Besin Grupları Sut Ve Turevleri Nelerdir
Sut beslenmemizde neredeyse en onemli gıda maddelerinden biridir
Sut ve sut urunleri, guclu kemik yapısı ve dişler icin cok değerli kalsiyum kaynaklarından birtanesidirSut ve sut urunleri yeterli miktarda alınmadığı takdirde, ilerleyen yaşlarda osteoporoz gibi hastalıklara yakalanma olasalığı daha fazladır
Ayrıca Sut ve sut turevlerinde bulunan kalsiyum sinir sistemimiz ve kaslarımızın fonksiyonlarının duzenli calışmasına ve kan basıncının duzenlenmesine yardımcı olurBircok cok sut ve turevlerinde kalp hastalığına neden olan domuş yağların yuksek olması nedeniyle, yağsız yoğurt, az yağlı peynir, ekşi krema gibi az yağlı veya yağsız sut urunlerinden kullanmak onemlidir
Sut turevleri, kalsiyum sağlamasının yanında, B vitaminleri, selenyum, protein, cinko, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi mineraller sağlamaktadır Bircok sut urunu insan vucudunun kalsiyumu emmesine yardımcı olan D vitaminiyle guclendirilmiş Ayran ve Yoğurt gibi sut kulturunden elde edilen urunler, bağırsak sisteminin sağlıklı bicimde calışmasını sağlayan ve bazı hastalıkların onlenmesine yardımcı olan probiyotikler veya iyi bakterileri icermektedir
Sut beslenmemizde neredeyse en onemli gıda maddelerinden biridir
Sut ve sut urunleri, guclu kemik yapısı ve dişler icin cok değerli kalsiyum kaynaklarından birtanesidirSut ve sut urunleri yeterli miktarda alınmadığı takdirde, ilerleyen yaşlarda osteoporoz gibi hastalıklara yakalanma olasalığı daha fazladır
Ayrıca Sut ve sut turevlerinde bulunan kalsiyum sinir sistemimiz ve kaslarımızın fonksiyonlarının duzenli calışmasına ve kan basıncının duzenlenmesine yardımcı olurBircok cok sut ve turevlerinde kalp hastalığına neden olan domuş yağların yuksek olması nedeniyle, yağsız yoğurt, az yağlı peynir, ekşi krema gibi az yağlı veya yağsız sut urunlerinden kullanmak onemlidir
Sut turevleri, kalsiyum sağlamasının yanında, B vitaminleri, selenyum, protein, cinko, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi mineraller sağlamaktadır Bircok sut urunu insan vucudunun kalsiyumu emmesine yardımcı olan D vitaminiyle guclendirilmiş Ayran ve Yoğurt gibi sut kulturunden elde edilen urunler, bağırsak sisteminin sağlıklı bicimde calışmasını sağlayan ve bazı hastalıkların onlenmesine yardımcı olan probiyotikler veya iyi bakterileri icermektedir