Makale Başlıkları Hide
Başkasının IP adresini bulmak için cmd üzerinden nasıl hareket edilir? İlk adım cmd komut istemcisini açmaktır. Ardından ipconfig komutunu kullanarak kendi IP adresimizi bulmalıyız. Bu bilgiyi kullanarak tracert komutunu kullanarak hedef IP adresinin yolunu takip edebiliriz. nslookup komutuyla hedefin IP adresini belirleyebiliriz. Son olarak, whois komutunu kullanarak IP adresiyle ilişkili bilgileri alabiliriz. Bu adımları takip ederek başkasının IP adresini bulmak mümkündür.
İçindekiler
Başkasının IP adresini bulmak için CMD kullanmak oldukça basit bir yöntemdir. Ancak, unutmayın ki başkasının IP adresini izinsiz bir şekilde bulmak ve kullanmak yasa dışı olabilir. IP adreslerinin gizliliğine saygı göstermek önemlidir ve sadece yasal amaçlar için kullanılmalıdır.
Başkasının İp Adresi Nasıl Bulunur Cmd?
Cmd kullanarak başkasının IP adresini bulmak için ipconfig komutunu kullanabilirsiniz.
Cmd’de “tracert” komutunu kullanarak başkasının IP adresini bulabilirsiniz.
Cmd’de “nslookup” komutunu kullanarak başkasının IP adresini öğrenebilirsiniz.
Cmd’de “netstat” komutunu kullanarak başkasının IP adresini görüntüleyebilirsiniz.
Cmd’de “ping” komutunu kullanarak başkasının IP adresini tespit edebilirsiniz.
İçindekiler
Başkasının IP adresini bulmak için CMD kullanmak oldukça yaygın bir yöntemdir. CMD (Command Prompt), Windows işletim sistemlerinde komut satırı arayüzünü sağlayan bir uygulamadır. İşte başkasının IP adresini bulmak için CMD kullanmanızı sağlayacak adımlar:
1. Adım: CMD’yi Açın
Başlat menüsünü açın ve “cmd” yazarak CMD uygulamasını bulun. Ardından CMD’yi açmak için tıklayın.
2. Adım: Ping Komutunu Kullanın
Başkasının IP adresini bulmak için ping komutunu kullanacağız. CMD’ye “ping [hedef IP adresi]” yazarak başkasının IP adresini bulmak istediğiniz kişinin IP adresini girin. Örneğin, “ping 192.168.1.1” şeklinde bir komut kullanabilirsiniz.
3. Adım: IP Adresini Bulun
Ping komutunu gönderdikten sonra, CMD size hedef IP adresinin yanıt verip vermediğini gösterecektir. Eğer yanıt alıyorsanız, hedef IP adresini bulmuş olursunuz. Yanıt alamazsanız, hedef IP adresi mevcut olmayabilir veya güvenlik önlemleri alınmış olabilir.
4. Adım: İp Adresini Kullanarak Diğer Bilgilere Ulaşın
Başkasının IP adresini bulduktan sonra, bu IP adresini kullanarak diğer bilgilere ulaşabilirsiniz. Örneğin, IP adresini bir IP lokasyon hizmetine girerek kullanıcının konumunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca, IP adresini kullanarak ağ bağlantısı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.Başkasının IP adresini bulmak için CMD kullanmak oldukça basit bir yöntemdir. Ancak, unutmayın ki başkasının IP adresini izinsiz bir şekilde bulmak ve kullanmak yasa dışı olabilir. IP adreslerinin gizliliğine saygı göstermek önemlidir ve sadece yasal amaçlar için kullanılmalıdır.
Başkasının İp Adresi Nasıl Bulunur Cmd? |
Cmd kullanarak başkasının IP adresini bulmak için ipconfig komutunu kullanabilirsiniz. |
Cmd’de “tracert” komutunu kullanarak başkasının IP adresini bulabilirsiniz. |
Cmd’de “nslookup” komutunu kullanarak başkasının IP adresini öğrenebilirsiniz. |
Cmd’de “netstat” komutunu kullanarak başkasının IP adresini görüntüleyebilirsiniz. |
Cmd’de “ping” komutunu kullanarak başkasının IP adresini tespit edebilirsiniz. |
Cmd kullanarak başkasının IP adresini bulmak için ipconfig komutunu kullanabilirsiniz.
Cmd’de “tracert” komutunu kullanarak başkasının IP adresini bulabilirsiniz.
Cmd’de “nslookup” komutunu kullanarak başkasının IP adresini öğrenebilirsiniz.
Cmd’de “netstat” komutunu kullanarak başkasının IP adresini görüntüleyebilirsiniz.
Cmd’de “ping” komutunu kullanarak başkasının IP adresini tespit edebilirsiniz.