Bektaş Köyü Boyabat Sinop

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Sinop Köyleri - Bektaş Köyü Boyabat - Bektaş Köyü Hakkında - Bektaş Köyü Resimleri

Sinop
Bilgiler
Nüfus 161 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 57200
Alan Kodu 0368
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Sinop
İlçe Boyabat

Bektaş, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Bektaşlı Türkmenleri Anadolu’nun pekçok yerine yerleşmiş konar-göçer cemaattır. Son olarak yerleştikleri yer de şuan ki BEKTAŞ KÖYÜ^dür
Kültür

Köy halkı daha çok pirinç,keşkek gibi yemekleri sever ve tüketir.

Ayrıca kurban bayramında yaptıkları deve oyunu sayesinde eğlenirler. Köyün büyük kısmı şehirlerdedir.Bayramlarda gidenler bu etkinilik ile birleşirler. Ayrıca her bayramda mezarlık ziyaret edilip kuran okunur ve ölenler için af dile- nir.
Coğrafya

Sinop merkeze 81 km , Boyabat'a ise 9 km. uzaklıktadır. Rahat asfaltı sayesinde komforlu bir yolculuk sunar.
İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 161
1997 186
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. su toplama havzası bulunmaktadır. Ayrıca Kızılırmak'ın bir kolu olan Gökırmak köyün arazisi üzerinden geçmektedir. Arazi su zenginliği sebebiyle çeltik üretimine uygundur. köyün geliri tarıma dayalıdır ve son dönemlerde seracılık yaygınlaşmaya baslamıstır. Yetiştirilen başlıca ürünler; çeltik, mısır, şeker pancarı, arpa, buğday, yulaf...
Altyapı bilgileri

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. su toplama havzası bulunmaktadır. Ayrıca Kızılırmak'ın bir kolu olan Gökırmak köyün arazisi üzerinden geçmektedir. Arazi su zenginliği sebebiyle çeltik üretimine uygundur. köyün geliri tarıma dayalıdır ve son dönemlerde seracılık yaygınlaşmaya baslamıstır. Yetiştirilen başlıca ürünler; çeltik, mısır, şeker pancarı, arpa, buğday, yulaf... Köyde ilköğretim okulu var ve kullanım dışıdır ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi bulunmaktadır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Üst Alt