Benim Köyüm - İbrahim Sevindik (Yılın Şiiri)

Tepkime
0
Coin
33
benim-koyum-1.jpg

BENİM KÖYÜM
Baharda şenlenir bağı, bahçesi
Kokusu başkadır benim köyümün
Unutturur adama gamı, kederi
Havası başkadır benim köyümün
XXX
Akşam olur herkes döner evine
Can kurban inan ki benim köyüme
Gülabi'nin torunları derler bizlere
Özü başkadır benim köyümün
XXX
Yeşil yeşil meşeleri var dağında
Meyve ağaçları çiçek açar bağında
Her çeşit otlar yeşerir toprağında
Yeşili başkadır benim köyümün
XXX
Köyümün kenarından akar çayı
Kıvrım kıvrım dolanır sular tarlayı
Unuttum sanma orda olmayı
Dostluğu başkadır benim köyümün
XXX
Yaz gelince çıkarlar yaylaya
Gurbetçiler hasretle döner sılaya
Benden selam olsun Aziz Ağa'ya
Sevgisi başkadır benim köyümün

İbrahim SEVİNDİK

Tepkime
0
Coin
33
TÜRKİYE'DE EN ÇOK OKUNAN ŞİİR.
Sayın İbrahim Sevindik'in bu "Benim Köyüm" adlı güzel şiiri köyünü ve doğayı çok özlemle anlatıyor. Şiirde köyün baharın güzelliğiyle canlandığını, kokusunun ve havasının insanı çok rahatlattığını vurguluyor. Akşam olduğunda herkesin evine döndüğü, insanların birbirlerine dostça "Gülabi'nin torunları" diye hitap ettiği o güzel atmosfer de yansıtılmış. Şiirde doğanın zenginliklerine değinilerek o dağlarda her türlü ağaçların yeşerdiği vurgusu da çok güzel anlatılmış. Dağlarda yeşil meşelerin, bahçelerde meyve ağaçların ve topraklarda da bitki otlarının görüntüsü de çok muhteşem canlandırılmış. Köyün kenarından akan çay da tarlaları sulayan ve doğaya hayat veren unsurlardan biri olarak belirtilmiş. Yaz aylarında köy halkının yaylaya çıktığı, gurbetçilerin hasretle sılaya döndüğü ve herkesin Aziz Ağa'ya selam gönderdiği kısımlar da insana çok aidiyet duygusunu hatırlatmış. Şiir boyunca vurgulanan "başka"lık vurgusu köyün çok özgür ve sevgi dolu bir yer olduğunu ifade ediyor. Sevgili İbrahim Sevindik üstadın çok samimi bir üslupla kaleme aldığı bu "Benim Köyüm" adlı muhteşem şiiri, köy yaşamının sıcaklığını, doğanın güzelliklerini ve insan ilişkilerinin önemini anlatarak okuyucuda çok derin duygular uyandırıyor. Herkese köy sevgisini anlatan bu güzel eseri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt