Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Bilimsel teoriler nelerdir?
Bilimsel teoriler ise, gözlem ve araştırmalar sonucu elde edilen kanıtlara göre yapılan açıklamadır. Bilimsel kanunlar gibi matematiksel bir denklemi yoktur. Kaynak: http://science.howstuffworks.com/innovat… 1. Büyük Patlama TeorisiBir bilgisayar bilimcisi ve yazılımcıdır.?
Bir bilgisayar bilimcisi ve yazılımcıdır.?Bilgisayarların bugün bu noktaya gelebilmiş olmasına çok büyük katkıları olan bilgisayar bilimcisi, programcı ve özgür yazılım aktivistidir. Kapitalist sistemin bilgisayar yazılımları içinde en kötü senaryoyu yazmasına engel olmuştur. Özgür yazılımın temellerini atmış ve Free Software Foundation (Özgür Yazılım Vakfı)’nı kurmuştur.
Orta Çağdaki bilim anlayışında devrim yaratan bilim?
Vikipedi Orta çağdaki bilim anlayışında devrim yaratan modern bilimin ve bilimsel yöntemin babası olarak bilinmektedir. O zamanlar evrenin merkezinin dünya olduğu ve gökyüzünde güneşte dahil görünen herşeyin dünya etrafında döndüğü düşünülüyordu.Peki, bilimsel teori ve kanun nedir?
Peki, bilimsel teori ve kanun nedir?Öncelikle, nedir bu bilimsel teori ve kanun? Bilimsel kanunlar, genel olarak matematiksel bir denkleme indirgenebilir. Böylece uygun koşullarda ve verilerle istediğimiz sonucu kesin olarak elde edebiliriz. Bilimsel teoriler ise, gözlem ve araştırmalar sonucu elde edilen kanıtlara göre yapılan açıklamadır.
Bilimsel kanunlar gibi matematiksel bir denklemi yoktur?
Bilimsel kanunlar, genel olarak matematiksel bir denkleme indirgenebilir. Böylece uygun koşullarda ve verilerle istediğimiz sonucu kesin olarak elde edebiliriz. Bilimsel teoriler ise, gözlem ve araştırmalar sonucu elde edilen kanıtlara göre yapılan açıklamadır. Bilimsel kanunlar gibi matematiksel bir denklemi yoktur.Yani “teori” sözcüğü, bilimde “ispatlanmamış Düşünce” anlamına gelir.?
Yani “teori” sözcüğü, bilimde “ispatlanmamış Düşünce” anlamına gelir.?Halk arasında yaygın olarak kullanılanın aksine “teori” sözcüğü bilimde “ispatlanmamış veya asılsız düşünce” anlamına gelmez. Tam tersine, uzun süreli, çok açılı, çok disiplinli gözlemler ve incelemeler sonucunda elde edilen verilerin “neden” ve “nasıl” o şekilde olduğunu açıklayabilen bilgi bütünleri anlamına gelir.
Bu teoriler arasında Einstein’ın yerçekimi teorisi gibi teoriler vardır.?
Örneğin kütleçekim yasasını açıklayan Newton’un Yerçekimi Teorisi, Einstein’ın Görelilik Teorisi (bununla ilgili önemli çıkarımları vardır), Kuantum Birleşik Alanlar Teorisi gibi teoriler vardır.Bilimsel teoriler, doğanın nasıl işlendiğine dair açıklamalardır.?
Bilimsel teoriler, doğanın nasıl işlendiğine dair açıklamalardır.?Bilimsel teoriler ise doğanın nasıl işlediğine ve neden belirli nitelikler sergilediğine dair daha kapsayıcı açıklamalardır. Yani kısaca bir teori için esas olan olan ‘neden’ ve ‘nasıl’dır. Bilimsel bir teorinin yeterince ispat içermediği, eksik fikirlerden ibaret olduğu, yeterli veri ve ispat toplandığı taktirde kanuna dönüşecek olduğu sanılır.
Bir deyişle, bilime güvenme neden?
Hatta öyle ki, bilime güvenme nedenlerimizin başlıcası, bilimin kendini yeniliyor ve güncelliyor olmasıdır. Bir diğer deyişle, tam da bu “yenilenme” özelliği nedeniyle bilime güvenmeliyiz. İzah edelim:Bu teorilerin gerçekliği ne derse desin?
Bu teorilerin gerçekliği ne derse desin?Matla ifade edilememesine rağmen gerçekliği hemen hemen kesin olgular bilimsel teori olarak kalır, bu teoriler bazen kanunlardan bile daha kapsamlıdır. Din ne derse desin evrim var darwin gerçek. Teoriler kanuna dönüşemez. Yasalar zamanla değişebilir.