Son konular

Bel fıtığı hayatınızı karartmasın

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Geliştirilen son tekniklerle yürüyemeyecek kademede bel fıtığı olan hastaların umumi tüm vücut narkozu verilmeden mikro cerrahi teknik ile Mikrodiskektomi ameliyatı yapılabilmektedir.

Hayatınızı çekilmez hale getiren bel ağrılarından artık kurtulabilir ve velev ameliyat sırasında siz telefonla konuşurken, derginizi okurken hayatınızı değiştirebilirsiniz.

Hayatında bel ağrısı çekmeyenimiz neredeyse yoktur. Ekseriyetle ağrılarımız dayanılmaz oluncaya kadar doktora gitmez, kulaktan dolma tedavi prosedürleriyle illetimizi kendi kendimize tedavi etmeye çalışırız.

Oysaki günümüzde teknolojinin de yardımıyla geliştirilen kimi teknikler sayesinde, bel ve boyun ağrılarının en ilerlemiş halleri dahi çok kolay usullerle tedavi edilebilmektedir.

Omurgamıza 5 milyon kere yük biner
Bel ağrısı ve bel fıtığı topluluğun büyük kısmını etkileyen yaygın bir sıhhat sorunudur.

İnsan omurgasının en çok yük binen ve hareket sistemi ile ilgili rahatsızlıkların en sık ortaya çıktığı alan bel (lomber) yeridir. Unutmayın ki, ortalama bir ömür yaşayan her insan hayatı boyunca omurgasına yaklaşık 5 milyon sefer yüklenme yapar. Kişinin hareketlerini kısıtlayıp, bundan kurtulması asla mümkün değildir. Eğilme, kalkma ve çömelme üzere hareketlerin hepsi yüklenme mealine gelir. Yatma dışındaki tüm hareketlerde omurgaya yükleniriz. Bu yüzden de 70–80 yaşındaki kişilerde bel fıtığına rastlanması kaçınılmazdır. Kısaca, bel ağrıları insan ömrünün kaçınılmaz bir kesimidir.

Bel fıtığı nedir?
Bu kaçınılmaz vücut yükünün getirdiği en yaygın rahatsızlıklardan biri bel fıtığıdır. Bahisle ilgili yurt dışında ve yurt içinde geniş araştırmalar sonucunda bel fıtığından kurtulmanın yolu bel fıtığı oluş mekanizmasını anlamaktır. İki omur arasında omurgaya binen yükü emen ve eşit dağılımını sağlayan disk olarak tanımlanan yapının, omuriliğe ve/veya had köklerine hakikat bombeleşmesi sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık olarak tanımlıyor. Tedavi yoluysa, marazın şahıstaki seyrine ve ilerleme durumuna nazaran değişiyor.

Bel fıtığının belirtileri;
Bel ağrısı, bacaklara vuran ağrı, bacaklarda, ayakta uyuşma, güçsüzlük, nadiren de olsa yanma ve iğnelenme, idrar yapamama ya da idrar kaçırmadır. İdrar kaçırma bilhassa bel ağrısı ile birlikte olduğu hengam dikkat edilmesi gereken bir bulgudur. Bel fıtığının tedavi seçenekleri çeşitlidir.

4 temel tedavi usulü
Tedavi prensipleri 4 ana başlıkta özetlenebilir. Bunlar;
1 -Yatak İstirahatı

2- İlaç Tasarrufu
3- Fizik Tedavi Ve egzersiz
4- İleri Tekniklerle Cerrahi Tedavi

Yatak istirahatı, ilaç tasarrufu ve fizik tedavi çok ilerlememiş fıtıklarda elzemdir ve umumide olumlu cevap verir. Durumu daha ilerlemiş olan rahatsızlıklarda ise ileri tekniklerle cerrahi tedavi uygulanır.

Bel ağrılarınızdan yarım saatte kurtulmak mümkün.
Bel fıtığının tedavisinde mikrocerrahi teknik ile mikrodiskektomi, bel kaymasınınsa vidalama metoduyla uyutulmadan epidural anestezi ile inançlı bir formda tedavi edilebiliyor.
Türkiye'de az sayıda cerrah tarafından yapılabilen vidalama tekniğinde, hasta umumî anestezi ile bayıltılmıyor. Öncelikle hastalar tabip konusunda seçici olmalılar. Zira Mikrocerrahi teknik için önemli donanım ve deneyimli cerrahlar gerekiyor. Bu tekniğin son15–20 yıl öncesine kadar bilinmemesinden ötürü birçok kariyer sahibi tabip bu cerrahi müdahaleyi yapmıyor ve hastalarına tarihe karışmış olan klasik diskektomiyi uyguluyorlar.

