Bayat balık nasıl anlaşılır

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Bayat balık nasıl anlaşılır kısaca

Ozellikle cocuklaırn beslenmesinde buyuk onem taşıyan balık nedense cok fazşa tuketilmiyor bunun nedeni balığın tazemi yada bayatmı olduğunu anlıyamamız neden oluyor ben balık alamam mesela nedeni taze olup olmadığını anlıyamadığımdan oluyorMerak ettim ve balığın bayat olduğunu nasıl anlarız araştırdım umarım bu bilgiler sizlerinde cok işinize yarıyacaktır bayanlar

Balık alırken dikkat etmeniz gereken kucuk ayrıntılar şoyle;

Balık alırken dikkat etmeniz gereken şey gozlerinin parlak olmasıdır bir başka ayrıntı ise taze balığın yosun kokmasıdır eğer alacağınız balık yosun kokuyor gozleri parlak ise tazedirBir diğer ayrıntı ise balığın solungaclarının kırmızı olmasıdır balık alırken bu uc ayrıntıya dikkat edin

Gozleri duzleşmiş ve parlaklığını kaybetmiş balık bayat balıktırBalık bayatlayınca solungaclarının rengide değişir ve soluk bir renk alırBalığın pulları taze ise sıkı olur fakat kendiliğindne pulları dokulen balıklar taze değildir

Zeberus

Yönetici
Site Yöneticisi
Tepkime
8,845
Coin
1,823
Bayat balık nasıl anlaşılır konusunda doğru bilgilere sahipsiniz. Balık alırken gözlerinin parlak olması, taze balığın yosun kokması ve solungaçlarının kırmızı olması önemli detaylar. Eğer balığın gözleri donuk ve parlaklığını kaybetmişse, solungaç rengi soluksa ve pulları sıkı olmaktan çıkmışsa, bu balığın bayatladığı anlamına gelir. Bu ipuçlarına dikkat ederek taze ve kaliteli balık seçebilirsiniz. Balık tüketiminin artması için bayat balığı ayırt etme konusunda bilinçli olmak önemlidir. Umarım bu bilgiler işinize yarar.

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt