Ben ameliyatı

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
51
Coin
256,936
Ben ameliyatı evvelden rutin yapılan gelgelelim son 10-20 yılda tıbbın tasarrufuna sunulan teknolojik cihazlar sayesinde büyük orantıda terk edilen bir tedavi biçimidir. Daha çok devlet hastanelerinde ve teknolojiye sahip olmayan kliniklerde uygulanmaktadır.

Ben ameliyatı benden 2-2.5 kat uzunlukta bir yanın kesilmesini gerektirir ve bu sebeple benin evvelki haline kıyasla çok daha beğenilmeyen görünen bir ameliyat izi ile sonuçlanır. Ameliyatsız tedavilerde ise ya hiç iz kalmamakta yahut fark edilmez seviyelerde bir iz kalmaktadır.

Hastayı ameliyata razı etmek için söylenen

Benin kökünü almak için cerrahi koşul

Tekrar etmemesi için keserek almak gerekir

İncelemek için kesim almak lazım

Buna radyo frekans olmaz

Lazer kanser yapabilir

Üzere görüşlerin doğruluk üleşi yoktur külliyen hastayı daha pahalı usul olan cerrahiye razı etmek için uydurulmuş görüşlerdir ve mutlaka inanmamak gerekir.

Sonuç olarak

Hangi çeşit ben olursa olsun katiyetle tüm benler yüksek teknolojik cihazlarla ve ameliyatsız prosedürlerle tedavi edilebilir. Asla ben ameliyatı düşünülmemeli ve benden daha bed görünen bir yara izine sebep olunmamalıdır. İşin akıllıcası hastayı ameliyata razı etmek mekanına yatırım yapıp cihaz almak ve nasıl kullanıldığın öğrenip hastaya bu bahtı tanımaktır. Ben aldırmayı düşünen kiş de tüm bu haberlere nazaran araştırma yapmalı ve haber seviyesini artırıp sonra karar vermelidir.

Op.Dr.Atilla KAYA

Üst Alt