bilincli tuketicinin yapması gerekenler
Gunumuzde ekonomik gercekler tuketici olarak hepimize sorumluluklar ve gorevler vermektedir Aldığınız gıda maddesinden kuşkulanmaktaysanız veya bozuk urunle karşılaşmışsanız, onu kullanmamakla kalmayıp yetkili makamlara şikayetci olunuz Hem de ısrarlı olarak konunun takipcisi olunuz Unutulmamalıdır ki, etkili bir denetim sistemi, tuketicinin, tuketici orgutlerinin denetimlere katılmaları, katkı sağlamaları ile mumkundur
Şikayet sırasında mumkun olduğunca urunun orijinal ambalajının bozulmamış olmasına dikkat edilmelidir Ambalajı bozulmuş urunler icin coğu zaman yasal bir işlem yapılamamaktadır Bu nedenle mumkun olduğunca gorerek alınmalı, alırken dikkatli olunmalıdır
Sizler, bir gıda maddesi satın alırken konunun bu kadar geniş, kapsamlı ve hassas olduğunu biliyor muydunuz, ya da daha once hic duşundunuz mu? Oysa, uzerinde yaşadığımız dunyada, her gun bir şeyler yemek ve icmek zorunda olmamız dolayısıyla her an icice olduğumuz bu konu, bazen, bu alanda aşırı olcude kar sağlamayı amaclayanlarca kotuye kullanılabilmektedir Farkında mısınız bilmiyorum, bu nedenle gunluk yaşamımızda gıdalarla birlikte “hile sozcuğunu de daha cok kullanır hale geldik
Bazen gazetelere yansıyan şekliyle, “otel odasında sahte bal imalatı, “sutcu suyu fazla kacırmış, “at keserlerken yakalandılar benzeri haberlerle karşılaşmıyoruz mu?
“Ben ucuza mal edeyim, satışımı artırayım da vatandaş ne yaparsa yapsın felsefesi ile hareket edenler, beslenmedeki asıl hedef olan “dengeli beslenmeden bizleri yoksun bırakmakta ya da alım gucu sınırlı olan insanımıza ekonomik zarar vermektedirler
Boyle duşunenlerle mucadele, başta ilgili kamu kuruluşları olmak uzere, meslek odaları, tuketici orgutleri ve tabii ki hepimizin gorevidir Bunun icin eğitim onemli yer tutmakta olup her bireyin bilincli olması gerekmektedir
Gelişme cağındaki cocuklardan, şifa bekleyen hasta ve yaşlılara kadar hemen herkesin gereksinimi olan doğal urunlerle beslenmeye engel olmak kimsenin eline kalmamalıdır Kasıtlı yapılan hileler yanında, dikkatsizce veya bilincsizce yapılan imalattan, uygun olmayan ortamda yapılmayan taşıma ve koruma nedenleri ile de gıdalar bozulabilmektedir
Lutfen mucadeleye sizler de katılınız Ucuzluğu secim yapmada tek secenek saymayalım biraz bilincli davranalım Etin kilosu 20 lirayı aşmışken 10 liraya pazarda ne olduğu, nereden geldiği bilinmeyen sucuk satılıyorsa bu urunu alıp evimize getirmememiz gerekir Sutun kilosu 10 lira iken kilosu 5 liraya alınan acık tepsi yoğurdunun icinde başta nişasta ve jelatin olmak uzere değişik katkıların olabileceğini bilmemiz gerekir
Gunumuzde ekonomik gercekler tuketici olarak hepimize sorumluluklar ve gorevler vermektedir Aldığınız gıda maddesinden kuşkulanmaktaysanız veya bozuk urunle karşılaşmışsanız, onu kullanmamakla kalmayıp yetkili makamlara şikayetci olunuz Hem de ısrarlı olarak konunun takipcisi olunuz Unutulmamalıdır ki, etkili bir denetim sistemi, tuketicinin, tuketici orgutlerinin denetimlere katılmaları, katkı sağlamaları ile mumkundur
Şikayet sırasında mumkun olduğunca urunun orijinal ambalajının bozulmamış olmasına dikkat edilmelidir Ambalajı bozulmuş urunler icin coğu zaman yasal bir işlem yapılamamaktadır Bu nedenle mumkun olduğunca gorerek alınmalı, alırken dikkatli olunmalıdır
Sizler, bir gıda maddesi satın alırken konunun bu kadar geniş, kapsamlı ve hassas olduğunu biliyor muydunuz, ya da daha once hic duşundunuz mu? Oysa, uzerinde yaşadığımız dunyada, her gun bir şeyler yemek ve icmek zorunda olmamız dolayısıyla her an icice olduğumuz bu konu, bazen, bu alanda aşırı olcude kar sağlamayı amaclayanlarca kotuye kullanılabilmektedir Farkında mısınız bilmiyorum, bu nedenle gunluk yaşamımızda gıdalarla birlikte “hile sozcuğunu de daha cok kullanır hale geldik
Bazen gazetelere yansıyan şekliyle, “otel odasında sahte bal imalatı, “sutcu suyu fazla kacırmış, “at keserlerken yakalandılar benzeri haberlerle karşılaşmıyoruz mu?
“Ben ucuza mal edeyim, satışımı artırayım da vatandaş ne yaparsa yapsın felsefesi ile hareket edenler, beslenmedeki asıl hedef olan “dengeli beslenmeden bizleri yoksun bırakmakta ya da alım gucu sınırlı olan insanımıza ekonomik zarar vermektedirler
Boyle duşunenlerle mucadele, başta ilgili kamu kuruluşları olmak uzere, meslek odaları, tuketici orgutleri ve tabii ki hepimizin gorevidir Bunun icin eğitim onemli yer tutmakta olup her bireyin bilincli olması gerekmektedir
Gelişme cağındaki cocuklardan, şifa bekleyen hasta ve yaşlılara kadar hemen herkesin gereksinimi olan doğal urunlerle beslenmeye engel olmak kimsenin eline kalmamalıdır Kasıtlı yapılan hileler yanında, dikkatsizce veya bilincsizce yapılan imalattan, uygun olmayan ortamda yapılmayan taşıma ve koruma nedenleri ile de gıdalar bozulabilmektedir
Lutfen mucadeleye sizler de katılınız Ucuzluğu secim yapmada tek secenek saymayalım biraz bilincli davranalım Etin kilosu 20 lirayı aşmışken 10 liraya pazarda ne olduğu, nereden geldiği bilinmeyen sucuk satılıyorsa bu urunu alıp evimize getirmememiz gerekir Sutun kilosu 10 lira iken kilosu 5 liraya alınan acık tepsi yoğurdunun icinde başta nişasta ve jelatin olmak uzere değişik katkıların olabileceğini bilmemiz gerekir