Bedir'de meleklerin yardımı

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Hazreti Omer radıyallahu anha şoyle anlatıyor:
Bedir'de meleklerin yardımı
Bedir gununde Allah'ın Resulu muşriklere baktı Onlar bin, Peygamber aleyhisselamın sahabileri ise uc yuz on dokuz kişiden ibaretti

Bunun uzerine Peygamber aleyhisselam, kıbleye dondu ve ellerini kaldırıp şoyle dua etmeye başladı:

— Ey Allah'ım, bana olan vaadini yerine getir; ey Allah'ım, bana vaad ettiğini ver; ey Allah'ım, musluman halkından bu kucuk topluluk helak olursa, yeryuzunde sana ibadet edecek kimse kalmaz!

Allah'ın Resulu ellerini uzatmış, Kıbleye donmuş olarak Rabbine yalvarmaya devam ediyordu Cubbesi omuzlarından duşmuştu Hazreti EbU Bekir geldi, cubbesini omuzlarına kaldırdıktan sonra, arkasından tutup kendi goğsune dayadı ve:

— Ey Allah'ın Peygamberi, yeter Rabbine yalvardın O sana olan vaadini yerine getirecektir! dedi

Bunun uzerine Allahu Teala: «Hani Rabbinizden yardım istiyordunuz da, (Muhakak size meleklerden birbiri ardınca binlercesi ile yardımda bulunacağız) diye duanızı kabul buyurmuştu» (Enfal SUresi) mealindeki Ayeti Kerimeyi indirdi Ve Allahu Teala meleklerle Resulune imdada yetişti

(Buhari, Muslim, Tirmizi)
İbni Abbas radıyallahu anh anlatıyor:

O gun muslumanlardan bir kişi, muşriklerden bir adamın karşısında guc bir vaziyette kalmışken, birden bire muşrik kimsenin uzerinde bir kamcı darbesinin sesini ve atlının «ileri ey HayzUm!» dediğini duydu Karşısındaki muşrike bakınca, adam sırt ustu yere yıkıldı Bir de baktı ki, adamın burnu kırılmış, yuzu yarılmış, kamcının isabet ettiği yerler mosmor olmuştu Ensardan olan o adam bunu gelip Peygamber aleyhisselama anlatınca, Allah'ın Resulu:

— Doğru soyluyorsun;'bu' ucuncu kat semadan gelen yardımdır! buyurdu

Netten Alıntı

Üst Alt