Berat kandilinde nasıl ibadet edilmelidir

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Berat Kandili İbadetleri

Berat Kandilinde Nasıl İbadet Yapılır

Şabanın 15 gecesi geldiğinde geceyi uyanık ibadetle, gunduzu de oruclu olarak gecirin O gece guneş battıktan sonra Allah rahmetiyle dunya semasına tecelli eder ve şoyle seslenir:

İstiğfar eden yok mu, affedeyim ve bağışlayayım Rızık isteyen yok mu, hemen rızık vereyim Başına bir musibet gelen yok mu, hemen sağlık ve afiyet vereyim Boylece tan yerinin ağarmasına kadar bu şekilde devam eder

Cunku o gece İlahi rahmet coşmuştur Berat Gecesi beşer mukadderatının programı cizilirken insanlara verilen eşsiz bir fırsattır Bu fırsatı değerlendirip gunahlarını affettirebilen, gonlunden gecirdiklerini butun samimiyetiyle Cenabı Hakka iletip isteklerini Ondan talep eden ve belalardan Ona sığınan bir insan ne kadar bahtiyardır Buna karşılık, her tarafı kuşatan rahmet tecellisinden istifade edemeyen bir insan ne kadar bedbahttır

Berat Gecesi Namazı

Şaban ayının on beşinci gecesi kılınacak olan namaz yuz rekattır Bu namazın her rekatında, Fatihadan sonra on kere ihlas suresi okunur Yuz rekat kılan kişi bin defa ihlas suresini okumuş olur

imagesberatkandilindenasilibadetedilmelidir5ae8a28eb4432

Berat Gecesini Nasıl Gecirebiliriz

Yatsı ve Sabah namazlarını mutlak surette cemaatle kılmalıyız ki, geceyi sabaha kadar ibadet etmiş olalım
Bir gunluk kaza namazı kılalım
Beraat Gecesi, bu gecede hic olmazsa bir tesbih namazı kılınır
Beraat gecesinde 100 rek'atlı Hayır Namazı vardır ki, kılan kimse o sene olurse, şehitlik mertebesine nail olur

Hasanı Basri Rahmetullahı Aleyhden gelen rivayete gore:

Otuz sahabeden dinledim, bu namaz icin şoyle dediler: Her kim bu namazı, berat gecesi kılar ise Allahu Tealanın yetmiş rahmet nazarı ona ulaşır Her nazarda, kendisinin yetmiş ihtiyacı yerine gelir Bunların en kucuğu, Allahu Tealanın mağfiretidir

Berat Gecesi kılınan namazlardan biri de Peygamber Efendimizin kıldığı, Hz Aişenin naklettiği şekildedir:

Rasulullah kalkıp namaza durdu Ayakta durması hafif oldu Fatiha suresini okudu; sonra da kucuk bir sure okudu Gecenin yarısına kadar secdede kaldı Daha sonra ikinci rekata kalktı Ayakta iken, birinci rekatta okuduğu kadar bir şey okudu Sonra yine secdeye vardı Bu secdede dahi, tan yeri ağarıncaya kadar kaldı Secdede o kadar kaldı ki, bunun icin Yuce Allah ruhunu aldı sandım Bana gelmesi uzayınca, kendisine yaklaştım Hatta ayaklarına elimi surdum Hareket ettiğini gorunce rahatladım Secdesinde şoyle dediğini işittim:

Azabından affına sığınırım Dargınlığından rızana sığınırım Senden sana sığınırım Şanın yucedir Sen kendi zatını ovduğun gibi, seni ovemem

Sonra kendisine sordum: Ya Rasulullah, bu gece secdende bir şeyler okuduğunu duydum Bunları daha once okuduğunu hic duymamıştım

Boyle demem uzerine, bana sordu: Sen onları oğrenebildin mi

Bu sorusuna karşılık: Evet deyince, şoyle buyurdu:

Onları hem sen oğren, hem de başkalarına oğret

Berat Kandili Duası icin aşağıdaki bağlantıya Tıklayınız

:wwwsurevedualarberatkandiliduasi194622

Üst Alt