Ameliyat fobisine son!
Hastaların birçoğunun sadece ameliyatlardan korktuğu için yıllarca bu acıyı çektiklerini biliyoruz. Oysaki Epidural Anesteziyle Mikrodiskektomi metodu tüm bu kaygıları gidermektedir. Zira Epidural anesteziyle birlikte hasta cerrahi müdahale esnasında konuşabilmekte, hekimine soru sorabilmekte, monitörden ameliyatını izlemekte ve velev yakınları ile telefonla dahi konuşabilmektedir.

Epidural anestezi, yalnızca bir iğne ile bel kesimine uygulanarak, hastaların baygın bir halde ameliyata girip bir daha ayılamama fobisini de ortadan kaldırmaktadır.
Hasta bu operasyon sonrası, yara ölçüsünün minimize olması, kemik dokuda çokça hasar yapılmaması, alana tam hâkimiyet üzere etkenlerden ötürü sonraki gün olağan yaşantısına dönmekte, birkaç hafta sonra spor yapar hale gelmektedir.

Mikrodiskektomi'nin avantajları
Mikrodiskektomi sisteminin temel emelinin klasik bel fıtığı ameliyatı ile tıpkı olduğunu, ama daha gelişmiş tekniklerle yapıldığını belirtmek gerekir.

Avantajlarını ise:

- Ameliyat külliyen mikroskop altında yapılır ve tüm ameliyat medya kaydı altına alınır,
- Mikroskobun büyütmesinden ve geniş görüş ortamından yararlanıp çok daha küçük bir meydanda çalışmak mümkündür,
- Cerrahi müdahale 12–14 milimetre içerisinde ve hastanın hissetmeyeceği formda yapılmaktadır,

— Küçük bir yerden müdahale gerçekleştiği için, hem güzelleşme daha süratlidir, hem de ameliyat sonrası cerrahi müdahaleye bağlı zahmetler bu usulle çok daha azdır ya da hiç olmamaktadır,

Cerrahi muvaffakiyet %97 civarındadır.
 

Similar threads

  • Soru
Bacak ağrısı ile birlikte olan bel ağrılarının en sık rastlanılan nedeni bel fıtığıdır. Bel Fıtığı Kimlerde Daha Sık Gözükür? Bel Fıtığı Nasıl Oluşur? Bel Fıtığının Belirtileri Nelerdir? Bel Fıtığı Teşhisi Nasıl Konur? Bel Fıtığının Tedavisi Nasıl Yapılır? a. Başlangıç safhası b. Bel fıtığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
  • Soru
Çoğu kişi hayatının bir döneminde bel ağrısı ile karşı karşıya kalır Hareket etmeyi, oturup kalkmayı ve kimi zaman da günlük işlerin büyük bölümünü sınırlayan bu can sıkıcı durumun yaygın nedenlerinden biri de bel fıtığıdır Bel fıtığı zaman zaman şiddetli ağrılara neden olabilir ancak birkaç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Bel Fıtığı ve Mikrodiskektomi Bel ağrısı ve bel fıtığı topluluğun büyük kısmını etkileyen yaygın bir sıhhat sorunudur. İnsan omurgasının en çok yük binen ve hareket sistemi ile ilgili rahatsızlıkların en sık ortaya çıktığı alan bel (lomber) ortamıdır. Bel Fıtığı Nedir? Bel fıtığı (Lomber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
BEL FITIĞI Sırtımızda acilen derhal boyun nahiyesinden başlayıp kalçamızdan daha aşağıya kadar uzanan ve omurilik kanalını oluşturan 31 adet omur vardır. Bu omurlardan beş tanesi fıtıklaştığı vakit meseleler yaşanan bel nahiyesinde bulunur. Bu omur kemiklerinin arasında hareketi kolaylaştıran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Ağrıya dayanabilirsiniz tahminen, lakin ya sakatlığa? İlerlemiş bel fıtıklarında, ağrının sürekliliği ve nörolojik hasar olması durumunda tedavi usulü cerrahi olabilir. Minimal invaziv cerrahinin günümüzdeki son aşamalarından biri Endoskopik Mikrodiskektomidir. Bu formülle, klasik cerrahiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt