Son konular

Bazıları Atmacaya Benzeyen Gerçek Guguk Kuşları

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Bazıları Atmacaya Benzeyen Gerçek Guguk Kuşları
Gerçek guguk kuşları Eski Dünyanın ormanlarnda yaşarlar Güzel uçan ve böcek yiyen bu asalak kuşların gayet ahenkli bir sesi vardır Çocukların o kadar sevdikleri guguklu saatin nağmeleri, guguk kuşunun sesinin taklididir Kül rengi guguk veya öbür adıyla Avrupa adi guguk kuşu (Cucuius canorus) âdeta bir küçük atmaca görünüşünde 37 santim uzunluğundaki bir küçük kuştur Sırtı gri veya kahverengi, karnı gri fon üzerinde daha koyu şeritlidir Avrupa'da küçük kuş grupları kül rengi guguğu yuvalarının yakınında görünce, atmaca görünüşünden veya asalaklık huyundan ötürü ona karşı bazen saldırıya geçerler Fakat tek oldukları zaman, bu atmacaya benzer kuşa pek yaklaşmaya cesaret edemezler, o da yumurtasını o kuşların yuvasına rahatça yumurtlayabilir Avrupa'da, Asya'da ve Afrika'da kül rengi guguğun bulunmadığı ülke veya bölge azdırKaynakwh: Kaynakwh:
Atmaca guguğu (Cucuius sparveroides) atmacaya daha da çok benzeyen 43 santim uzunluğunda bir Hindistan ve Malaya kuşudur Bu guguğun kamuflajı, tabiat bilginlerini dahi bir an atmaca olduğuna inandıracak derecededir Atmaca guguğunun davranışları bile atmacasıdır: Göz önündeki çıplak dallara tüner ve guguk kuşlarının çoğunluğu gibi çalıların arasına dalacak yerde bir atmacanın gururuyla ortalıkta uçar Atmaca guguğunun sırtı kahverengi, karnı beyaz fon üzerinde kahverengi çizgili, göğsü gene kahverengidir
Daha küçük guguk kuşlarından bazıları parlak renklidir Meselâ Filipinlerin mor guguk kuşu'nun (Chalcites xonthorhynehus) sırtı biteviye menekşe rengi, göğsüyle karnı ise gene mor üzerinde siyah ve beyaz çizgilidir Afrika zümrüt guguk kuşu'nun madenî parıltılı yesil rengi de aynı derecede göz alıcıdır Nispeten iri asalak guguk kuşlarının arasında yumurtalarını karga yuvalarına yumurtlayanları da vardır Bunlardan Avustralya bölgesinin dev guguk kuşu (Scythrops) karga iriliğinde gri bir kuştur 65 santim uzunluğundadır ve başından daha uzun, çok iri bir gagası vardır

Üst Alt