Balon Stent Tedavisi, Bypass Ameliyatı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
İnce damar hastalığı” teşhisi, kalp damarları ince yapıda olan koroner kalp hastaları için kullanılmaktadır.

Kalp damarlarının ince yapıda olması, 2 önemli olumsuzluk nedenidir:

Birincisi, ince damarlarda hastalığın hızla ilerlemesidir. Zira, ince kalp damarlarında, çok küçük damar sertliği plakları bile, o damarlarda kan kımını engelleyen ciddi darlıklara yol açmaktadır. Sonunda gelişen yaygın damar hastalığı ile kalbin kanlanması ciddi derecede azalmakta, genç yaşta, eforle gelen göğüs ağrısı yakınmaları ile efor kapasitesiveyaşam kalitesi ciddi derecede bozulmaktadır.

İkincisi, ince damarların Balon-Stent ve bypass ameliyatı tedavilerine uygun olmamasıdır.

Bypass ameliyatı, vücudun başka bir yerinden elde edilen damar parçaları ile, kalp damarlarındaki darlık noktasını devre dışı bırakan ve “köprü” diye tarif edebileceğimiz yeni damar yolları ile darlığın ilerisine kan akımı sağlanan büyük bir ameliyattır. Eğer kalp damarları ince ise, özellikle darlıktan sonrası 2 mm’den küçük çaplı ise, bu bypass ameliyatı ne kadar ustalıkla yapılsa da, bazen 2-3 ay sonrası gibi, kısa süre içinde yeniden darlıklar oluşmakta, hatta tam tıkanma ile kalp krizi ortaya çıkmaktadır.

Balon-Stent uygulaması, kalp damarındaki darlık olan noktaların genişletilmesi işlemidir. Fakat ince damarlardaki genellikle yaygın olan darlıklar, balon-stentle genişletilmeye uygun olmadıkları gibi, işlem yapılsa da kısa süre içinde yeniden daralmalar ve tam tıkanmalar görülmektedir.

Balon – Stent ve Bypass ameliyatı ile tedaviye uygun olmayan ince damar hastaları için ideal tedaviDoğal Bypass Tedavisi”dir.Bu tedavi,vücudun belden aşağısına kalp ritmi ile uyumlu, ritmik bir masaj şeklinde uygulanan,kansız, ameliyatsız ve risksizbir tedavi olup, her kalp atımında kalp damarlarının daha dolu dolu dolmasını sağlayarak, ince damarları genişletmekte ve mevcut damar sertliği plaklarının kan akımını engelleyici etkisini azaltmaktadır. Ayrıca, ana kalp damarları arasında bağlantı oluşturacak damarların da açılmasını sağlamaktadır. “Doğal bypass” diye tanımlanan bu yeni açılan damarlar, darlıklar nedeni ile yeterli kan alamayan kalp bölgelerinin kanlanmasını sağlanmaktadır.

Koroner bypas ameliyatı, göğüs kafesinin açıldığı, bir süre için kalbin dudurulup dolaşımın kalp-akciğer makinasına bağlandığı büyük bir ameliyattır.
 
Üst Alt