YAĞ NISPETINI DÜŞÜRÜR
Balkabağı, bilinen en güçlü antioksidanların bir birçoklarını bir arada içermektedir.
Daha evvel de bahsettiğimiz üzere, antioksidanlar vücudumuzun ‘paslanmasını' önleyici unsurlardır. Bir çok kronik dejeneratif illete, Alzheimer'a, erken yaşlanmaya ve kansere karşı hamidir.
İçeriğindeki yüksek doz beta karotene bağlı görme sertliğini artırıcı tesirinin, Alzheimer'dan kollayıcı tesirleri ile birleşmesi bu sebzeyi bilgisayar başında uzun müddet çalışanlar için de bir kurtarıcı haline getiriyor. Hem göz, hem de dimağ sıhhati için eksiksiz bir besindir.
Şeker içermesine karşın kalorisi çok yüksek değil, ılımlı ölçüde şeker hastaları bile tüketebilir.
Bol ölçüde lif içermektedir, içerdiği bitkisel lifler besinler ile alınan toksinleri, zararlı yağların bir kısmını sünger üzere emer ve kolesterolün, kandaki zararlı yağ orantısının düşmesine yardım eder.
Bu lifler bağırsaklarda su çekip kitle tesiriyle bağırsak hareketlerini artırırlar.
Hem bu tesiri hem de toksin emici tesiriyle balkabağı mide ve bağırsak kanserlerine karşı gözetici kalkan oluşturur. Bol lif içeren zerzevat ve meyvelerin nizamlı tüketilmesinin kilo koolünde de kıymeti büyüktür. Kabızlık ve hemoroid sorunu olanlar için de eksiksiz bir sebzedir.
KABAK BİR FİNCAN SU KOYARAK KARANFİL TARÇIN EKLEYİP ŞEKERSİZ PİŞİRİP ÜZERİNE CEVİZ DÖKEREK TÜKETEBİLİRSİNİZ 100 GR MI 25 KCAL DİR... TÜP MİDE OPERASYONU GEÇİRMİŞ DOSTLARIMIZA CEVİZSİZ 3. HAFTA CEVİZ DÖKERLERSE 5. HAFTA İTİBARİ İLE TÜKETMELERİNİ ÖNERİYORUZ.
Turuncu renkli bu zerzevat Mineral bakımından da epey zengindir. Balkabağı; Demir, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve Magnezyum içermektedir.. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine ekte bulunur. Demir içermesi nedeni ile kansızlığı önler.
BALKABAĞI KANDAKİ YAĞ NISPETINI DÜŞÜRÜR
Balkabağı, bilinen en güçlü antioksidanların bir birçoklarını bir arada içermektedir.
Daha evvel de bahsettiğimiz üzere, antioksidanlar vücudumuzun ‘paslanmasını' önleyici unsurlardır. Bir çok kronik dejeneratif illete, Alzheimer'a, erken yaşlanmaya ve kansere karşı hamidir.
İçeriğindeki yüksek doz beta karotene bağlı görme sertliğini artırıcı tesirinin, Alzheimer'dan kollayıcı tesirleri ile birleşmesi bu sebzeyi bilgisayar başında uzun müddet çalışanlar için de bir kurtarıcı haline getiriyor. Hem göz, hem de dimağ sıhhati için eksiksiz bir besindir.
Şeker içermesine karşın kalorisi çok yüksek değil, ılımlı ölçüde şeker hastaları bile tüketebilir.
Bol ölçüde lif içermektedir, içerdiği bitkisel lifler besinler ile alınan toksinleri, zararlı yağların bir kısmını sünger üzere emer ve kolesterolün, kandaki zararlı yağ orantısının düşmesine yardım eder.
Bu lifler bağırsaklarda su çekip kitle tesiriyle bağırsak hareketlerini artırırlar.
Hem bu tesiri hem de toksin emici tesiriyle balkabağı mide ve bağırsak kanserlerine karşı gözetici kalkan oluşturur. Bol lif içeren zerzevat ve meyvelerin nizamlı tüketilmesinin kilo koolünde de kıymeti büyüktür. Kabızlık ve hemoroid sorunu olanlar için de eksiksiz bir sebzedir.
KABAK BİR FİNCAN SU KOYARAK KARANFİL TARÇIN EKLEYİP ŞEKERSİZ PİŞİRİP ÜZERİNE CEVİZ DÖKEREK TÜKETEBİLİRSİNİZ 100 GR MI 25 KCAL DİR... TÜP MİDE OPERASYONU GEÇİRMİŞ DOSTLARIMIZA CEVİZSİZ 3. HAFTA CEVİZ DÖKERLERSE 5. HAFTA İTİBARİ İLE TÜKETMELERİNİ ÖNERİYORUZ.