Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌟 Burası Sadece Bir Forum Değil…

Birbirimizi dinlediğimiz, fikirlerimizi büyüttüğümüz bir alan. Her katkın, bir başkasına umut olabilir. Her yorum, yeni bir kapı aralayabilir.
Sen varsın diye burası daha canlı, daha güçlü. 💬✨ Katıl, paylaş, ilham ver. Çünkü bu yolculuk seninle güzel. 🚀

🎁

Birlikte Güçlüyüz 💪

Burada sadece bilgi değil, birlik paylaşıyoruz. Senin sesin bu topluluğun en değerli parçası. Katıl, katkı ver, birlikte büyüyelim! 🌱

🏞️

Sessiz Kalsan Bile Buradasın... 🌌

Bazen bir şey yazmazsın ama okursun, hissedersin. Ve bil ki, varlığın bile burada bir dengeyi tutar. Bu forum, seninle tamamlanıyor.

Harekete Geç! 🚀

Yeni konular aç, yorum yap, fikirlerini paylaş. Çünkü burası sadece bir platform değil; Senin sesinin yankı bulduğu bir alan. 🎯

Çoban Payı Böreği (Videolu)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

S

Közlenmiş Kapya Biber Salatası

S

SoruCevap

Guest
Çoban Hissesi Böreği (Videolu) Tanımı İçin Materyaller

Kıymalı Kısmı İçin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
600 gram dana kıyma
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça (Yarısı domates, yarısı biber salçası)
2 su bardağı bezelye
2 büyük uzunluk havuç
Patates Püresi İçin
6 adet orta uzunluk patates
Yarım çay kaşığı tuz + 1 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı karabiber
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Üzeri İçin
Yeşil nane

Çoban Hissesi Böreği (Videolu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 6 adet orta uzunluk patates iri iri doğranır ve patatesi haşlayacağımız tencere alınır. Akabinde patatesin suyuna yarım çay kaşığı tuz eklenir ve karıştırılıp haşlanmaya bırakılır.
Kıymalı harcımız için yarım çay bardağı sıvı yağ tavaya alınır ve kızana kadar pişirilir. Akabinde kızmış sıvı yağa yemeklik doğranmış 1 orta uzunluk soğan ve 3 diş küçük küçük kıyılmış sarımsak eklenir.
Soğan ve sarımsak karıştırılarak sıvı yağda kavrulur. 5- akabinde 600 gram dana kıyma tavaya alınır. Kıyma soğan ve sarımsakla karışana kadar pişirilir. Daha sonra 1 çay bardağı suyu ve 1 yemek kaşığı unu da ekleyin.
Un suda çözülüp suyu yoğunlaştırmaya başladıktan sonra kıymayı pişirmeye devam edin. Daha sonra 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1.5 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımını ekleyin.
Salça yeterlice dağılıp kıymayla özdeşleştikten sonra 2 su bardağı daha evvelce haşlanmış olan bezelyeyi ekleyin. Bezelye kıymayla karışana kadar karıştırın.
Akabinde 2 adet büyük uzunluk evvelce haşlanmış küp küp doğranmış havucu da ekleyin. Havuçta kıymayla karışana kadar kıymayı karıştırarak pişirmeye devam edin. Tüm materyaller karışana kadar pişirilir.
Son olarak bu kıvama gelen kıymalı harç ocaktan alınır. Haşlanmış olan patates karıştırma kabına alınır ve çatalla ezilir. Yeterlice ezilip püreleşen patatese 1 tatlı kaşığı tuz 1. 5 tatlı kaşığı karabiber ve 1. 5 yemek kaşığı tereyağı eklenir.
Tereyağı patatesin içinde eridikten sonra tencereye öncelikle yarım çay bardağı süt eklenir. Sütün üzerine patates püresi de eklendikten sonra, patates sütü yiyene kadar karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
Birinci adımda eklediğiniz yarım çay bardağı sütü patates yedikten sonra, yarım çay bardağı süt tekrar ekleyin. İsterseniz bu adımda püreye kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. Pişirmiş olduğumuz kıymalı harç borcama alınır.
Akabinde düzleştirdiğimiz harcın üzerine patates püresi eklenir. Son adım olarak pürenin üzerine çatalla uzunlamasına çizikler atılır. Çiziklerini de attığımız böreğimiz evvelden ısıtılmış fırında patates püresinin üzeri kuruyup hafif kızarana kadar pişirilir.
Hamur kaygısı olmadan çabucak yapabileceğiniz ve denediğiniz an tadına bayılacağınız çoban hissesi böreğimiz hazır. Bu tanım emin olun sofranızın baş tacı konuklarınızın de en sevdiği yemek olacak. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Kıymetli yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı paylaşmayı unutmayın
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri