☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Batma durumu nedir?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,790
Tepkime puanı
46

Batma durumu nedir?​

Batan cisimlerde FK kadar yani ağırlıklarından daha az sıvı taşırır. Bu durumda kapta ağırlaşma olur. Taşma kaplarında batan cisimlerin ağırlığı bulunurken kabın ağırlaşma miktarı ile taşan sıvı ağırlığı toplanır.
Agirlasma nedir?
Organ görevini yapamaz duruma gelmek. Güçleşmek, zorlaşmak.

V batan nedir?​

Vb: Cismin batan hacmi(cismin sıvı içinde kalan hacmi)
Arşimet prensibi nasıl bulundu?
M.Ö. ikinci yüzyılda Arşimet tarafından bulunan suyun kaldırma kuvveti, zamanla gelişim kaydederek bu zamana kadar ilerledi. Söylentiye göre bir gün hamamda yıkanırken suyun üzerine durmakta olan tasın batmadığını fark eden Arşimet, suyun kaldırma kuvvetini bu şekilde tespit etti.
– Cismin sıvının içine batan hacmi artarsa kaldırma kuvveti de artar. – Ayrıca sıvının öz kütlesi arttıkça kaldırma kuvveti de artış gösterir. – Yerçekimi ivmesi arttır sürece kaldırma kuvveti de yine artar.
Bir cismin yüzme batma ve askıda kalma nedeni nedir?
Açıklayınız. Cevap: Cismin özkütlesi sıvının özkütlesinden küçük ise cisim yüzmektedir. Cismin özkütlesi sıvının özkütlesine eşit ise cisim askıda kalmaktadır. Cismin özkütlesi sıvının özkütlesinden büyük ise cisim batar.

Kaldırma kuvvetinde ağırlık nasıl bulunur?​

Genel hatlarıyla bu kaldırma kuvveti Fb = Vs × D × g denklemiyle hesaplanabilir; burada Fb, nesne üzerine etkiyen kaldırma kuvveti; Vs, nesnenin sıvı içerisindeki hacmi; D, nesnenin bulunduğu sıvının yoğunluğu ve g, yer çekimi kuvvetidir.
Bir cismin bir sıvıda dibe batması için gerekli koşul nedir?
Hangi sıvının yoğunluğu fazla ise o sıvı kap içerisinde dibe çöker. Yani dibe çöken sıvının tanecikleri arasındaki mesafe ve hızları da azalmıştır. Eğer bir cisim suda yüzebiliyor ise o zaman o cismin yoğunluğu suyun yoğunluğundan azdır.

Kaldırma kuvveti V nedir?​

Bir sıvı içerisinde yer alan katı bir cismin, taşırmış olduğu sıvının ağırlığına eşit olarak batmazlık kuvveti ile yukarı itilmesi kaldırma kuvveti olarak bilinir. Yani bir kap içerisine su varken bir cisim atıldığı zaman, kaptan taşan sıvının ağırlığı ile suyun itme kuvveti aynı güce sahiptir.
Suyun itme kuvveti var mı?
Suyun kaldırma kuvveti, Arşimet tarafından fark edilen ve ileri sürülen bir ilkeyle, açıklığa kavuşmuştur. Su, kendi yoğunluğundan da az yoğunluğa sahip olan cisimleri, yüzeyine doğru itmektedir. Yoğunluk farklılıklarından ortaya çıkan itme kuvveti etkisiyle cisim yüzmeye başlar.
Arşimet, kendi adıyla tanınan “sıvıların dengesi kanununu” da bulmuştur. suya batırılan bir cismin taşırdığı suyun ağırlığı kadar kendi ağırlığından kaybettiğini fark ederek hamamdan “eureka” (buldum, buldum) diye haykırarak çırıl çıplak dışarı fırlaması, onunla ilgili en çok bilinen bir hikAyedir.
Tüketme Yöntemi kime aittir?
Tüketme yöntemi, geleneksel şekiller yoluyla kolaylıkla tanımlanamayan bir şekilin alanını ya da hacmini bulma yoludur. Eudoxus’a atfedilen bu yöntem, bilinen şekillerin birleştirilmesiyle bir alanın ya da hacmin makul bir tahmini değerinin elde edilmesine dayanır.

Yüzen ve askıda kalan cisimlere uygulanan kaldırma kuvveti eşit midir?​

Cismin ağırlığı ve taşan sıvı ağırlığı aynı değerdedir. Bu nedenle yüzen cisimler kapta ağırlaşma meydana getirmez. Kaldırma kuvveti cismin ağırlığı ve taşan sıvı ağırlığı eşittir. Bu nedenle askıda kalan cisimler kapta ağırlaşma meydana getirmezler.
Sıvıların kaldırma kuvveti nasıl hesaplanır?

Cismin askıda kalması ne demek?​

DeyimDüzenle. [1] Bitirilmek üzere olan bir iş tamamlanmak üzereyken engelle karşılaşılması, sonuca varmak için engelin kalkmasını beklemek.
 

Benzer konular

Yüzen ve askıda kalan cisimlerin kaldırma kuvvetleri eşit midir? Bu nedenle yüzen cisimler kapta ağırlaşma meydana getirmez. Kaldırma kuvveti cismin ağırlığı ve taşan sıvı ağırlığı eşittir. Bu nedenle askıda kalan cisimler kapta ağırlaşma meydana getirmezler. Yüzen cisimlerde kaldırma kuvveti...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Arşimet formülü nedir? Büyük kapta biriken taşma suyu, varsa bir ölçekle (çamaşır makinesi toz ölçüsü veya ölçekli su sürahisi de olur) hacmini, bir teraziyle de cismin ağırlığını ölçün. Sonra bir bölme işlemiyle cismin ağırlığını, hacme bölün. Bulduğunuz o rakam kabaca o cismin yoğunluğunu...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Yüzen ve askıda kalan cisimler ne kadar su taşırır? Cisim taşma kabına atıldığında taşırdığı sıvının hacmi batan hacmi kadardır. Cisim taşma kabına atıldığında taşırdığı sıvı ağırlığı,kaldırma kuvveti kadardır. Yüzen cisimlerde FK, G ye eşit olduğundan yüzen cisimler ağırlıkları kadar sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Neden bazı maddeler suda yüzerken bazıları batar? Suda batan maddeler: Bazı maddeler ise suda yüzemez ve hızlı şekilde batar. Not: Bir maddenin suda yüzmesi ya da batması maddenin büyüklüğüne bağlı değildir. Daha çok maddenin şeklinde ya da cinsine bağlıdır. Örneğin çok büyük çeliklerden...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
Suyun uyguladığı itmeye ne denir? Suyun kaldırma kuvveti, Arşimet tarafından fark edilen ve ileri sürülen bir ilkeyle, açıklığa kavuşmuştur. Su, kendi yoğunluğundan da az yoğunluğa sahip olan cisimleri, yüzeyine doğru itmektedir. Yoğunluk farklılıklarından ortaya çıkan itme kuvveti etkisiyle...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips